Oturshistorik 2011-2012

Stall Lövholmen

I samband med gårdagens och den nyaste oturshändelsen med hästarna fick jag nu för mig att skriva ned allt som hänt under 2011-2012 för snart kommer jag inte ihåg allt! 🙁

Phantasia får i september en griffelbensfraktur, pga flera felbedömningar från veterinär opereras hon inte förrän 2012. Tillfrisknandet går mycket långsamt och hon känns inte bra, går inte fram. Ramlar oförklarligt på stallgången i början av sommaren 2012, troligtvis för att hon somnade till (?) och får därefter sprutas i ett framknä. Frågan är om inte detta var ett problem redan innan frakturen för efter detta har det rullat på och nu känns hon superbra, bättre än långt tidigare och jag beräknar första tävling till en bit in i augusti!! Äntligen!

Chaccindra sparkades på betet 2011, Hippotrim kur, gör illa sig i lösdriften vintern 2012, ett allvarligt sår som mot alla odds läker mycket fint under 4 månader och hon är helt bra i maj. I juni 2012 får hon ett sticksår i hagen (av vad???) och åter igen Peno Vet. Nu är hon åter bra, vad händer härnäst?

Skrållan kändes redan efter jul, och ibland tidigare, sned i sin rygg och sätt att arbeta på, otaliga behandlinar med Equiterapeut hjälpte inte, flera veterinärer kollade men ingen hälta. Till slut kommer jag till Chris som jag nu använder mig av och han förstår att hon av någon anledning, antaligen pga spändhet, är överansträngd i sin muskulatur i ryggen och har fått sekundära problem lågt fram och högt bak, hon behandlas och är nu under vila men ska sättas igång i nästa vecka!!! Hoppas hon känns bra då! Åb kommer bli den 23 juli och är allt bra då är det riktig igångsättning och tävling i slutet av augusti!

Quramie fastnar med nosen i något i lösdriften, antagligen mathinken, och måste skäras för att får bort den den del av näsborren som gick sönder, läker fint och ingen skada skedd utseendemässigt. Hon sätts igång februari 2012 men när Qido säljs i april får hon stora problem med mjökstockning. Det tar flera veckor och när det är över får jag börja om med ridningen. Åker till Chris och börjar utreda huruvida hon ska ridas eller vara avelssto, vi kommer fram till att hon ska ridas och återbesöken hos Chris flyter på. För ca 2 veckor sedan fastnar hon i tråden i beteshagen, har antagligen sparkat åt någon av de andra i hagen, och får en ring av sår kring hela karleden eftersom hon på något ofattbart vis alltså virat tråden runt hela karleden??? Behövs som tur är ingen penicillin för detta. Ok, rider igång igen och i torsdags är det dags för nästa grej, akut juverinflammation, penicillin och vila igen. Skit är vad det är med denna otur och oflyt.

Som pappa skulle sagt… Tar det aldrig slut?