Pollen, pollen, pollen..

Stall Lövholmen

Jaa, jag vet, jag borde prova någon allergi tablett, men jag orkar inte ta reda på vilken och tycker väl egentligen inte att jag har så stora besvär mer än vissa dagar, idag till exempel, då jag blir så såsig och trött och orkar inte någonting, som om jag vore sjuk men ändå inte är det. Irriterande. Samtidigt strejkade benet idag så det blev bara en tur med Ph och Hibbi fick gå i skrittmaskinen, tråkigt för oss båda.

Antingen är jag för otränad som jag gissar är den rätta bedömningen, eller så pallar helt enkelt inte benet att vara igång så pass mycket som det blivit denna vecka. Jag vet inte.
Det känns tråkigt att inte orka rida båda hästarna idag i alla fall, prioriterade Ph eftersom Hibbi gått ordentligt hela veckan och istället fick hon skritta på egen hand. Imorgon kommer Gullan och rider henne så det går nog ingen nöd på henne, hade bara sett fram emot att rida ut henne idag, vi brukar ha lite mys på fredagarna med utetur! 🙂

hibbiskritt

Ph känns ok i framåtbjudningen under ytan som består av trubbel med magen, den hindrar henne verkligen nu, hon flåsar och jag lider med henne, fungerar inte den här magkuren jag kör nu till att börja med, och sedan ska jag prova att ta bort hösilaget så snart jag kan få hit hö, får jag ta och åka in med henne och checka magen, troligtvis hittar vi inget eftersom vi gått igenom henne tidigare och uteslutit alla typer av sådana problem som man kan se med kamera men för att vara på den säkra sidan kolla igen då.

Fick mig några chocker idag då Ph hoppade till rejält två gånger över de harar som plötsligt studsar upp en meter ur gräset framför näsan på henne, hon är ju lite rädd för sådant och så ska jag parera då för att ”sitta kvar” även om det kanske kan verka skrattretande smågrejor för någon annan så är det på största allvar för mig. Jag galopperar förstås också alltid när dessa harar bestämmer sig för att dunsta ifrån sitt gömställe.

I ett försök att vara avslappnad blir det istället helt tvärtom i dessa situationer då jag uppenbarligen och rent instinktivt spänner till mitt vänsterben vilket känns ”aj” – inte alls skönt och så blir jag liksom helt paff inombords för några sekunder och vet inte vad jag känner eller om det egentligen hände något, jag gör halt och tänker ”ok jag sitter ju kvar”, sekunden efter det inser jag att det var ett mycket litet språng trots allt som hon tog, jag sväljer och andas ut och rider vidare och ler lite för mig själv, jag rider ju trots allt på Ph <3 .
För varje gång blir jag starkare.
– Sviter efter en rejäl avramling för ett år sedan helt enkelt.

Det närmar sig pay´n jump för Activia i helgen. I onsdags var det debut på hoppträning och idag körde vi en ”egen” pay´n jump övning hemma!

hoppbana

Vi byggde om lite hinder på banan, la till några fler, och tog fram det tittigaste som fanns att tillgå i närheten! Det blev lite hinkar, bildäcks delar och en rund liten vattenmatta!

hinkhinder

Activiv har inte direkt hoppat så tittiga saker tidigare, vi har ju mest fokuserat på att komma rakt på hindren och över framförallt. Så idag blev det en ny utmaning för henne.

Jennifer red fram inne för att göra det hela lite mer spännande och mer likt ett tävlingsupplägg, dvs inte se banan under framridningen, och hoppade sedan fram några få språng på ”tävlingsbanan” – förstås på de icke-tittiga-hindren, och sen så körde de hela banan på en gång.
Tyvärr blev det ingen film, var med och coachade idag istället. Får hoppas det blir film på söndag istället 🙂

titthinder

joaDe tog sig igenom uppgiften bra, först gick det lite för fort eftersom Activia förstått grejen med hoppning nu och gärna ger sig på hindren i full fart för att typ tvärnita framför och undra vad det är för konstiga saker INNE I HINDRET?!
Därför blev dagens uppgift att rida i ett långsammare tempo, för 50 cm behövs ingen fart 😉 och samtidigt försöka få så mycket balans och harmoni i känslan mellan dem som det går att få när en unghäst ska hoppa hinkar första gången ha ha 😀

Efter att ha provat två varv och hittat rytmen och känslan gick det riktigt bra och Activia hoppade glatt om än lite spänt fortfarande mot slutet igenom alla hinder och hela banan som bestod av hela 6 språng! Jennifer passar utmärkt som pilot för uppgiften med sin stabila balans och styrka i ben och sits till skillnad från min förhoppningsvis övergående formsvacka ha ha 😀 När A ska köra sina mega språng över hinkarna gäller det att hänga med liksom 😉
Förhoppningsvis går det enligt plan på söndag, dvs en hyfsat lugn lotsning genom den lilla banan i trav!
Galoppera snabbt och vilt kasta sig över hindren som om det gick på tid, det får vänta för fröken A!

prakettI huset är det snart klart med det nya parkett golvet på övervåningens hall, på bilden ses det gamla plastgolvet och hur det nya ser ut, vi har hyrt in hjälp med detta och det har gått väldigt snabbt!! Så snabbt att jag nästan inte hann ta före och efter bilder liksom 😉 Fast lite bilder har jag, men det får vänta tills ALLT är klart typ, då blir det bildbomb, så den som väntar på något gott…

stadiumjackaMåste ju tipsa om Stadium igen när det kommer till alternativa hästkläder, förundras lika mycket varje gång hur mycket hästmärkes-jackor kostar!! Typ flera tusen för EN jacka med kvalitet ”ingen alls!” Lämnade Fredo vid tåget idag för ytterligare en helg med kung Uggla och slank in på Stadium för att hitta EN lämplig och tunn sommarjacka att ha i stallet, har tydligen ingen hel längre upptäckte jag. Skulle ha 1 men hittade 3! En på 70% rea, en billig och en normal pris. Totalt kostade det hela 1500 kr. Det tycker jag är prisvärt om än lite onödigt med 3?!?
Men de var ju olika färger ju och svårt att välja… 😀

Det blev klargrön, röd och marin – perfekt kombo om man är ombytlig som jag. Nöjd men borde väl egentligen lagt de här pengarna på någon bräda till huset.. men det är ju inte alls lika kul! 😀 Så är det när man är prylnörd, jag sålde igår en hel del bland hästsakerna jag har på annons för att köpa något behövligt (läs till huset), men det blev alltså jackor istället för oxfilé så att säga – straffet blir således snabbnudlar i en vecka.. 🙂

psst! det är ju öppet köp på jackorna trots allt, ifall man skulle bli sugen på oxfilé…?