Nationellt i Enskede

Stall Lövholmen

Igår var det nationell tävling i Enskede, jag red en 1.20 med Phantasia som nu är omställd från dressyrhäst till hopphäst igen 🙂 Dressyren gör mycket nytta för hennes allmänna form och ger mycket positiva saker för hoppningen.

Hon har blivit mycket starkare sedan dressyren på senaste tiden blivit mer intensiv tack vare en period av tävlingar, senaste tävlingen gav ju också utdelning med en 5:e plats i LA:3 och dressyrplanerna för våren är nu start i Msv. Hopp planerna likaså, vill få henne stadig i 1.30 under nästa år! Haking är inne på att hon kan gå högre men vi får se, först 1.30 säger jag 🙂 Piloten måste ju hänga med också! ha ha 😀 Va ett tag sedan jag red stadigt själv i de klasserna, startade ju Ph i 1.30 under 2011 men griffelbenet satte stopp för en så lång period att det nu blivit lite som att börja om från början.

Jag var i alla fall lite spänd över hur det skulle gå i Enskede, de få 1.20 jag ridit i år har känts förhållandevis svåra trots att det varit regionala klasser, så jag blev ganska förvånad när jag gick banan i Enskede och upptäckte att det inte alls var vare sig högt eller särskilt svårt, ganska mycket linjer vilket jag gillar. Däremot visade det sig att bristen på tävlingar för mig får mig att rida för försiktigt när jag väl kommer ut, i år har jag inte startat någon inomhus 1.20 så min känsla var att det var väldigt trångt och att hindrena kom snabbt!

Så var det förstås inte för Enskede har ju inget litet ridhus, men så här är det ju när man inte är igång och tävlar varje helg. Jag är dock nöjd med resultatet i övrigt för Ph var inte så spänd och svår med framåtbjudningen som hon kan bli då, tvärtom så kändes hon fin och mjuk att rida och var väldigt lyhörd, lyssnade bra framåt, men det blev tyvärr ett pet! Såklart också i höger varv, Hakings ord klingar i mitt huvud ”de flesta rivningar kommer i höger varv” och vad beror det på då? Jo, ytterhanden förstås! Tycker väl inte att jag kom så tokigt men ibland blir det ett pet… film nedan:

Att det ska vara så svårt? Ändå är jag mycket bättre med ytterhanden nu än någonsin tidigare, jag har lyckats få in filmerna på youtube från Falsterbo och Breeders 2009, snacka om glappande tyglar?! 😉

Falsterbo

Breeders

Fredo var med och hjälpte till idag, han är väldigt duktig på att grooma måste jag säga och Ph är ju den bästa läromästaren för ovana groomar dessutom så de är ett passande par! 🙂

Nu blir nästa och den sista tävlingen för i år i Södertälje kommande vecka på fredag och lördag, även där är det nationellt meeting i 3 dagar och jag tänkte rida 1.20 på fredagen och lördagen. Hoppas på bra banor och ska försöka rida bättre och mer jämnt då! 🙂