Nytt PS träns!

Stall Lövholmen

Sådär en 3-4 månader senare har nya High Jump Revolution tränset dykt upp! Det första intrycket är att detta träns helt klart verkar hålla högst kvalitet och passform av de jag provat och sett hittills från PS. Jag har ju inte provat det på än men jag hoppas att det ska sitta bra.

HibbibananGillar utformningen av detta träns mycket mer än det förra jag köpte (se bild till höger, pannbandet hör inte till tränset) för där tyckte/tycker jag inte alls att nosgrimman var bra anpassad även om jag i övrigt gillar tränset. Lite hårt läder som inte riktigt vill ge med sig heller vid kontinuerlig smörjning utan att för den delen vara så stelt att det spricker.

HighJump träns

Men det här nya tränset (bild ovan och under lånad från PS egen sida) har ju en annan utformning kring bett och nosrygg, jag har alltid gillat att ha bara en rem över nosen dvs som en remontnosgrimma eller kandar-achen utan underrem så det här ser lovande ut!

highjumpnosgr

HJbrunJag köpte tränset i färgen brun som nog mer ska anses vara väldigt mörk brun, skulle jag säga i alla fall, de hade chestnut och brun att välja mellan och med tanke på mina Antares träns som är ljusa tyckte jag det kunde vara kul med lite variation på färg nu igen, har ju haft diller på ljusa träns ett tag.

Snart blir jag väl sugen på mässing igen lagom till jag sålt och bytt ut alla träns jag hade det på ha ha 😀

Spontant och som sagt som första intryck känns tränset väldigt fint och välgjort, söm detaljerna på nosgrimman är fina men jag saknar dem lite på pannbandet, man får direkt känslan av att vilja byta ut pannbandet mot ett roligare, det kanske är tanken?! 😉 att man ska köpa på sig det med men lite roligare pannband som matchade nogrimma och sidostycken med sömnad på hade jag önskat.

Nu har ju jag köpt flera fina pannband från PS redan och har alltså lite olika val att leka med 🙂

pannbrosa

Rosa och även blått i samma utförande finns liksom deras Stardust pannband som är väldigt glittrigt, älskar ju bling!!! <3

nackstycketyglarnaJo, men för att gå vidare till tränset då, nackstycket och lädret känns mjukare och finare än tidigare, tyglarna känns faktiskt till och med väldigt sköna att hålla i, det verkar som om lädret är utbytt.

Därmed slipper jag nu problematiken med att inte vara nöjd med tyglarna, vara tvungen att sälja dem för att köpa andra som ska passa, dessa kommer nog bli toppen som de är, även om jag fortfarande gärna hade sett att man fick välja tyglar själv när man köper tränsen hos PS, men det ska visst komma sådana val framöver.

Redan nu fanns några roliga tillbehör i form av andra nosplattor, det fick förstås bli en swarovski variant och en med fårskinn på studs, lite meckigt att byta dem verkar det vara och det var förmodligen onödigt och krångligt förstås att ge sig på detta men fårskinnsvarianten blir nog väldigt fin på! 🙂

nosgrimmor

Ska definitivt prova detta träns idag och det ska bli spännande att se om det är någon skillnad jämfört med ett vanligt träns, har tyvärr inte hittills märkt någon skillnad med PS tränsen jämfört med mina vanliga, det är så mycket annat som spelar roll först känns det som, val av rätt bett, nosgrimma och prova sig fram först och främst med detta på olika individer på hästar tar ju tid och möda bara det så något så väldans revolutionerande vet jag inte om det här egentligen är. Vissa tycker visst det men jag vet inte… Är nog mest ute efter både funktion och utseende i det här fallet.

pikeurridb

Har förresten inhandlat ett par nya ridbyxor i stark turkosa färg, lite upplyftande så här när det går mot höst. Det är mycket fina färger bland de flesta kollektioner nu, beställde även ett par rosa i annan modell men dessa var det lång väntetid på 🙁

Hade tänkt få tag i något nytt fint set till Activia inför i helgen och har även beställt ett men det dyker inte upp som det var utlovat så det får bli något ”gammalt” ha ha 😀 Nja, gamla är väl inget av seten men det är alltid roligt med något nytt vid finaler och sådana ”större” tävlingar som inte sker så värst ofta.

Activia känns något bättre i formen än för några dagar sedan, men något är galet i vänster varv där hon faktiskt protesterar en del till och från under passet, får loss henne men vad som nu är felet återkommer snabbt om det blir bara en gnutta jobbigt med samling eller anridning på bara en bom. Hoppas hennes tävlingshumör infinner sig på lördag så hon ”glömmer” bort allt annat, börjar ändå bli lite nervös inför helgen faktiskt, dels pga tävlingen i sig och att jag inte har superkoll på hur jag ska rida i rytm och tempo.

Det är alltid svårt med bedömningsklasser och det är ju inte direkt möjligt att ändra något nu, året blev som det blev och formen kom sent och de vilor jag planerat för passade inte in som det var tänkt om Activia också skulle få den tävlingsrutin hon nu har och som jag ville ha inför semin. Samtidigt har hon ju fått sina pauser och känts bra så det är svårt att kalkylera ett optimalt system i det här.
Det är helt enkelt som det är, vi får se hur det går…

För att göra slag i saken kring ovissheten med hö bak har jag redan nu beställt en tid på kliniken i nästa vecka för att checka detta och se om benbiten är ett problem. Är det operationsläge blir det också det då på direkten har jag bestämt mig för, jag hade ändå tänkt vila henne nu och då kan jag lika gärna ta denna operation som paus, hon behöver en tävlingspaus också i vilket fall så flera flugor i en smäll då alltså.
Men först blir det förstås en ordentlig utredning, en onödig operation är ju inte vad vi önskar oss!

H-på-turHibbi har klivit omkring i skogen och tyckt det varit så mysigt, det är verkligen det bästa sättet att få igång hästarna igen, att rida ut och bara rida rakt fram. Så mysigt!
Hibbi är också väldigt bekväm att rida ut på, hon lunkar så stadigt på och är inte lika snubblig som A och PH vilket är skönt, inga fler framåtstupa lägen nu tack! Vare sig med mig eller Gönül i sadeln…

Hibbi känns i övrigt fin i formen och jag planerar att träna ev redan nästa vecka lite lätt och sedan komma igång lite till för att starta nästa tävling den 12 oktober.

Pga vilan som blev börjar jag åter igen om och rider 1m och 1.10 inomhus eftersom det blir första inomhus och jag knappt startat henne inne så jag vill se lite vad hon tycker om det.

Målet är 1.15 före året är slut om jag hittar en sådan klass, annars får det vänta till efter jul.

Chindra ser rätt bra ut nu några dagar efter hennes omkullgående i hagen så jag tror bestämt det är dags att börja rida i slutet av veckan. Kanske blir det nu en period när hon får fokus ett tag vilket är roligt, jag känner ju liksom inte att jag känner henne?! Innan man ridit en häst eller hanterat den regelbundet är det mest ett gulligt husdjur bara som jag kan klappa på och prata med ibland. Det kommer ju en tid när Chindra ska bli en i gänget och åka på tävlingar också och jag hoppas att den tiden ska ta sin start nu!! 🙂