Ny vecka

Stall Lövholmen

Igår fick Chindra trava bommar och galoppera ett helt varv och lite till! Hon gör allting så enkelt att det nästan verkar lite konstigt?! 😀

chindraI våras var hon definitivt inte redo att bli riden med tanke på vilken enorm skillnad det är på henne nu.

Frånsett några små detaljer då och då så beter hon sig inte alls som en 3 åring som är riden väldigt lite utan hon ser riktigt rutinerad ut. Det gäller att hålla i hatten nu och inte gå händelserna i förväg! Det är lätt hänt om hästen svarar så här bra på varje nytt steg.

Bommarna glodde hon lite lite på första dagen och tog några språng över dem i början, men igår verkade hon inte ens märka dem, dock är hon inte i med benen gärna så nog vet hon vad hon ska göra.

Påminns ofta om hur otroligt lik hon är sin familj, både mormor Activity och mamma Aquileya, alla avkommor har präglats enormt av Activity på gott och ont förstås, temperamentet vill man gärna ha med inte skarpheten om den ter sig så som på Aquileya. Chindra är hittills rätt from och verkar snäll och beskedlig. Hon älskar att sova och mysa i spånet och tycker mycket om när man sitter hos henne när hon ligger ned, väldigt olik de andra på det sättet och många fler så lite egen personlighet har hon.

chindratessanTessan rider henne väldigt bra, precis på rätt sätt för sin ålder och Chindra trivs och är trygg.

Galoppen är väldigt ostadig än så länge, men hon har ju knappt galopperat med ryttare på så det får gå i lite högre tempo nu så här i början och bara rakt fram så mycket som möjligt. Kanske hade det ändå varit bra att sko henne senast Rory var här istället för att vänta en omgång till för så som bra hon beter sig skulle hon nog må bra av att komma ut i skogen snart och gå mer rakt fram. I ridhuset blir det ändå rätt mycket svänga hela tiden.

Men det får väl bli från januari när Rory kommer nästa gång. Undrar hur hon kommer att reagera på att få skor? Det är väl sista anhalten innan man får kalla henne vuxen eller?! 😉 Hon står ju redan i stallet i sin egen box nu och har täcke på om dagarna (när hon blivit riden för att hon blir svettig) så hon känns som en i gänget på ett annat sätt än tidigare. Hon verkar också medveten om sin nya roll och kommer gärna fram och vill prata om saken i hagen ha ha 😀

chindraibox

Tina har rapporterat att Skrållan har det bra i sitt nya stall och hage!

skristalletskrihagen

Massor med kompisar i alla fall. Här blir ju hästarna väldigt tighta med varandra när man har så litet stall, tycker att det såklart finns fördelar med det men tror att de egentligen mår bäst av en flock så här som Skrållan nu får ha det, hon kommer säkert klättra upp i rang där så småningom även om hon just nu håller sig i bakgrunden, klok häst.

Fortfarande, även om det bara gått 2 dagar ;), så känns det lite tomt och konstigt efter henne men samtidigt känns det bra. Jag känner mig fri att välja hur jag vill gå vidare, det känns som att det var länge sedan det fanns en box ”ledig” i stallet. Från mitt stall har det försvunnit 3 av 6 hästar i år, alltså hälften, så det är stor skillnad. Quramie åkte i våras, Molly för en vecka sedan, även det nu inte var min häst så var hon en i gänget, och så Skrållan i lördags.
Det blev mycket på en gång men jag njuter faktiskt samtidigt av lugnet och friheten att vara själv, göra som jag själv vill. Det är ju faktiskt första gången jag har det så sedan vi bodde i Sorunda, där det i och för sig var jag och pappa en del, men mest jag som fixade med hästarna.

avantJag känner mig mer engagerad och har på något sätt mer koll på läget hela tiden, konstigt nog tycker jag inte alls det är något som blivit jobbigare med hästarna, tvärtom. Alexandra som mockar 5 dgr i veckan har förstås en stor roll i det hela men igår på söndagen som är min mockdag, eftersom Gullan har hästarna på lördagar, tog det väl inte mer än 20 min att bli klar med boxarna och de få högar jag hittade på gruset i hagen. Det är ju INGENTING i jämförelse med tidigare 45-60 min!!! Avanten står till och med och dammar i stallet hela veckan innan min söndagsmockning, den hostade lite ansträngt igår när det var dax att köra.

Men det är väl lugnet före stormen för snart kommer den verkliga vintern, plogning, sandning hela dagarna som det varit tidigare eller?! Får se hur denna vinter blivit. Jag rider ju också mer nu än innan, så det känns skönt att fokusera på det istället för stalljobb ett tag. I studion går det riktigt bra just nu, har avslutat ett projekt som känts trögt och har nya på gång. Snart är det ju jul också och i mellandagarna blir det en liten mini semester med Fredo igen!

Har en del planer för dagen så nu är det dags att ta tag i dagens ridning till att börja med. Trion väntar så att säga! 🙂