Nytt år = nya idéer

Stall Lövholmen

Ja, det är knappt så det ena projektet hinner landa innan det är dags för nästa 🙂 I mitt huvud alltså..
Även om jag inte vill få idéer ibland så kommer de ändå, oavsett timing och oavsett andra projekt och de fastnar och vill inte ge sig av. Några idéer är gamla, några är drömscenarion, några är nya och några är i bästa fall realistiska.

I år blev visst huset allt vi orkade med. Allting annat fick stå åt sidan.
Det var ju inte alls planerat att bli så omfattande, ha ha jag skrattar gott inombords när jag tänker på att vi flyttade den 26 maj och hade på fullt allvar tänkt bli klara till midsommar… öh? Hur tänkte vi där?
Vi blev ju som bekant klara 7 månader senare nästan på dagen, nämligen den 24 december.

huset

Nja, det var nog ärligt talat bara jag som tänkte så med midsommar. Fredo är mer ”lugnt” lagd och inte alls lika manisk som jag med mitt behov av att planera, utveckla och ”bli klar” så jag har nog drivit både det här med huset och mig själv inkl Fredo till vansinne den senaste tiden. Men i mitt huvud kokar det om jag inte får till något jag vill få till så jag kör verkligen på för fullt. I vissa fall inser jag ju att jag är ute på fel väg men i andra situationer blir det också så bra som jag tänkt. Då är jag sååå nöjd 😀

Ha ha.. 😀 mina hästar får alltså stå ut med mycket vilja med andra ord, både när det gäller veterinärer och skador men också i tävlingssammanhang.
För fega, känsliga, knäppa eller besvärliga hästar är alltså inte min grej.

adrlong

Min första uppfödning ha ha, är ett bra exempel på en häst där våra viljor, i alla fall då, inte ville detsamma 😉
Hon hade väl förstås som alla hästar sina moments där hon charmade alla, men däremellan…

adrlong2

Nepp, stabila, trygga och modiga ska de vara! Precis så som mina 4 prinsessor är som står därute i stallet även om en av dem kanske fortfarande befinner sig på tonåringsstadiet 😉

Nåja, åter till mani-egenskapen, det är väl det som gör att saker blir gjorda antar jag.
Jag kan nämligen vara riktigt lat också så jag har antingen eller, inte lagom.
Manin är nog grunden till att det verkligen gått från noll till hundra med stallverksamhetens utveckling. De som stått uppstallade här länge vet ju vad som gjorts, andra tror säkert att det alltid sett ut som det gjort och själv vet jag inte vart vi började knappt längre, man vänjer sig snabbt 😉

Trailerparkering var det här, vad finns där nu?

parksläp2000

Denna dök plötsligt upp mitt i rasthagarna..

skrittm

Grusförsök efter grusförsök. Behovet och underhållet som aldrig avtar.

grushagar

grusigen

grusigenigen

Vad finns på den här lerplätten mitt i skogen idag? 😉

markjridh

Mmm, man blir lite lätt trött av att titta på alla gamla bilder. Jag måste leta rätt på de äldsta där stallet var fallfärdigt också innan det renoverades. Det är ändå kul att minnas tillbaka också.

Inför ett nytt år infinner sig alltid den här känslan av nya idéer vad man kan utveckla härnäst.
Ganska jobbigt bara med dessa idéer… de är ju så många… och på alla områden.. stallverksamheten, mina hästar, musiken, studion och så familjen och livet på det. Alla områden har sin vision.
Det är sällan det blir som man tänkt dock.
Men det kan ju bli bra ändå, fastän det kanske inte blir allt man önskar eller på det sätt det skulle vara.

..Å så det här med pengar. Tänk vad de kan möjliggöra och tänk vad de kan sätta käppar i hjulet för.
… och eftersom gårdsägande är så otroligt oförutsägbart ekonomiskt då precis allt kan hända och kosta hur mycket som helst så kan en planering och vision totalstjälpa om något oförutsett hinner hända innan.

Jag har redan lite smått börjat planera inför sommaren 2015, ja jag vet det är helt sjukt men jag tänker alltför ofta alltför långt fram i tiden. Nu har jag ju tid att tänka också, efter huset-projektet… 🙂

En av punkterna är en ny ridväg som var i planeringsstadiet denna sommar som var, men huset tog över typ ALLT annat.
Sedan är det dags att återuppta kontakten med kommunen om ridning på det härliga motionsspåret runt knuten här. Jag ska också förändra lite kring hagarna och försöka få till någon form av slinga där det ska gå att galoppera hästarna bättre, jag saknar det väldigt mycket och det är svårt att få hästarna i ordentlig kondition när det gäller just galoppsträckor. Vet inte ännu riktigt hur.
Förstås hade ju en riktigt lång och fin galoppbana varit toppen men det kostar miljoner.. och det går att nöja sig med bra mycket mindre bara det går att köra intervaller på ett bra underlag.

betesh2

Beteshagarna är ju toppen både höst och vinter när vädret tillåter. Men jag saknar ändå ett ställe som är specifikt avsett för just galopparbete. Motionsspåret är ju ändå för hårt för galopparbete på det sätt jag vill få till och underlaget är ju mycket viktigt i det sammanhanget så det hade ändå inte gått.

betesh

Mark har vi ju i alla fall 🙂

Ja, vi får se, det mesta är ju som tur är redan gjort på gården skönt nog.
Punkterna som börjar fylla sommarlistan för 2015 är redan många, det blir till att prioritera som vanligt men det är hursomhelst väldigt skönt att hus/hem är på plats och FÄRDIGT!
Manin har segrat i det fallet ha ha 😀

Lite pengar för någon hit eller två vore inte dumt så studion måste få sin tid nästa år.

studion

Imorn är det ju alltså nyårsafton. Vi ska vara hemma och ”fira” in det nya året med hästarna som behöver sällskap när raketerna brakar loss <3
Sedan är det 2015. Ett nytt år. Nya möjligheter 🙂