Plötsligt händer det!

Stall Lövholmen

Plötsligt händer det, eller plötsligt vänder det som jag tycker är ett roligare uttryck.
Ja, vad är det som händer då? Jo, jag har startat mitt nya liv mot nya mål 2015 och det känns great!
Japp, du läste rätt!!
Vad är då mitt nya liv? Ha ha, inte är det så märkvärdigt egentligen, det är bara små, små förändringar som just nu känns som en helomvändning och som har fått vardagen att kännas mycket mer inspirerande och motiverande på i princip alla plan!

1. Jag har börjat träna
2. Jag äter på regelbundna tider
3. Jag gör ett veckoschema som jag följer även när jag vill avvika ifrån det av diverse ursäker… 😉

Veckoschemat har jag kommit på fungerar bättre för mig istället för att göra en omständigt och komplicerat ”livsschema” i punktformat för varje dag som jag har tendens till att göra, älskar ju listor och planering men jag har insett att jag inte alls vill ha så mycket ramar och inte heller behöver det. En befrielse kan jag säga!

löpbandNär det gäller träningen har jag startat upp med vårt löpband som vi har i källaren, så tre dagar i veckan går jag där och inte mer än i drygt 20 minuter.

Mitt ben krånglar väldigt och gör ont så jag får börja så här och se hur det går och hur mycket jag kan lägga på vartefter.

Just nu vill jag helst köra på mer, det är kul och ger redan resultat men jag måste ju hålla mig till planen jag gjort (just det, det där med att direkt vilja avvika ifrån planen…)

Först och främst måste jag nog också åka in till sjukhuset och kolla vad som är fel, har inte haft så här ont sedan jag kom hem från sjukhuset tror jag. Märkligt att det kommer nu, så här långt efter, det är snart två år sedan nu…

Maten då, ja, det är ju svårt att förändra kosten bara så där, det jag har börjat med är att förändra mina mattider för de är verkligen helt superdåliga verkligen! Äter knappt frukost om jag får välja själv, helst sedan då en mega stor lunch på det (följt av total koma) och så middag runt 22-23 tiden i form av hårda mackor och mjölk. Bra va?
Nä..
Så nu äter jag frukost, enkelt mellanmål, ”riktig” mat (inte nödvändigtvis nyttig men inte heller ”luft”) till lunch som blir mellan 12-13 på dagen och därefter har jag dock inte fått in eftermiddagens mellanmål men har fått till middag också med ”riktig” mat på rätt tid väldigt bra under veckan och idag till och med exakt kl.18! Känner mig mycket nöjd såklart!

mat

När sedan dessa rutiner sitter så blir det dags att förändra kosten, har inte riktigt beslutat i vilken riktning och på vilken nivå jag ska göra det, ska fundera vidare på det. Just nu är det inte fokus på VAD jag äter utan NÄR och ATT jag äter – sådana problem har jag 😉
Hos coachen sist så pratade vi om det här och det är riktigt kul när det också går att ta med sig tankarna och planerna hem och sedan genomföra och jag lyckades ta tag i det här direkt nästan OCH följa det också. Hoppas det håller i sig med motivationen! 😉

Red ute även igår, fantastiskt väder verkligen de senaste dagarna!

Hhagen

Hibbi var pigg och ångade på över hagen medan Phantasia tog det i lite mer sakta mak och vi höll oss mest på vägen som också var väldigt bra i underlaget igår. Idag har det tyvärr blivit is överallt igen.

Hvägen

Activia kändes lika bra igår som i måndags så hon verkar ha kommit igång lite mer i kroppen för hon känns starkare och orkar bära sig bättre nu vilket gör det hela lite enklare att rida henne då också 🙂

Avidridhuset

Imorn blir det nog ridhuset för allihop, på lördag ska vi hoppa lite jag och Gullan så då blir Chindra glad och även Phantasia som ska få skutta lite för första gången på läääänge! Men hon är ju i alla fall van att hoppa, för Chindra var det ju väldigt längesedan hon ens såg ett hinder! 😀 Får återkomma med film!

I mitt nya liv ska jag också sova en viss tid för att orka med alla göromål på dagarna och komma upp på morgonen så nu får det helt enkelt vara slut på dagens inlägg så jag säger godnatt! <3