Planera, möblera, komponera, rumstera…

Stall Lövholmen

Vilka konstiga dagar det blir nu, jag som är extremt styrd i mina vanliga företagsrutiner blir helt förvirrad av allt annat som ska göras istället. En salig blandning råder mellan studion, stallet, nya huset och planering i företaget. Allt på en gång. Solen skiner och förvirringen i sig är ändå ganska trevlig på något vis. Man får ta det som det kommer!

kontorHar åter en total kontorsdag idag innan träningen börjar ikväll, har ägnat timmar åt att annonsera ut möbler som ska säljas, hästutrustning som får åka på försäljning till förmån för att bidra till huset. Vissa saker säljs inom 5 min, annat verkar ta tid. Hoppas bli av med möblerna omgående då de onekligen känns lite i vägen, ut med det gamla och in med det nya liksom.

Har ju dansat i många år tidigare, främst street och show, koreograferat en del och varit väldigt igång med shower av alla de slag, det kanske framgår att jag inte längre sysslar med det med tanke på mitt inlägg igår och jämförelse kring min kondition och en pensionär på ett seniorboende… 😉 I alla fall så var det för knappt 10 år sedan tankarna snurrade mest kring dans och kanske musikal vilket jag påmindes om när jag rensade bland skor och ytterkläder igår och hittade dessa oanvända STEPPSKOR?!?

steppskor400

Öh, jag kan inte ens minnas att jag tänkt gå en steppklass, tydligen ett infall jag måste ha fått, hursom ska de säljas nu.
Så… ett par nya steppskor till salu, någon?? 😀

Varit som hastigast i studion för att få en kort grej klar som jag skjutit på några dagar, ägnar mycket liten tid i studion nu för att kunna lägga in femmans (eller snarare tians!) växel efter flytten är klar istället! 🙂 Irriterande nog så dyker det upp en och annan låtidé ständigt medan jag plockar med annat så då måste jag springa iväg och hämta gitarren och så spela in en memo-snutt på telefonen och så tillbaka till det jag gjorde innan. Det lär bli en del idéer att ta tag i när den där flytten är klar…

Fortsätter långsamt och lite i taget logo arbetet och brodyr-bryderiet, offerter och undersökningar överallt för att hitta bästa villkor och pris, tur att det finns mail – inga svarar ju i telefonen numera?!
Det kommer ju bli ständigt aktuellt att lämna in både egna och andras saker för tryck och brodyr så lika bra att få till bra dealer direkt så det blir enkelt sedan. Detta är kul men så trögjobbat! Försvinner lätt iväg i annat en stund för att slippa ta tag i det. Marknadsföring och reklam är inte min grej mer än planeringsstadiet i det hela, genomförandet är trååååkigt! Nu är ju inte detta någon big deal med några fjuttiga brodyrer hit och dit men även om det är i liten skala för tillfället måste man tänka stort och framåt i allt, vem vet vad verksamheten i stallet har för inriktning om 10 år? Logo för ett ”varumärke” eller företag ska hålla en livstid tycker jag! = tänk först!

studionStudion med hemsidan www.lovholmenstudio.se är näst på tur både med ny eller omarbetad logo och bättre marknadsföring och annonsering, nja kanske marknadsföring överhuvudtaget!

Både jag och Fredo är urusla verkligen på detta. För Fredo som är lite mer etablerad med sitt företag inom webbdesign och produktion rullar det på enklare, han har alltid jobb, för mig desto trögare. Vi har dessutom lite olika verksamheter i studion varav Fredo utöver sin webbproduktion även sysslar med s k trum tracks, så han vill nog gärna få in fler jobb där också framöver. Många bäckar små.
De jobb jag får kommer alltid via kontakter vilket förstås är trevligt att det går den vägen i första hand men jag vet att det kommer rulla in massor med jobb om vi får till reklamen bättre. Sedan kanske jag ändå inte kan ta emot alla förfrågningar eftersom det oftast är väldigt tidskrävande projekt, men att tacka nej är ju ett angenämt bekymmer istället för att få en inte-så-sjön-sjungande-kund-i-övre-medelåldern att låta som Rihanna… Nja, inte riktigt de kunder eller den åldern jag vänder mig till då men ett exempel på hur det skulle kunna vara. Ni har ju sett idol uttagningen antar jag? 😉
Det finns ju gränser för vad tekniken och kreativiteten kan åstadkomma trots allt.
Ja, så är det när man ska jobba med det man gillar, det ger mer tillfredsställelse i själen (med vissa undantag då) än i plånboken de flesta gånger…
… Men så länge mat finns i stallet (just det, och hemma på bordet också!) så är det underbart att få utveckla sitt företag inom något man brinner för, även om det ofta känns stressigt hur man ska få ihop det.

Har nyligen lämnat in alla bidrags sökanden för stallverksamheten också, EU stöd i alla dess former, det ger inte så mycket pengar längre eftersom villkoren ständigt ändras nedåt ekonomiskt från år till år så snart är det väl inget kvar men man får hänga på så länge det fungerar. Mycket att hålla reda på och hela EU bidragsdelen är oerhört omfattande och säkerligen hade det funnits 5 stöd till att söka om jag haft tålamod att gå igenom bunt efter bunt efter bunt med svårförståelig information och paragrafer hit och dit. Nä, kör på det vi haft ett tag nu vilket har med åkermark, vall och gårdsägande att göra.
Tillräckligt krångligt att bara få till det vid omsökningen varje år…

phskorRory var snäll och kom förbi i all hast idag så Phantasia har äntligen fått på sig sin sko!!!! Tjoho!! Nu ska jag rida henne igen!
Men nu blir det ingen mer uteritt förrän det är helt torrt i skogen, inga fler tappskor tack 🙁
Får hålla till hemma i den mer jämna skogen och traska runt, nu får hon ju sättas igång ”igen” då efter den ”första” igångsättningen efter Adas behandling vilket höll i sig i vadå, 3-4 dagar innan tappskon..?!?
Ska ta mig en tur med henne före träningen ikväll där jag ska rida Hibbi och Jennifer Activia! Ska bli så roligt att se vad Activia tycker, kommer väl inte kunna koncentrera mig själv om jag ska titta på dem hela tiden från Hibbis rygg 🙂

succeedPh ska förresten också få en kur nu av ett (mycket) dyrt preparat som heter Succeed, någon som provat det? Har inte ens fått en riktig prisuppgift ännu, gav mig bara in på detta för att försöka hjälpa Ph:s mage….
Fick tips av Chris och ja, vad ska man säga, ingen aning om det kommer fungera men ger det ett försök, och så blir jag av med lite mer pengar igen då på tråkiga utgifter kring hästarna förmodligen utan att få något resultat. Nästa steg blir nog örter kanske. Har haft tur med det tidigare så why not. Lite billigare men fortfarande dyrt. Det är bara att acceptera den ena kostnaden efter den andra med hästar, hoppa över möbler från Mio och gå till Ikea liksom – eller det kanske slutar med myrorna?! Ha ha, kanske hittar något vi skänkt där, vore det inte jätteironiskt!?! 😀

Har börjat rensa papper, pärmar och ja allt som finns på mitt arbetsrum för att börja packa ned det som inte ska slängas och det är nästan så att jag hellre ringer runt om gödselhantering vilket är en omöjlighet att få till snarare än att sortera papper, fy så tråkigt! Inte ens solen hjälper till där trots att den skiner in så fint i mitt rum. Åh, jag kommer sakna mitt arbetsrum trots att jag nästan aldrig fram till nu när vi snart ska flytta (så klart!) har direkt använt det..

Fredo och jag pratade igår om vad mer vi kommer sakna med nuvarande boende och det är bland annat badrummet, kanske låter konstigt ha ha 😀 men det är så ljust och trivsamt där och rymligt är det också.
I huset är det förvisso rymligt men lite dunkelt och ”sunkigt” om man nu får säga så..
Vad mer, jo vardagsrummet är rätt mysigt nu också, fast där tror jag huset blir bättre – när vi är klara med inredningen. Huset har ett betydligt trevligare sovrum än nuvarande och tillgången till det stora dressingroomet behöver jag väl inte förklara fördelarna med närmare direkt 😉
Listan kan göras lång på för- och nackdelar. Nu är det som det är och mamma och pappa vill bo mindre och vi flyttar på oss med både förväntan och förskräckthet, förhoppningsvis och förmodligen blir det bra till slut för oss alla.

Tillbaka till pappershögarna då..suck.. och på återhörande efter träningen! 🙂