Phantasia på Runsten

Stall Lövholmen

Igår var jag iväg på tävling med Phantasia. Numera är det sällsynt att jag åker helt själv och tur är nog det för helt enkelt var det inte igår när Phantasia bestämde sig för att vara allt annat än lugn. Hästarna har blivit vana att åka alla tre och både Ph och Hibbi kan få för sig att de andra är någonstans på tävlingen ÄVEN när de åker ensamma och då är det ett himla liv på dem eftersom de aldrig ”hittar” varandra såklart – de andra ÄR JU INTE MED! Hästar alltså… 🙁

Så att stå still i bilen och vänta den förhållandevis långa tid som blev när det helt plötsligt bestämdes att det skulle vara fasta starttider och min klass blev framskjuten typ en timme, det är inte så himla kul alltså. Jag kunde knappt lämna Ph ens för att gå fram till bilen och hämta sadel, kavaj osv i framsätet utan att hon skulle sparka och skrika som en galning och försöka ta sig ur bilen.

Phfoto

Hade henne ute en stund och vankade fram och tillbaka men det var så lång tid kvar att hon fick finna sig i att stå i bilen… Hon kan ju vara så här ibland och tyvärr var det en sådan dag igår.

Phibilenrunsten

PhkläspåMen, men, det är bara att härda ut och lugna henne, hon tycker ju att jag är hennes flock ha ha 😀 så därför skriker hon efter mig <3 Fick hjälp hos veterinären att springa med henne, också lite av ett problem med att åka själv numera på tävlingar där det ska besiktas eftersom jag inte kan springa… Än i alla fall.
Det gick smidigt i alla fall och till slut hade jag också fått på alla saker medan Ph stod och trampade under tiden.

Bilden till höger är från EFTER starten ha ha, då var hon inte så alert, menade mest att det var saker överallt för att man ska nå allt när man är själv och hästen inte vill stå till!

Väl på ryggen kändes det bättre även om hon var helt upp i det blå och låtsades vara rädd och spänd för typ ALLT på vägen till framridningen. Att gå banan var inte att tänka på, hon var alldeles för i gasen för att jag skulle våga låta någon okänd människa där hålla henne medan jag gick banan. Istället hojtade jag till en bekant att ”kan du kolla lite avstånd till mig” i förbifarten och fick sedan sysselsätta Phantasia medan jag pluggade in banan på avstånd. Kollade förstås också på en hel del ekipage men det blir ändå lite av att läsa ”avista” dvs i musikvärlden att få notpapper framför näsan som man inte kan eller har sett och sedan bara sätta igång och spela utan förberedelse.

kollarbanan

Det var rörigt med ekipage som skulle rida både på bana 1 och bana 2 (där jag var) samtidigt så i startlistan var det ett enda virrvarr och jag som hade start nr 30 + lite efteranmälningar hade definitivt inte så många före mig som det från början stått, det blev lite hastigt när jag insåg att halva startfältet var ”struket” och skulle ploppa in i listan lite här och där istället…öh.. lite rörigt kan jag tycka, man vet inte riktigt när det är dax för sin start då heller.

Det blev vår tur och banan som var en 1.20 med totalfel innebar enkelt förklarat att alla rider både grundhoppning och omhoppning så det var 13 språng och jag insåg väl efter halva banan att det visst var en nationell 1.20..! Tyckte det stod att den skulle vara regional men nä, det kändes lite svårare och det var länge sedan nationella klasser nu så det blev till att fokusera och rida. Kom rejält stort in i en kombination med oxer in, lite av Phantasias akilleshäl dels med kombinationer överlag men främst när det är oxer in, men hon gjorde det fantastiskt bra när jag tryckte av tog hon sats och vi klarade kombinationen felfritt, det var härligt att känna att hon kunde göra så för hon har genom alla år alltid tvekat lite inför större kombinationer och jag kan tänka mig att hon skulle känna sig lite missmodig inför ex en 1.30-1.40 kombination med oxer in… men allt handlar om kondition och styrka, känner hon att hon orkar så kör hon! Duktig häst!

Phsjönträns

Resten av banan gick bra och vi kom i mål felfritt enligt resultatlistan men jag var väldigt säker på att vi rivit ett täcke, näst sista hindret, vet att hon var i där och tyckte mig höra bommen falla, men det kan inte ha stämt då för 0 fel står det! Jaha, ja det var ju väldigt bra gjort av oss då tycker jag 😀 Ett kval klart till 1.30!

Phparkering

Efter monsterhoppet in i kombinationen kände jag att Ph blev lite avvaktande på resten av banan så jag fick övertyga lite med drivningen och efteråt var hon definitivt inte lika uppspelt som innan kan jag säga! 😉 Tog god tid på mig att trava av och skritta av för att hon inte ska få alltför mycket träningsvärk, sanningen är nog att detta är hon inte riktigt i kondition för tror jag, styrkan och sprången kändes ok igår men hon blir ändå trött i kroppen snabbt så idag ska jag kolla läget hur hon känns och bestämmer mig efter det om hon ska gå en till klass imorgon i så fall. En dag emellan starterna behövs helt klart!

Phbana2

Bana 2 som jag red på var riktigt fin, blev väldigt överraskad att de gjort iordning den gräsbanan så fint också, så längtan efter att rida på den stora banan som jag känt innan var som bortblåst, bana 2 var ju minst lika bra om inte bättre till och med. Tummen upp för det!

Phrödvitoxer

Film-foto-groom teamet var ju alltså inte på plats på denna tävling så jag fick fota lite själv och också smsa hem bilder från fotograf Bo Bennergård som i vanlig ordning fick fina bilder.

Phorangeoxer

Kul att ha med sig några hoppbilder från tävlingen i alla fall!

Phoxer

Känner mig lite mör själv efter mycket ridning hemma den här veckan som toppades med träning för Pelle i onsdags med Chindra, det gick bra men som alltid är det mycket häst att rida och ovant för mig med henne fortfarande, jag är ju lite långsam på det här med att lära känna hästar, så jag får alltid träningsvärk efter passen med Chindra.

chsyren

Gårdagen var också rejält med ridning med den banan så det är skönt att vi har paus idag. Phantasia ska ridas lite lätt idag och Hibbi ska få sin tur, de andra två går och har det bra i lösdriften och ska väl snart börja få vänja in sig på gräs är tanken, men de rids i alla fall denna veckan ut och Gullan hade hand om dem igår och imorgon så det är skönt, då behöver jag bara rida 2 hästar 😉

GullanoA

I övrigt är det en massa annat att göra idag så nu är det dags att sätta fart!
Avslutar med några bilder från Sundbyholms tävlingen som jag glömde visa 🙂 Även Bosse som fotat här!

Phräckesundb

Phoxersundb

Acträckesundb