PS Jump Off träns

Stall Lövholmen

Köpte ju ett PS of Sweden Jump Off Revolution träns på Globen mässan nyligen. Beslöt mig för att testa det idag. Märkte ingen större skillnad är väl sammanfattningen om jag nu ska ta den först. Men några detaljer både bra och dåliga kan man väl också visa exempel på, enligt min mening då.

Lädret känns ok mot det torrare och stelare hållet på vissa delar, ex när sidostycken ska ned i sina hällor är det tight. Känns som om man borde olja eller liknande innan användning. Fick dock ingen specifik info om det när jag köpte det. Brukar oftast inte göra det innan men kanske gör jag fel där?

Fodringen på nosgrimma och nacke känns mjuk och fin. Första intrycket när tränset kom på var dock att ”under remmen” vid nosgrimman inte riktigt hamnar i en bra position utan trycker på bettet, hissade nosgrimman upp o ned för att försöka få till inpassningen men blev inget jättebra av det utan bäst var att dra åt denna rem rätt mycket, hade kanske önskat att kunna ha den lösare så som jag brukar men då låg den över bettringarna.

phleft

PS själva som sålde det i Globen sa speciellt att jag skulle tänka på att inte ha nosgrimman för lågt som vissa bilder visar så jag försökte få upp den till lite mer normal ”achen” position, men då satt ”under remmen” helt fel så hela nosgrimman hamnade till slut liksom i ett läge där den ville vara för att ligga så bra som möjligt så det fick bli så.

Tyckte vid ett första intryck av tränset på bild att det var sådär kul i designen, men nu gillar jag det jättemycket, gillar att det är lite rejält, färgkombinationen är ju min favorit kombo med olika nyanser på lädret och mönstersömmen och svängen vid nosgrimman är toppen! Enkelheten i att stänga nosgrimman med en hake är verkligen min melodi, så skönt att slippa alla knäppningar överallt!!!! Det enda man behöver knäppa är alltså under hakan och där finns en mjuk padding också, eftersökt på många andra träns tack!

hinear

 

HirighthileftKrånglade lite fram och tillbaka med att få sidostycken resp nogrimmans remmar att vara på över eller undersidan eller helst intill varandra, blev nog bäst på Ph, provade på Hibbi först.

Pannbandet lade jag inte mycket notis till faktiskt nu när jag tänker efter så det var nog bra som det var. Gillar tanken med klickbara pannband, tycker dock att utbudet inte var lika bra när det gäller valmöjligheter. Mycket gult, svart och grått bland pärlor och stenar. Hade föredragit mer enkla pannband med snygga vita eller crystal swarovski eftersom tränset har rostfria spännen är det inte så snyggt med gula nyanser till… men det kanske finns fler pannband än de jag såg på plats. Har inte kollat in allt supernoga kring detta träns.

nackstycke1

Nackstycket såg i butiken faktiskt rätt stort och klumpigt ut men satt toppen på! Gav bra med plats kring öronen och Hibbi verkade nöjd. Insåg att vanliga nackstycken inte alls är så bra som detta.

nackstycke2

Skönt att slippa käkremmen men drog åt lite extra i nosgrimman så det inte ska ramla av 😉 Man är ju van vid det traditionella men tanken på färre detaljer är bra! Jag är ju bekväm av mig också givetvis så det passar mig utmärkt 😀

Efter att ha ridit båda hästarna med tränset märkte jag ingen alls skillnad mot ett vanligt träns, behöver kanske prova fler gånger. En förändring jag väntade mig vad att det eviga kliandet på frambenet, för att det kittlar i nerver kring nosgrimman där den trycker, skulle avta men båda hästarna kliade sig friskt där ändå. Kanske satte jag inte alla delar av tränset rätt men kunde inte få till det bättre än så här på.

Under remmen känns tight i vinkeln, just om man nu ska få upp nosgrimman mer så blir det ju en väldigt konstig om än omöjlig vinkel att få ”under remmen” att inte klämma kring bettet eller hamna på bettringarna.

Men både bra och dåliga saker med tränset då som slutkommentar även om jag nog tycker det positiva överväger. Effekten av tränset kan jag inte se i nuläget i alla fall. Ett stort minus i min mening är tyglarna dock, tjocka och hård gummityglar med läder inuti? Nä tack. Smala gummityglar i mjukt gummi för fingrarna och utan läder innanför ska det vara 🙂 Eller någon annan tygel förutom vävribb då förstås… 😉

phfront

Det ska komma ett nytt hoppträns efter jul, jag fick en del info om hur det skulle se ut och trolig färg osv och tyckte då att detta kändes finare i färgen + att jag föredrar denna typ av nosgrimma före den som kommer. Men jag är förstås ändå nyfiken på att se hur det nya tränset kommer att se ut eftersom inte allt var helt klart kring utformning och färgvalet och jag är även nyfiken att fortsätta att använda detta och se om någon förändring kommer att ske effektmässigt. Hoppas att hästarna märkte mer skillnad än jag helt enkelt! 🙂