Phantasia på Runsten

Stall Lövholmen

Sista dagen idag som vi hade hjälp hemma i huset av hantverkare, allting gick i ett sedan 5.30 imorse och vid 10.30 tiden när det blev dags att åka till Runsten för att tävla med Phantasia var motivationen och energin för detta verkligen inte på topp. I huset hade det nämligen uppstått en hel del problem med diverse vatten- och avloppskopplingar och jag ångrade djupt att jag gjort ett för tight tidsschema för mig själv. Hursom, anmält och betalt var det till tävlingen och jag hade ställt mig in på det så det var bara att åka och försöka fokusera om.

Första tävlingen på hur länge som helst som det var besiktning, Ph var undrande vart vi var eftersom vi red på Runstens sandbana idag och inte gräsbanan som jag gillar bättre, sandbanan var ok men underlaget släppte för mycket för min smak och blev djupt och ojämnt.

Jennifer var med, tur det, hade jag varit själv hade nog energin svikit idag och jag hade stannat hemma. Jennifer fotade och filmade också fint, tack <3

Kom i god tid men upptäckte precis när klassen var igång att jag glömt gå banan… öh? snacka om disträ..
Ok att rida en 90 cm klass utan att gå banan, men hade gärna gjort det idag nu när Ph och jag inte tävlat ordentligt på länge och idag startade vi 1.10. Fick stå och glo en stund på x antal ekipage så kändes väl banan ok i minnet.

Ph var väldigt nervös idag, vet inte om hon trodde det var en stor tävling eftersom man kan få känslan av det på Runsten, det smittade av sig lite på mig men när vi väl red vår runda försvann det direkt när vi kom in på banan och ”allt” runtomkring liksom bara avtar och inget annat än jag, ph och banan finns i fokus.
Är tacksam att ha förmågan att fokusera på rätt sätt när det behövs, det har ju varit mycket på agendan en tid och jag längtar tills allting är klart hemma och rutiner återgår till det normala så blir nog fokus på tävlingsplatsen ännu bättre eller snarare ”normal” igen 🙂

Vår runda idag:

Andades dåligt inne på banan idag vilket tyder på för mycket stress i kroppen de senaste dagarna så vi flåsade ikapp jag och ph när vi kom ut, men felfritt blev det även om det var en aningens försiktig runda och omhoppning – det räckte till 5:e plats! 🙂

ärevarv2

Ph bockade lite försynt av förtjusning över att få springa ärevarv, roligt att hon äntligen fick ta emot sin egen rosett istället för Hibbi som varit ”stand in” några gånger nu 🙂

Kändes jättekul att Ph gick så bra även i 1.10, hon har ju haft lite tendenser till och från genom åren att vara seg på tävling, säkert pga nervositeten hon har en tendens till, men tycker inte hon var det idag utan mer lite nervös och smygig i så fall, inte brist på bjudning så det kändes jättebra och hon var så värd sitt pris!

utanförbanan

Efter vi gjort vårt vet jag inte vad som flög i henne för hon verkade väldigt upprörd och betedde sig lite som hon kan göra när vi åkt med bara 2 hästar, bökig och rastlös och lite flängig med huvudet. Hon ville liksom ut ur bilen och försökte krypa under sin mellanvägg när vi lastat på och skulle hem…eeh? Vad som försiggick i hennes hjärna då är helt oklart. Hon brukar aldrig vara så, efter vår ritt verkade hon ju väldigt nöjd och på ärevarvet så ville hon bocka och var väldigt framåt och glad så jag vet inte om hon fick någon mega-energi kick efteråt eller vad?! 😉

Är även anmäld till 1.10 imorn, har sett fram emot den här tävlingen men är så trött just nu efter hela dagen att jag ännu inte bestämt hur jag ska göra imorgon, men eftersom vi är fria från hantverkar-hetsen nu så lutar det nog åt att jag tar mig en god natts sömn och åker imorgon, har lite svårt att bedöma hennes hoppform just nu men tävlingsformen generellt verkar ju onekligen rätt bra och hon verkar så nöjd själv med sin prestationer så jag är såklart lite sugen att rida en runda till.. 🙂

ärevarv1