Organiserat!

Stall Lövholmen

Mitt behov av organiserande har fått utlopp i form av en ny och omstrukturerad plats av stallets info-tavla. Det börjar bli så pass många områden att organisera så att var sak behöver sin plats!

Med det menar jag då att på infoplatsen ska det få plats att dels skriva saker på en whiteboardtavla av god storlek och som faktiskt fungerar och går att sudda på! Så nu finns en riktig whiteboard på plats till skillnad från den gamla tavlan vad det nu var för material från Ikea, billig men inte bra.

Sedan kräver all träningsplanering sin egen plats, en hel termins träningsplanering sitter nu uppe så att det på mycket enkla vis går att få en översikt och byta tider med varandra utan att maila eller smsa massor fram och tillbaka om tider hit och dit!

Stallpass schemat och information kring detta har också fått en egen tavla intill tavlan för hagschema.

Den nya ”info-platsen” blev då i lilla stallet som i sig blivit ett välbehövligt tillskott för hela verksamheten sedan det hyrdes ut då alla i stallet kan nyttja solariumet och en extra stallgång mycket enklare nu när inte jag är där och upptar plats. Dessutom har lilla stallet gett utrymme för täckesförvaring som det är dåligt med i stora stallet, alla boxar har numera plats för sina extratäcken i lilla stallet, perfekt! Det är ju viktigt att alla hästar har extratäcken lätt tillgängliga för stallpassen om något täcke inte torkat över natten.

Jag passade också på att tillverka ett litet ”häst-städ-djur” som jag sett att andra stall har när jag ändå var igång, smart att frånsett städschemat kunna flytta runt ”städ-hästen” på ansvarig box vecka för vecka så glömmer man inte lika lätt att man har städvecka 😉

Nu tror jag att det mesta i stallet är uppstyrt, i alla fall denna ”termin” och allt verkar flyta på som det är tänkt med träningar och ordning och reda bland scheman och i stallet, väldigt trevligt! 🙂