Ovisst?

Stall Lövholmen

Usch, känner en aning oro inför imorgon när Quramie ska in till kliniken. Minns alla gamla turer och alla gamla problem som varit som bortblåsta när Qido både låg i magen och sprattlade omkring här på gården tills för ett tag sedan när han såldes.

Quramie har ju haft en uppgift med det ett tag men nu är det tomt igen och nästa steg är ännu inte klart vad det ska bli och jag ojar mig väl för att jag dels ska få ett negativt besked imorgon om hennes skick för ridning och dels behöva ta ställning till om hon ska betäckas igen redan i år vilket inte alls varit planen.

Att hon kan fortsätta i avel är ju inget problem och det känns spännande att avla på henne men min högsta prioritet gällande henne är ju att kunna rida några år till, hon är så maffig och fin att rida, den bästa av mina hästar faktiskt, mest kapacitet och väldigt hög ridbarhet.

De skador hon haft eller har ? är komlpicerade på så vis att man inte rikigt vet varifrån hon får problemeni första hand. Dels har hon spondlylos i ryggen orsakad av trauma så det är inte ärftligt, den skadan är gammal och utläkt och bör enligt ryggexpekt-veterinär inte var det primära problemet men kanske då i samband med att hon har detta ryggproblem/stelhet har det uppstått en del, såvitt jag uppfattar det, sekundära problem med frambenshältor kring hovled och strålben och dessa blir då primära problem och svårast att bli av med. Strålbenshältor känns helt hopplöst svåra att få ordning på.

Med den ”vila” från arbete som hon fått i och med Qido samt gåendes i lösdriften hade jag väl kanske hoppats lite på att något skulle bli bättre av det och jag har också sett att hon förändrat sig till det bättre i kropp och hovar. Nyligen blev hon behandlad av Li med mycket bra resultat, hon såg rörlig ut och ingen hälta (hade vet. här av annan anledning efter Li varit här som fick kolla henne på lina också) så det har känts lovande men häromdagen när jag longerade, och efter all motion nu i skrittmaskinen i och med mjölkstockningen, så var hon tydligt halt! 🙁 Det har hon inte varit någon gång tror jag, inte ens när hon var som mest besvärad av böjprov. Får hoppas det är något tillfälligt, sträckning eller något annat ”enkelt”.

Suck.. ja, vi får se vad morgondagen utvisar. Har kollat runt lite på hingstar och har väl några intressanta men är inte riktigt taggad för det just nu. Skulle vilja ha en ”lugn” period kring hästarna dvs ingen som ska säljas eller som är sjuk och inga stora beslut att fatta. Men det är ju som det är med henne och man får ta det som det kommer… Återkommer med rapport!