Ridit och shoppat!

Stall Lövholmen

Alltså ibland är det jobbigt att blogga, mestadels är det kul, men ibland så orkar man liksom inte skriva ihop allt som skett sedan sist. Inte för att det är jobbigt utan mest en aning stressande, jag skriver ju dessutom bara för min egen skull egentligen så man kan ju undra varför man ska envisas med att sätta deadlines på en så otroligt onödig eller i det stora hela ”oviktig” sak som ett inlägg i en blogg?? Som om man inte har nog med deadlines och saker att hålla reda på i huvudet som är bra mycket viktigare än det? 😉

Jag ska i alla fall göra ett försök till total update nu, även om det nu inte är så mycket som hänt egentligen utan mer något slags behov jag har om att alltid berätta allt hela tiden ha ha 😀

hibbivägenJo, före helgen då, börjar med att berätta att jag hade en fantastisk ridtur på Hibbi en av dagarna. Först gick det ju jättebra på träningen och självförtroendet steg med raska steg. Men så ska jag ju rida henne ute och blåser gör det ju jämt och ständigt när JAG ska rida = pigg häst = inte så kul för mig, hon är ju rörlig ändå med sina gångarter!!

Tog i alla fall ett snack med henne igen, visade mitt knä och förklarade det hela i detalj igen så hon är med på noterna, ”inte hoppa till för mycket och inte kasta av” är kontentan av vår diskussion. Hon tittar med stora ögon när jag gestikulerar och förklarar, för att sekunden därefter dra en djup suck och dra igång skärmsläckaren och sluta ögonen och vila på ett ben… suck. Önskar hästarna gick att prata med eller att jag kunde förklara det hela mer ”hästigt” så hon skulle förstå, men det kan jag ju inte.

Det gick i alla fall toppen, hon var så snäll, och faktiskt inte riktigt så pigg som jag trodde! Jag levde på den framgångsrika ridturen hela dagen! Idag har jag också ridit henne på vägen hemma och det gick nästan lika bra tycker jag. Känslan var lite kaxigare förra gången då jag också ridit henne flera dagar på rad då vilket jag inte gjort nu pga helgens tävling och innan dess trimmade Gullan henne i slutet av veckan.

phvägenIgår red jag Ph, jag tog mod till mig och red ut! Till grustaget! Blåste gjorde det förstås också 🙁 Ph var faktiskt riktigt jobbig att rida igår, nog för att hon är spänd att rida ut på men aldrig laddad, det var hon dock igår. Slängde lite nonchalant iväg ett bananskal innan jag red iväg och prasslet av att det landade i containern fick henne att kasta sig rejält åt sidan, jag var dock beredd men inte knäet. Aj…! Men det gick bra.

Ok, klafsade vidare ut från gården och gick på stenar och rötter vidare mot grusvägen som till min förvåning var rätt lerig och härlig igen, i detta fall positivt lerig då den varit hård och stenig ett tag, enligt övriga som ridit där mer än jag, då de kör timmer på vägen. Men nu var den ridbar på sina ställen i alla fall, toppen!

Men jag skulle ju till grustaget så jag styrde efter en stund övervägan om vägen inte var bättre ändå kosan dit och väl där var det full energi i Ph som mer verkade vara 3 år snarare än 10 år. Bockig och ville kasta sig för minsta lilla, bara att galoppera och galoppera för att få ur denna spontana energi så där en dag efter en dressyrtävling?! Öh, ja inte var hon trött i alla fall.

Vi överlevde också en hetsig hundattack på vägen hem efter att ha fått hjärtat i halsgropen när de dök upp och jag stod med Ph i en brant uppförsbacke bland tusen granar och inte såg något alls, inte hon heller.
Ph övervägde att kasta sig baklänges nedför sluttningen (livsfarligt!) men ändrade sig när hon insåg att hundarna lugnade sig. Tur för mig. Inte kul. Skönt att komma hem var det!!
Trots äventyret var jag ändå nöjd att komma iväg men känner att Ph måste nu få mycket mer uteridning ett tag, det här går ju inte att hon ska vara så spänd och tramsig med allt. Våndas över att träffa på älgarna gör jag också, men vad ska man göra. Att inte rida ut är ju inget alternativ –  så kämpa vidare bara… 😉

På fredagen före helgen tog jag mig en tur till Stockholm Ridsport, min favorit affär om vi pratar fysiska affärer och inte nätshopping. De hade 20% på ALLT! Först gick jag några rundor bland massa folk som också tyckte det var en bra idé att fynda något och jag tänkte att nä, det är nog inget jag ”behöver”… 😉
Men så kom jag på att sadeltvålarna är ju slut, och glanssprayen, och vore det inte bra med nya handskar?! … jag använder ju en brun till höger och en svart till vänster och frågan är om de ens håller en vecka till? Ok, fram med en korg och så plockade jag lite av varje. Hittade Kentucky skydden som jag spanat in, dessa fick det bli och några fler bra-att-ha-saker 😀 Eskadrons schabrak för 150 kr styck typ är ju sjukt billigt för väldigt bra schabrak! Helt klart de bästa schabraken efter Equiline, klart jämförbara till 100% gällande passform!

bagschbrak

Ph och Skrållan är förstås fina i rosa, här en bild efter första användandet av nyinköpet!

rosaschabrak

Nåja, för att fortsätta historien…
Nöjd efter mina inköp tog jag bilen till Mc Donalds för en cheeseburgare efter avklarad shopping, det ligger ju bara ca 50 m från affären så där blir det alltid något gott vid dessa besök. Jag har ju förstås aldrig ätit lunch innan och inte tagit med mig något heller, alltid samma visa. Well, lite mättare så skulle jag i alla fall åka hemåt och slippa köerna tänkte jag när jag plötsligt kom på att jag måste hitta andra innetäcken till hästarna denna vinter!!

Mina 150-200g täcken är för VARMA trots att de är tunna. Mitt stall är ju inte jättevarmt men Hibbi är en ”varm” häst och Ph är inte direkt frusen heller. Har letat tunnare täcken än 100g i evigheter och hur jag än vänder och vrider på vissa tunna utetäcken som kanske kunde vara ett alternativ så slutar det ändå med att inget täcke är lämpligt att ha som innetäcke OM man ska lägga ett utetäcke ovanpå då det inte blir en bra andas funktion på allt då.

Så, jag vände och körde tillbaka till affären igen och antog att de täcken jag funderade på, Bucas (50 g Stable light tror jag de heter) innetäcken, inte skulle finnas MEN det gjorde det!!! Perfekt, och så 20% på det och inte var de så super dyra från början heller. Det fick bli 3 st sådana till de tre klippta damerna men även Chindra som istället kommer svettas och har ett annat behov fick sin första ”egna” pryl i form av ett Bucas Smartex Rain, köpte förvisso ett till henne förra året men det var för litet och såldes istället. Så nu fick hon vuxen storlek 145 cm.

bucas

Åter nöjd med mitt inköp av dessa täcken även om det blev väl dyrt med alla 4 täcken. Har man flera hästarna får man skylla sig själv är kontentan. Tipsar i alla fall alla er med varma stall eller varma hästar om dessa tunna men förhoppningsvis hållbara innetäcken. Ska bli intressant att testa dem och se hur de står sig i kvalitet och passform i längden! 🙂

Puh… nu blir det till att sälja lite prylar igen, jag föredrar att göra tvärtom, sälja först och köpa sen och även om jag sålt mycket ska det ut något när något nytt kommer in! Får inventera i veckan! 😉

Just det får ju inte glömma att skriva att TOMTEN också hittade en bra julklapp till stallets hyresgäster! Tänk att han var där samtidigt som mig…Vad kan det vara måntro? 😉

julklappstallet

Hamnade förstås i de värsta köerna på vägen hem då efter min utdragna planering med cheesburgare i mitten och det tog mig 2 (!) timmar att komma från Upplands väsby till Tumba. Suck.

vinFredagkvällen spenderade jag för en gångs skull med mamma och pappa, jag hade en stund över innan läggdags när jag var klar med allt för dagen och gick upp till dem och undrade om vi inte skulle ta oss ett glas ihop?!
Det händer inte ofta kan jag säga och det var väldigt trevligt!! <3
Pappa som är den rastlösa typen gav sig ganska snabbt upp och begav sig in till TV:n medan jag och mamma pratade i 3 timmar tror jag det blev.
Om livet och om allt möjligt annat. Det var så mysigt och det måste jag göra om, det uppskattas både av dem och mig och man kan aldrig ägna nog tid åt dem medan man kan! <3

På lördagen fick jag tvinga mig själv att även klippa Skrållan, de andra blev ju klara tidigare i veckan och på söndagen skulle ju alla stå och ånga i lastbilen igen = väldigt varmt med 3 björnar…
Behöver jag påpeka att klippa hästar är astråkigt i min värld. Ja, jag vet att man måste och att det blir så himla bra när det är klart men fy så tråkigt jag tycker det är. Surrandet av maskinen och långsamt går det för jag har förstås jättedåliga och slöa blad och så ska hästarna (speciellt Skrållan) ALLTID rycka till precis när det är dags för precisions klippning runt ben och huvud.

Skrållan fick i alla fall någon slags ”lösdrifts-klippning” som de som rider henne, Sara, Tesssan och Gullan, får avgöra om den fungerar ok. Det verkar så hittills i alla fall.
Det fick ju betydligt snabbare än helklippningsvarianten jag alltid annars gör. Nu klippte jag från sadelgjord och framåt, framben och delar av huvudet förstås också också men inget bakom sadeln, där får hon ha björnpälsen och det ”inbyggda” ländtäcket kvar! Praktiskt 🙂

skrklippt

Igår gjorde jag ett efterlängtat besök till Deluxe Music som är dit vi åker för att kolla in coola prylar till studion. Mest skulle vi diskutera kring en upgrade vi kan behöva göra på vissa delar av studions utrustning men alltid slinker ju något med hem, denna gång en bas till låns som jag (och Fredo) låtsades som om vi kunde spela på större delen av kvällen igår – kul! Förstås intogs ett glas vin till – det låter ju mycket bättre då, eller?! 😀

bas

Sist jag hade en bas var jag riktigt usel på gitarr, då fungerar det rätt dåligt med basen också, men nu några år senare har jag ju övat mycket gitarr så bas spelandet lät ändå som att det skulle kunna gå att få ihop, proffs på redigering som man ändå är om jag nu ska säga något om mina starkare sidor som låtskrivare/producent. Så med lite redigering och övning kanske det kan bli en bas framöver i studion också. Vilken det blir är dock inte bestämt men det får bli en billig. Kan man inte spela 100 är det ju inte värt det liksom… 😉

Ja, det var väl lite av händelserna före och efter helgen, vad som skedde i helgen kommer som vanligt i ett eget ”tävlings-rapport” inlägg! 🙂