Ridit rakt fram

Stall Lövholmen

Dagens och mitt andra ridpass med Hibbi bestod i den svåra konsten att rida rakt fram!

Hibbi känns oriden nu och utnyttjar sina ovanor att böja sig i sidorna, åla och sticka ut båda bogar och rumpan stup i kvarten. Mycket att rama in – dags att få ordning på rakriktningen, och det är inte så bara.

Fasiken vad det är bökigt.

1. Få ett jämnt stöd i båda tyglarna, tog 15 min i skritt idag på rakt spår innan det började likna något.

2. Hålla hästen rak i kroppen, kommer lite av sig självt efter punkt 1 fungerar men skänklarna väljer hon lite själv när de fungerar eller inte och det måste ändras/utbildas till att alltid reagera för skänkeln.

3. Få bjudning, denna punkt blev väldigt bra efter dessa 15 min med samma metod men i början är hon ojämn i rytmen och lite på och av i bjudningen.

hibbi1Använde också bommar emellanåt för att göra skritt arbetet lite roligare än bara runt runt på ridbanan liksom, även om det här arbetet faktiskt är bäst på en lång grusväg så är det ju ridbanan jag tänker hålla mig på nu i början med henne, inga bocksprång eller snabba kast tack! 😉

Hursomhelst så är traven alldeles för unghästvinglig för mig att rida lätt i än så länge för mig och att sitta ned efter gårdagens träning (och dagens träningsvärk) OCH min travsits var inte att tänka på!

Det gör ju heller ingen nytta för Hibbi i traven när jag blir obalanserad så det blev inte så mycket trav idag. Galoppen gick bättre än igår, mest för att hon var tröttare idag och inte lika springig.

Hon blev till och med lite sur vid ett tillfälle när jag även i galoppen jobbade med rakriktningen då hon kickade irriterat för skänkeln.

hibbi2

Det brukar hon ibland göra men hon är snäll så det händer inget direkt mer så det var lugnt. Men så mycket krav i galoppen fungerade inte idag. Tog korta galopper istället och försökte få till rakheten i korta moment och upprepade sedan i skritt igen. Böja sig kan hon ju i alla fall 😉 Travade bara över bommarna på banan och gjorde i övrigt bara en massa övergångar hela tiden mellan skritt, trav, skritt, trav, skritt, galopp, skritt osv.

Efter ridningen blev det en hastig avfärd mot först ett stopp för lunch och sedan vidare till S-tälje för att lämna Fredo vid tåget, dax för Uggla i helgen igen! Sedan hem i en väldig fart för att hinna till strö leveransen som tajmade så bra att både den och jag åkte in på gården samtidigt 🙂

ströleverans

Mycket strö som kom idag!!

Vore skönt om det hade räckt hela vintern ut för det är så jobbigt att få hem strö när det är snö och halt, men det gör den ju inte, skulle tro 6 mån i alla fall. Alltid nåt, det är ju lite prick körning när pallarna ska under taket vid stora stallet, desto enklare är det vid utestallet och vid mitt stall där det står utomhus.

strömittstall

Dessutom är det ju fint fixat med grus både utanför utestallet och stora stallet men framförallt då där ströet ska stå så ytan har blivit mycket rakare så nu står pallar fint uppradade där! 🙂

grus-utestallet

Känner mig nöjd med dagen som försvann i ett nafs som så många andra dagar. Imorn hoppas jag hinna med mer i studion och på lördag blir det en heldag i studion då Hibbi ska vila då och Gullan rider grållorna inför söndagens dressyrtävling! Det ser vi fram emot, och så morgondagens nästa pass med Hibbi förstås! <3

hibbi3