Nu är det klippt.

Stall Lövholmen

Helt klart har man tappat takterna eller kanske snarare rutinerna från förr när det var strikt med klippning och täckning och full planering hela vintrarna för att få till alla tävlingar som skulle hinnas med. Till exempel den där första tävlingen strax efter nyår som jag alltid åkte på som var startskottet på året. Nu, ja nu, ha ha nu är det andra rutiner. Det är mer mysigt att spara på den fina vinterpälsen och måste man ens klippa tänker jag varje år, de är ju så fina i sin vinterpäls hästarna, eller hur?

Nåja, det blev klippt till slut en andra gång om än bra mycket senare än jag brukar göra men så har vi ju i ”teamet” kring mina hästar jag, Gullan och Jessica, tagit oss lite ledigheter under och efter jul.

Chaccindra blev först ut i alla fall…

Det är lustigt hur olika päls de har hästarna. Chindra har liksom alltid lite tunnare päls än de andra men den är väldigt tät.

Hibbi som blev nummer två på tur har väldigt fluffig och lättklippt päls.

Härlig man, som en liten B-ponny liksom?!😛

Känns ändå lite så där mysigt när hästarna har täcke på sig inne och ärligt talat är det ju bra mycket mer lättskött kring dem när de är täckta även om jag är lite motsträvig till täcken.

Numera, måste jag tillägga. Nog har jag varit en ”täckare” innan jag visste bättre 😋
Nu får de hålla till godo med 100g täcken i stallet, mer behövs inte i dessa icke-vintrar och även om det blir några extra minus ute just nu så är det ju faktiskt inte alls kallt i stallet.

Phantasia däremot, apropå pälsar, hennes är som något slags ull. Man är vit överallt när hon är klippt.

Nöjd blev hon i alla fall!😅

Har börjat med denna typ av klippning istället för att helklippa. Faktum är att det inte finns någon anledning att klippa mer än så här tycker jag arbetsmässigt för mina hästar förutom det faktum att de blir ”snyggare” helklippta kanske.

Detta räcker gott och väl för att de inte ska bli svettiga vid ridning samtidigt som man sparar päls och värme på rumpan och på benen är det så lätt att de får skav av benskydd när de klipps.

Nöjd Activia är klar! Hon har också väldigt enkel päls att klippa. Och alla är de så snälla att klippa!

Så nu är vi lite mer redo i ”gänget” att komma igång!

Det är ju väldigt fint ute nu sedan det kom så fin mängd snö, precis så där lagom med snö som jag som hästanläggnings-skötare tycker. Inte för lite, inte för mycket. Precis så man kan rida i snön och på vägarna utan att det blir för tungt eller för halt. Perfekt. Härligt med många soldagar på senaste tiden också..

Men alltså, det går ju inte att ändå känna myset av att vara inne så mycket som möjligt den här årstiden. Brasa och varm choklad liksom…Ibland känns det som om jag varit ”ute” ett helt liv med allt hästeri så kan jag gör jag som katten, tar det easy och hittar bästa plats att chilla lite på. Här i ett gitarrfodral till exempel…

Ja, frånsett att jag inte alls skulle få plats i gitarrfodralet då förstås…🤣

Det var en lite update vad som händer här hos mig och hästarna.