Segt!

Stall Lövholmen

Ja, idag var det dags att rida igen efter 4 dagars uppehåll, Katja har varit flitig under föregående vecka och under helgen med både Phantasia och Hibbi så det blev en paus från ridningen för min del medan jag också hade besök av bekanta under helgen. Skönt med ledighet förstås men också lite jobbigare att starta upp igen.

Tror att det nog är bäst för mitt ben att rida så mycket som möjligt just nu, men jag är i så otroligt dålig form i övrigt nu när jag inte hållit igång med något aktivt på det viset på länge vilket gör att jag blir sååå trött av allt! Jag blir galen! Energin rinner liksom bara ur… Jag är pigg när jag börjar och när jag rider men sedan efteråt då är det med tunga släpande steg jag går inåt för att äta lunch innan det är dags för studion. Känns segt helt enkelt och det går så långsamt framåt nu..?

När jag skulle hämta Ph så stod hon förstås allra längst bort i hagen. Jobbigt! Men det är bara att traska in och hoppas att ingen av hästarna får något ryck och börjar springa när jag är i närheten. Jag rör mig ju ungefär lika snabbt som snigeln i Monsters University om ni sett den reklamen?! Verkar vara en rolig film, måste ses!

hibbigårI vilket fall så kom i alla fall Chindra fram först och eftersom hon är hysterisk över att bli kliad så strök jag bara lite förbi och undvek att stå mitt i hagen med en ettrig 3 åring alltför länge…

Istället för Phantasia som inte låtsades om mig så kom istället Hibbi lunkandes och såg förväntansfull ut, hon som inte varit så social har kvicknat till och är helt plötsligt väldigt pratsam och vill också bli kliad men det går lika bra att klappa!

Stod en stund med henne och myste och pratade, hon är väldigt lugn och snäll i hagen men retar sig lite på flugor och kan sparka en del med bakbenen så där vill man inte hamna. Jag har ju just av den enkla anledningen att jag är lika snabb som den där snigeln i filmen valt att inte gå in i hagen och hämta Ph eftersom jag inte ens hinner reagera nu när jag är häst ovan och ännu mindre hinner jag undan med mitt ben. Men skulle jag rida idag fanns inget val för grållorna hade inga planer på att komma till mig så jag fick till slut tag i Ph som snällt vandrade tillbaka hela vägen med mig och vidare till stallet.

Hibbi blängde lite besviket både när jag gick ifrån henne till Ph och när vi sedan gick därifrån.

hibbihagen

Eftersom vi är många i mitt stall nu som hjälps åt med hästarna så finns det ett strukturerat schema för alla att hålla sig efter så på onsdag ska jag fixa lite med henne, då är det ”min” dag 🙂 kanske det blir lite man trim och förhoppningsvis kan jag longera henne lite, går inte det så får det väl bli lösgalopp kanske.

phstalletVäl uppe på Phs rygg gick det inte att rida lätt idag, suck… undrar om det är pausen som gjort det eller om något håller på att ändras i knäet just nu, var väldigt svag och det gjorde lite ont också när jag försökte resa mig i stigbyglarna. Jag övade istället på min travsits (nedsittning) som ju är förskräckligt dålig och det gick väl inte så tokigt idag men ändå, tråkigt förstås att inte kunna rida som vanligt och det är liksom ”tungt” för både mig och Ph att jag måste sitta hela tiden. Obekvämt helt enkelt.

Varvar med mycket skrittjobb emellan trav och galopp övningar och försöker variera tempot så mycket som det går, bäst rider jag ju desto långsammare det går i traven men för att öva upp mig så tvingar jag mig till lite mer normal trav. Galoppen kan jag rida rätt fort i nu. Alltid nåt.. 😉

Igår kom Gullan hem så nu blir det i alla fall bra för hästarna att gå ordentligt framöver med både henne och Katja till hjälp. Sara och Tessan delar på Skrållan och Chindra ska inte igång förrän i november så där är det lugnt än så länge. På schemat denna vecka träningsmässigt så kommer Tessan träna dressyr för Pelle med Skrållan på onsdag och samma dag rider Natalie Phantasia i hoppgruppen. Roligt för mig, då får jag sitta på läktaren och titta på, det är alltid kul att kolla på träning och ännu roligare när någon av mina hästar är med!