Pigg!

Stall Lövholmen

Idag är jag riktigt pigg, känns roligt! Förkylningen är mer eller mindre avklarad med viss kvarvarande hosta och en snytning då och då men i övrigt känner jag mig utvilad efter närmare 9 timmars sömn! Somnade förstås ifrån fredagsfilmen igår, men vad gör det när man får sova så skönt!

Ortosen har varit av sedan senaste sjukhusbesöket och det känns också väldigt befriande.
Benet har hållt sig lugnt hittills idag, jag kan dock inte släppa alvedonen helt ännu. Har provat halva dagar men det går inte riktigt hela dagen ut, kommer en kramp i underbenet och foten som är outhärdlig, såvitt jag förstått handlar just detta om inre blödningar som tar tid på sig att läka. Benbrottet i sig kan jag inte påstå att jag egentligen känner av mer än om jag råkar böja benet hastigt eller blivit stel i det dvs varit stilla länge.

Har under veckan roat mig med att läsa i forum och andras bloggar om liknande skador som min, bland annat om en kille som verkar haft exakt samma skada som jag av en ridolycka men ev något värre om jag förstått det rätt och han red redan efter 11 veckor (!) verkar i mitt tycke helt idiotiskt, det är väl ingen tävling heller att komma tillbaka i sadeln så snart till varje pris?! Dessutom fanns där en hel del bekymmer i knäet fortfarande efter 7-8 månader med värktabletter dagligen vilket inte alls låter bra. Läkning och rehabilitering i rätt ordning känns som rätt metod. Har blivit både inspirerad och avskräckt av olika personers erfarenheter. Bäst är nog att bara köra sitt race och se vad som händer. Tålamodskrävande såklart att ta extra tid på sig men vad ska man göra.

hibbi

Har börjat känna mig lite ridsugen igen, känns roligt och jag känner en viss förvåning att det redan känns så. Eller… så har jag bara en bra dag idag men oavsett vilket så är det kul att det känns positivt. Kanske blir jag motiverad av att se alla hyresgäster hemma som får rida och mysa med sina hästar i det fina vädret och så har jag gluttat lite på den träning som hölls i veckan. Längtar tills jag kan vara med igen.

Med Skrållan känns tankarna bara så kluvna och jobbiga, sälja eller inte? Försäljning av Quramie har som väntat inte gett någon bra respons via annonsen, för kort om tid och fel tidpunkt på året, så Quramie ska betäckas så mycket är bestämt liksom att Chindra inte ska betäckas. Känns skönt med de besluten. Om Quramie sedan blir kvar tills fölning eller säljs innan får tiden utvisa. Phantasia och framförallt Hibbi inspirerar mig att komma tillbaka till ridningen just nu, Hibbi är ju så ny för mig att vi liksom var i vårt ”paradis” stadium fortfarande när jag skadade mig så jag saknar ridturerna och den glädje jag kände med henne men väl tillbaka i sadeln är det Phantasia som kommer att få den äran att lära mig ridan igen, den säkra gamla bettan så att säga! 😉 Chindra är ett oskrivet kort än så länge men jag är glad för henne också såklart! Hon är väl ”framtiden” just nu.

phgalopp

Så snart jag orkar sitta längre stunder och kan köra bil själv kanske jag tar någon tur till Runsten och kollar deras träningar nu när jag inte kan rida eller träna själv. Jag har drygt 3 veckor tills jag får börja belasta benet vilket känns om en hyfsat kort tid i förhållande till vad jag trodde jag skulle tycka från början. Då är benet läkt men sedan är det att lära sig gå igen, redan nu ska jag markeringsgå men det är svårt när jag inte får belasta benet fullt och dessutom kan jag inte sätta ned hälen i marken riktigt så det ser rätt lustigt ut och känslan är att jag inte vet hur man går längre?! 😉

Jag är skönt nog mer avslappnad nu i mitt ”jag-kan-inte-göra-någonting-liv” men har ju också min studio att jobba i om dagarna så jag tror det hjälper väldigt mycket, dagarna går fortare och jag får dessutom något gjort om dagarna!

Lite segt är det med sjukgymnastiken, det blir ungefär 2×45 min per dag i bästa fall, tar tid att göra allt i rätt ordning och rätt antal repetitioner och sedan ska jag ju gå omkring lite ute också. Idag funderar jag dock på att stanna inomhus hela dagen och gå omkring här lite, fick feeling för det av någon anledning. En del att se på TV med lördagsfilmer mitt på dagen och jag har orkat sitta med datorn i flera timmar nu, även om det bara är surfning och enklare sysslor så är jag så glad att bara orka med och vilja göra det. Det är lätt att lusten för precis allt lämnar en i en sådan här situation har jag märkt. Dåliga och bra dagar dessutom påverkar ju allt enormt. Dåliga dagar = värk och trötthet. Bra dagar = lite värk och utvilad.

Jag är glad att hästarna är ok nu efter att Chris var här i veckan och att det fungerar bra med ridningen på dem för Gullan och Tessan. Jag är också så väldigt tacksamt att hästarna hålls igång utan min närvaro!! Det kommer nog dröja väldigt länge innan jag kan rida ”normalt” igen, jag inser detta om och om igen när jag plötsligt kan få någon sorts inspiration, att åka häst kanske går om några månader men mitt vänstra ben har ingen kraft alls. Kan inte ens flytta på en lätt kudde med det benet! Gäller att jobba på med övningarna och framförallt förväntar jag mig resultat när jag får börja gå!

Jag och Fredo har för en gångs skull kollat på hockey VM denna gång så nu sitter jag och inväntar dagens match mellan Sverige och Finland, jag är dock ensam hemma idag för Fredo är och gigar hela dagen så jag får hålla tillgodo själv tillsammans med några ostbågar som får duga som sällskap. Nu ska jag nog fortsätta surfa runt efter hästsaker på nätet som om jag kommer bli helt frisk och kunna rida igen, det är mitt mål och vad jag hoppas på! 😀 Vet dock inte om jag ska våga köpa något ännu? Är bra sugen i alla fall! Får väl sälja det sedan då i värsta fall??? Ja det är typiskt att det kommit in pengar från de hästsaker jag sålt för att jag skulle köpa nytt och så vet jag inte hur jag ska göra nu, köpa eller inte?? Ett i-landsproblem javisst 🙂 Men ändå.

Apropå hästsaker så kommer det en återförsäljare av Röösli hit i nästa vecka, tanken var att jag ev skulle köpa en Röösli hoppsadel istället för en av mina Devoucoux sadlar då den ena inte passar någon av hästarna + att jag är lite sugen på att byta sadel eller ha en annan att komplettera med. Jag har dock tagit reda på att jag kan få panelerna på min ena sadel omgjorda för hyfsat lite pengar i jämförelse med en ny Röösli (!) men å andra sidan så är jag ju sugen att prova den sadeln, har suktat efter den i många år men den har ju aldrig funnits på den svenska marknaden. Jag kan förstås inte prova den nästa vecka men jag får titta på den i alla fall, Gullan och Natalie ska provsitta i den, och åf har lovat hålla den till mig tills jag kan prova den, väldigt snällt. Så kanske blir en av mina sadlar till salu inom några månader.
Fantastiska sadlar dessa Devoucoux!

sadel

Ja, det var nog allt för idag. Hoppas på fler dagar som denna! 🙂