Paus med rullstolen

Stall Lövholmen

De senaste dagarna har jag varit ute UTAN rullstolen. Dels så var Fredo inte hemma en av dagarna så jag hade inget val om jag skulle komma ut en stund på eftermiddagen då det blir för krångligt att kånka ut den på egen hand och dels så går det bättre och bättre med kryckorna så jag ville prova.

kryckorutomhusDet har gått bra men det är ju mycket jobbigare att inte kunna vila så mycket emellan kryck övningarna, för mig blir gåendet/hoppandet på kryckor ett rent träningspass, jag är helt genomsvettig när jag kommer in men jag tycker det är skönt, då känns det som jag gjort någon ”nytta” och försöker hålla igång kroppen också!

Det som är väldigt negativt med kryckorna och som påverkar orken mycket är att jag sedan många år tillbaka haft en del problem med inflammationer i mina axlar och knän och lite här o var överlag,har blivit utredd för reumatisk värk vilket det påstås inte vara så själv tror jag det handlar om muskel fästes inflammationer. Jobbigt är det i alla fall att bära upp kroppen på kryckorna när både högerbenet och axlarna blir väldigt överansträngda i dessa områden hela tiden, värst är det på morgonen på väg till toaletten när jag är lite trött och super kissnödig och det blir bråttom, då orkar knappt höger axeln bära på kryckorna.

På måndag när jag ska till sjukgymnasten ska jag be om övningar för resterande del av kroppen och inte bara benet 🙂 resten är lika viktigt att det fungerar och blir starkt nu också!

kryckorEftersom jag inte kan hoppa nedför trappan hemma och samtidigt få med mig kryckorna kom jag och Fredo på en smart lösning att fira ned dem!

Så precis när jag ska börja ta mig ned firar jag ned dem först, hoppar ned hela vägen och så är de där längst ned när jag är framme och jag kan fortsätta, väl i hallen sitter jag i rullstolen för att få på mig skorna och sedan är det bara ut genom dörren, smidigt och en smart lösning så att jag klarar mig ut på egen hand.

Det mesta går mycket bättre på egen hand nu och det är skönt att känna att man kan klara sig själv även om det är lyxigt när Fredo hämtar saker i köket eller sovrummet istället för att man får springa runt 1000 ggr för att hämta saker. Men lite måste man ju jobba också 😉

Häromdagen tog jag tag i aprils redovisning och var helt svettig efter att bara ha suttit i arbetsrummet en stund och hämtat papper i skrivaren fram och tillbaka osv, det är tydligen gott nog att ”motionera” hemma inomhus med andra ord! 😀

stygnknäI övrigt händer det inte så mycket, helgen är snart slut och imorgon bär det av till Huddinge för första sjukgymnastiken och för att ta bort stygnen på benet!!! Hoppas det inte kommer göra ont och att det kommer kännas bra efteråt att slippa dessa klammers i benet!!

Jo förresten, jag har lyckats minska lite på tablett styrkan på morgonen, fick till slut samma tablett utskriven som jag på kvällen tar 10 mg av så nu har jag hittat en lösning på 5 mg tablett på morgonen, känns jättebra!

Nu är det bara att fortsätta trappa ned inom några veckor och förhoppnigsvis klara mig på enbart alvedon sedan. Undrar hur det kommer kännas att inte äta tabletter med morfin i sedan, det finns ju helt klart fruktansvärda biverkningar av dem vilket jag fått erfara men också positiva saker att jag varit väldigt pigg och vid gott mod utan större smärta i benet.

Jag längtar så efter en dusch av HELA kroppen inklusive vänsterbenet!!! Hoppas att borttagning av stygnen imorgon ska innebära ett steg närmare detta! Det ska bli så skönt när det väl får göras, vet inte om jag får göra det redan när stygnen är borta men så småningom kommer jag ju få göra det igen, något jag verkligen ser fram emot för det innebär ju också att jag kan stå och duscha istället för att sitta med inplastat ben vilket i och för sig går bra men gör det hela lite meckigt.

Rapport kommer efter morgondagens sjukhusbesök!