På besök hos tidigare hästar med familj!

Stall Lövholmen

Äntligen blev det dags att åka och hälsa på mina ”gamla” hästar Activity och Aquileya där de numera bor på Mellangården i Jönköping hos familjen Johansson-Eckert!

Activity har hunnit få 3 avkommor (!) sedan hon såldes 2008 och Aquileya har i år fått sitt andra föl, ett stoföl e. Corlensky G som heter Corlea. Jag och Susanne, som nu äger hästarna, brukar hjälpas åt med detta med namn till avkommorna, så därför fick Activitys nu 4 år gamla avkomma Mangraaf sitt namn efter pappa Manhattan som är e. Burggraaf, avkomma nr 2 fick heta Activia eftersom det blev ett sto och lite ”efterföljare” till Activity på tävlingsbanan kanske? Den senaste avkomman, Hilton, fick dock sitt passande namn av Susanne själv! 🙂 Corlea hade jag funderingar på redan då Aquileya betäcktes med Corlensky för flera år sedan så det passade ju bra att det kom till användning nu när hon väl fick ett stoföl efter honom!

Helgen i Jönköping har varit fantastiskt trevlig och kul, avslappnande att vara hemifrån och spännande att studera alla hästarna, kan konstatera att de är som kloner av Activity allihop på ett eller annat sätt, otroligt måste jag säga att hon präglar dem så starkt! Activity fick ju avkommorna Adrenaline och Aquileya hos mig och Adrenaline är ju numera såld och en tävlingshäst i full gång och karriären går bara framåt och hon ser ut att ha lika egenskaper som Activity själv, stort hjärta och mycket mod och älskar att hoppa!

Gården i Jönköping är mycket söt och pittoresk, med bara ett par steg från boningshuset är man i stallet, perfekt! Så ska man ha det! Själv fick jag bo i en superfin lite lägenhet som gjorts iordning i ena huset på gården, här bodde jag lyxigare än alla 5-stjärniga hotell i hela Sverige! 🙂

Det blev en hel del gjort faktiskt under min förhållandevis korta och faktiskt alldeles för korta visit. Första dagen som mest gick åt till resan spenderades på ridskolan där yngsta dottern i familjen har sin ponny inhyrd för att få lite bättre ridmöjligheter. Fredagen då hade vi fullt upp, först ett två-timmars besök på Charlies – superkul för en nörd som jag – som dessutom hade rea! Blev dock inte så mycket köpt mer än några strumpor och handskar!

Sedan var det lunch dax på stan för att åka vidare till grannen och uppfödaren Pia som hade ett helt gäng med fina föl och unghästar på sin enormt fina gård mot vattnet, åh så mysigt att bo så!!! Men även på Mellangårnde var det nära till vatten och alla gårdar jag såg i områdena när vi körde omkring kändes så härligt lantliga och atmosfären väldigt lugn och mysig!

Senare på kvällen var det grillning hemma och Susanne fixade supergoda revben med tillbehör, kvällarna pratade vi oss igenom med några smultronvins-drinkar och funderade över hingstval för Activia och Aquileya som ska betäckas i år, vi kom nog fram till att det får bli Diamant de Revel till Activia och Heartbeat till Aquileya, tror det kommer bli bra och det hingstarna ligger bra ekonomiskt också! Det kostar ju om man inte får dräktigt, det vet jag det…! Men själv kom jag såklart inte på vilken hingst jag ska använda…? Om det nu blir så, helt klart lättare att se objektivt och välja åt andra 😉

Redan på lördagen var det tyvärr dax för hemfärd, jag hann med att rida Activia innan jag skulle åka, kändes väldigt spännande att prova en avkomma, hon kändes väldigt lik Activity och var supercool i temperamentet, Torgil och Susanne har så god hand med hästarna och de är mycket trygga och sociala så jag är mycket glad över att mina ”gamla” hästar och deras avkommor får bo så här bra och får ett bra hästliv! Ser nu fram emot att vi kanske ska sammanstråla i Falsterbo i sommar, annars får det bestämt bli en tur till Jönköping och Mellangården igen vid tillfälle! 🙂