Piggelin

Stall Lövholmen

Hade en så rolig ridtur idag, Quramie var så pigg och fin! Red till grustaget och busade runt lite, hon galopperade glatt och hoppade små träd och tyckte det hela var mycket spännande. Tidigare har hon varit väldigt vild i grustaget och gärna slagit på en jättebock (!) som man inte gärna vill vara med om i onödan. Förut när jag hade en annan medhjälpare, Mia, än nuvarande Gullan, så ramlade hon av vid något tillfälle eller till och med två och det hade vi i efterhand ganska roligt åt men det är ju inte kul när det väl händer såklart.

I alla fall så lyckades jag bibehålla en någorlunda normal galopp och mot slutet när hon bara eldade på ännu mer var det ändå dags att rida hem så inte intensiteten blir för mycket och hon bli överansträngd. Så här ser det ut i grustaget, massor med härlig ridterräng faktiskt!

Quramie är en häst som ofta svettas mycket så när vi kom hem tog jag en liten extra skrittsväng, kollade lite hur man ska kunna ta sig till Lida spåret sedan om vi får igenom förslaget att få rida där och jag tror det kommer gå bra att ta sig fram via beteshagen på motsatt sida om gården än där många rider nu, då kommer man i princip rakt ut på spåret, perfekt! Hoppas, hoppas såklart jättemycket att de ger med sig på kommunen!

Det är ju lite myggigt ute på natten nu så jag ska faktiskt börja med flugtäcke nu, köpte ju dessa Rambo dels förra året men även året därpå och är så nöjd med dem, som vanligt med Horseware så är det super passform och de får inga skav så det är perfekt. Quramie blir ju solblekt i sin päls på sommaren så täcket skyddar även lite mot solen. Känner mig nöjd med dagens tur efter förmiddagens klinikbesök med ”grållorna” som finns att läsa om i annat inlägg! 🙂