Quramie såld!

Stall Lövholmen

I sista sekunden dök det upp både en köpare och en BRA köpare till Quramie!

Jag blev väldigt glad när Quramies uppfödare ringde mig före helgen och berättade att Solveig som äger Quramies mamma Doramie nu 23 år gammal var intresserad av att köpa Quramie. Solan som hon kallas hade länge velat ha en avkomma från Doramie att avla vidare på, själv fick hon bara hingstavkommor med Doramie, och hade till och med önskat sig ett mörkbrunt sto att avla på. Det kändes som om alla bitar föll på plats även för min del.

Vi bestämde oss för att detta skulle bli en jättebra lösning och redan igår, måndag, när det var tänkt att Quramies uppfödare Mari skulle hämta Quramie hos mig och hjälpa mig med betäckningen fick Quramie istället åka till sitt nya hem men på vägen dit gör hon ett stopp på Lövsta seminstation för seminering med hingsten Heartbeat! Ett bra val och givetvis har jag sett till att få förköpsrätt på ett ev stoföl från Quramie 🙂

QtrailerSedan bär färden vidare till Uppsala. Solans grannar har även de ägt Doramie och Quramies mormor från början men sedan köpte Solan Doramie och Mari som är uppfödare till Quramie fick låna detta sto några år och då föddes både Quramie och två till avkommor hos Mari innan Doramie sedan återvände till Solan.

Lite svårt att hänga med kanske med det är i alla fal värsta familjefesten för Quramie att komma till och jag känner mig verkligen lycklig att det blev så här bra, ibland blir det som man tänkt sig uppenbarligen!!

Quramie gick så fint in i transporten, hon har ju mest åkt lastbil hos mig, och Solan rapporterade senare igår kväll att allt gått jättebra och att hon helst velat åka hem med henne direkt istället för seminstationen.

solanoQ

Visst känns det vemodigt även om jag är nöjd med affären och Quramies hem, och jag hoppas att jag aldrig själv kommer satsa på avel till 100% för då hade man ju velat ha ett sto som Quramie som har ”allt” i form av rörelser – hoppning – temperament! Exteriören förändras ju lite mer åren men hon fick med sig hoppdiplom från 3 årstest med 8 på typ och hoppning och är ett s k selektionssto så jag kan inte tänka mig ett bättre avelssto än henne. Dessutom vill jag avla på ett sto jag själv ridit och tävlat. Nu får jag istället se fram emot en avkomma från henne vilket säkert blir minst lika bra! 🙂

hibbignäggar

Quramie tror jag kommer bli jättenöjd med sitt nya hem, däremot har Hibbi varit lite ängslig och verkar sakna Quramie väldigt… gnäggar och gnäggar…
Hoppas det går över på några dagar. Det vore ju inte kul om hon går in i någon depp period nu! Chindra gör dock allt för att liva upp henne och står tätt intill och nafsar lite lätt i hennes mule, så förhoppningsvis blir kanske de bästa vänner nu då? De stod i alla fall med som avskedskommitté och såg på när Quramie åkte.

hoch

Quramie var ju den som var snällast mot Hibbi när hon flyttade in, de andra var lite skeptiska, så jag tror Hibbi verkligen fäste sig vid henne och hur underligt det än låter så har de mycket likheter, det kändes nästan som om jag köpte en ”ny” Quramie och att det var menat att bli så för att hon skulle säljas… För mig känns det oftast som om saker omedvetet blir på ett visst sätt när det kommer till hästarna, ibland får man sälja eller köpa nytt och det brukar lösa sig bra i slutändan.

QäppelträdInför avresan hjälpte Natalie till och tvättade Quramie, hon blev så fin!!!!

Hon såg ut som en tävlingshäst igen 🙂

Vi fotade förstås det hela och började med en före-bild och sedan de fina bilderna på gräsmattan hemma som har kommit att bli en perfekt plats att fota på för fina hästbilder.

Någon av dem ska jag rama in såklart och hänga upp i stallet eller hemma!

Quramie passade på att smaka lite på äppelträdet men stod i övrigt ganska perfekt hela tiden i solen medan Natalie höll i och jag fick sitta på en pall och fota!

Så här blev bilderna:

Före tvätt…

företvätt

Efter tvätt…!!

Q2Q1natalieoQQ4

Så… nu har jag ”bara” 4 hästar kvar! 😉 Jag är tacksam för alla år med Quramie, 10 år blev det och tävling t o m 1.40 och första gången jag upplevde en häst som kunde gå 1.50 men det blev ju aldrig av pga hennes skador, hon tävlade också LA dressyr med placering och hade förstås planer på att starta Msv men även det rann ut i sanden med skadorna. Nu är hon i alla fall på rätt ställe och för rätt syfte och jag önskar Quramie och Solan lycka till med allt och hoppas på en liten ”Miramie” så småningom! 🙂 🙂 🙂