Nya mål och visioner

Stall Lövholmen

2013 känns inte som ett jättebra år på ett sätt men på ett annat så kan det kanske bli en nystart på något jag kanske inte hade planerat annars.

Året startade bra och jag hade så mycket planer med hästarna, musiken och stallverksamheten.
Sedan ramlade jag av och ”allt” förändrades.
Den eftertanke som olyckan förde med sig har gjort att jag ifrågasatt det mesta utan att det egentligen handlade så mycket om benet, det satte bara igång alla tankar, självklart mycket ångest om huruvida jag skulle bli bra igen men den var rätt kortvarig eftersom det gick så bra så istället blev det en del frågeställningar i mitt huvud kring tillvaron, vad jag vill göra och vad jag ska jag satsa vidare på.
Lite som en livskris. Det var som att tömma innehållet i både hjärta och hjärna och inte hitta något nytt att stoppa där igen just då – men det börjar klarna lite mer nu även om det fortfarande finns något moln kvar.

En så lång tids reflektion i horisontalt läge var ju inget jag planerade även om jag kanske borde?! Minus viktuppgång pga utebliven motion då förstås.. 😀 😀 😀
För även om jag gjorde allt för att sysselsätta mig med det jag brukar så gott det gick så satte benet stopp för många aktiviteter och jag blev tvungen att sortera i hjärnan istället. Lite som att sortera skrivbordet på datorn och slänga vissa mappar och istället skapa nya med en lockande rubrik! 😀

Trots att jag inte önskade det fick jag tänka över många saker ofrivilligt, speciellt gällande hästarna, och jag tror att det kommer utmynna i vissa förändringar för mig som kommer att leda till något bättre. Dessvärre är det väl kanske först efter några svåra val som jag kommer komma tillrätta med vad jag ska satsa på och inte.
Det gäller även på något sätt ”allting” annat och inte bara mina hästar.
Oavsett anställd eller egen företagare och hur mycket man än trivs med det man gör så blir man bara så trött och matt på allt ibland och även den s k vardag man lever i – förändringar i någon form behövs för att hålla livskvalitén så bra som möjligt!

I stallverksamheten som fungerar väldigt bra och är ungefär hälften av mitt företags inriktning har jag en hel del nya och gamla idéer jag funderat på rätt länge och som jag skulle vilja genomföra för att framförallt nischa verksamheten mer, det kan krävas någon investering så småningom om det ska dras till sin spets, men jag har så många idéer på samma gång just nu att jag inte kan välja riktigt vilken riktning av dem som är viktigast eller bäst än så länge så det ska få gro ett tag till.
Typiskt mig med andra ord och med min beslutsvånda ha ha 😀 Kan man inte välja klinker till golvet i sadelkammaren under flera månader tar det förstås tid att ta större beslut än så.. 😉

14flygfoto

Hittade förresten det här fotot apropå förändringar och utveckling, oj va gammalt det är och så mycket som hänt här sedan dess om man jämför med hur det ser ut idag!

Det är roligt med visioner, det är liksom en del av livet för mig och helt självklart att ha för att driva på sig själv vidare, min sambo och jag är lika, vi är visionärer och kan sitta i timtals och bara drömma om vad vi skulle vilja göra eller köpa i vår fantasivärld om vi vann pengar, rätt meningslöst eftersom vi inte spelar eller köper lotter, men den där känslan är viktig att ha och en drivkraft framåt hela tiden.

Vad gäller musiken vill jag utveckla den delen i mitt företag mycket mer än i nuläget så därför måste jag även på det planet få loss energi och tid så att kreativiteten får ett så jämnt flöde som möjligt. Eftersom båda verksamheterna kräver 100% var på sitt sätt så är det såklart svårt att få balansen rätt men jag har några idéer även kring detta hur jag ska gå vidare och några nya samarbeten på gång! 🙂 Det är ju inte så kul att säga nej till kunder i studion för att jag måste göra annat när det är där jag vill vara, rätt ironiskt!

studion

Frånsett det jag gör i studion i dagsläget vilket till största del är att spela in och redigera sång, vilket är min främsta nisch, samt skriva låtar och producera, så har jag hur mycket idéer som helst hur jag kan utveckla den verksamheten till mycket mer än vad det är där idag. Men det kräver som sagt tid, energi och engagemang för att få igång det. Dags att ta tag i det med andra ord, man bli ju inte yngre… 😉

Eftersom båda verksamheter är krävande på sina sätt, är det också viktigt med hanteringen av mina egna hästar, som jag tidigare skrev är de min hobby och jag vidhåller bestämt att så ska det vara, det får aldrig kännas som ett ”arbete” – det ger ju inte några pengar utan kostar bara en massa…. som ni vet.

Har man hållit på med hästar dag ut och dag in så länge som jag och alltid haft flera hästar så behöver man få ”fri” och framförallt hästfri tid varje vecka. Det gör enormt för motivationen och gällande den biten har jag nog redan hittat mitt sätt att skapa det på, för mig behövs stall- och ridhjälp för att jag ska tycka att det är roligt. Att träna är viktigare än att tävla men tävlingarna är liksom lite av en bonus, speciellt när vi varierar mellan dressyr och hoppning, det gillar jag! Det ”team” jag nu har kring hästarna och som jag faktiskt inte visste att jag egentligen ville ha, det blev ju så i och med min uteblivna ridtid under rehaben, och det här med mer ”samarbete” har verkligen gett ett riktigt lyft så det kommer jag fortsätta sträva efter att alltid ha i någon form så länge det är det antal hästar i omlopp som jag har nu.

teamet1teamet2

Just nu och fram till jul är det dags för lite nya hyresgäster att flytta in i stallet, många är väldigt träningssugna och eftersom träningen gått på halvfart under hösten pga mycket skadade hästar ska det bli kul att få igång den ännu mer efter jul, träningen är ju viktig för allas motivation och utveckling och en viktig del i verksamheten här så det känns faktiskt lite som en rolig nystart på något sätt.

Många väljer att byta miljö för att förändra något, kanske måste man av ekonomiska skäl eller för sin motivation, men själv försöker jag alltid att istället förändra något där jag är för att få en annan ”miljö” runt omkring eftersom det i långa loppet skulle bli alltför krångligt att byta miljö fysiskt oavsett om denna gård förstås inte är något man vill skiljas ifrån i första taget …ha ha 😀

Tiden springer iväg och det är dags att avrunda dagens inlägg och istället ta tag i dagens sysslor, solen skiner och regnet verkar långt borta idag – det är mycket välkommet och ger humöret en riktig knuff uppåt!