På tur till Öregrund

Stall Lövholmen

Idag har jag, Fredo och pappa varit på en rätt långväga tur till Öregrund omkring 18 mil från Stockholm. Här hade vi lantställe fram till jag föddes då det såldes så jag har aldrig sett det – förrän idag!

Det kändes som en oändlighet innan vi kom fram, vägen var på slutet krokig och ingen gps fungerade, pappa hade hittat en karta från typ 1940 som inte visade särskilt rätt på något men vi hittade fram till slut i alla fall. Ett väldigt fint litet ställe måste jag säga, en liten halvö och havsvatten i den vik som det låg intill. Här har jag sett bilder sedan tidigare hur alla badade och stojade om somrarna.

havet

Det vore ju inte helt fel med ett sådant här ställe idag, nog för att det var lite långt för att åka ofta men väldigt nice med vattnet så nära! Dock är det ju inte tal om något sådant om man har en gård, vare sig när det gäller jobb och underhåll eller ekonomi! 😉

parkeratVi gjorde ett ganska kort stopp vid huset som numera också byggts ut även om det fortfarande var väldigt litet, de som bodde där kanske inte uppskattade vårt oväntade besök även om de nyfiket lyssnade på när pappa berättade om hur tomten köptes och ingenting var bebott på den tiden, det är ju 45 år sedan! Gick det ens någon väg dit då undrar man?! Vatten och el fanns ju inte där i början så det var ett enkelt boende men så småningom med den nya ägaren blev ju allt mer moderniserat.

Hungriga blev vi av den långa turen och åkte sedan till Öregrunds centrum, en riktig skärgårdsidyll! Det tog en väldans tid att hitta parkering där men till slut fick vi tag i en och fick promenera en bit för att komma ned till hamnen.

centrum

Förvånansvärt mycket aktivitet mot vad jag förväntade mig med alla restauranger och småbutiker överallt, påminde en del om Vaxholm fick jag för mig. Inte för att jag varit där mer än högst två gånger då 😉

mat

Vi åt i alla fall en mycket god lunch, pratade lite och åkte sedan hemåt igen, en trevlig dag helt enkelt!