Nästan en "vanlig" dag!

Stall Lövholmen

Idag har det nästan känts som en vanlig dag, frånsett att jag inte ridit då förstås eller mockat. Det som gör dagen till en ganska vanlig dag är att jag varit i studion och jobbat idag hela 6 timmar nästan! Det kändes väldigt ringrostigt till en början men kom faktiskt igång sedan.

istudionDet blev en del pyssel att få till någon bra anordning för mitt ben i studion, det är prylar under bordet som gör att det inte går att sätta benet helt rakt och samtidigt sitta rakt, så det fick bli ett mellanting vilket gör det lite tröttsamt för armarna att inte ha stöd för mus och tangentbord men jag kunde ändra position ganska ofta vilket gjorde att det fungerade att sitta där förvånansvärt länge, längre än jag trodde.

Hoppas det kommer fortsätta att fungera, då kommer jag kunna få en hel del gjort i studion under denna rehab tid när jag inte kan rida eller göra någon nytta vare sig i stallet eller på gården. Jag blev lite trött/öm i benet vid ett tillfälle eftersom jag inte är van att sitta så här länge i ett svep så då hoppade jag ut en sväng till stallet och hälsade på Gullan. Benet kommer igång lite av det och var sedan nöjt resterande tiden.

rampKom ”hem” igen kring 18.30 tiden och kvällen känns ju betydligt kortare och ”normal” nu när man kan sitta och slappa lite och känna sig nöjd med dagen.

Se på TV hela dagarna är ju inte riktigt min grej och i och med att jag kommer ned till studion är det ju väldigt enkelt att bara hoppa ut och in när man vill ta lite luft. Tänker att jag ska hoppa ett varv runt gården ca varannan timme så blir det en lagom motion för tillfället.

Pappa och Fredo byggde en jättefin och smart ramp till mig så jag kunde ta mig in och ut i studion där det annars är lite meckigt med två trappsteg ned, det går bra, men sedan ska man över den 30 cm höga tröskeln in i studion, det går inte bra. Vågar inte chansa på att hoppa över den ifall jag missar och ställer mig på fel ben 😉 Så nu är studion ”handikapp” anpassad kan man säga 🙂

pårampen

Ser ut som om jag sätter i foten i marken på bilden ovan men det gör jag alltså inte, det ser bara så ut in action när jag var på väg ut och Fredo fotade 🙂

balkongenTidigare idag gjorde jag liksom igår sjukgymnastiken på balkongen hemma, för en gångs skull kommer den till bra användning till pappas stora förtjusning, han var emot att bygga balkongen från början och menade att den kommer vi liksom badkaret aldrig att använda så det var onödigt tyckte han. Badkaret kan jag faktiskt hålla med om, men om man har egen brunn och vattnet strilar så det tar 8 timmar typ att fylla karet är det inte så inspirerande att bada badkar även om jag tycker sånt är jättemysigt.

Balkongen däremot den har vi använt en hel del även om vi de senaste åren mest grillat och ätit nere hos Fredo på hans uteplats under tak. Nu är den i alla fall väldigt bra att ha och kunna sitta ute i friska luften och göra övningarna. Det blev också lunch på balkongen idag, väldigt nice!

lunch

Känner mig nöjd med dagen, har dessutom sålt mera hästsaker och även några av mina foderhäckar idag så det är trevligt att få in pengar och göra nytta på något sätt ekonomiskt medan man är ”icke arbetsför”.