Ridning på schemat

Stall Lövholmen

Efter en slapp och ledig midsommarhelg med vila för både mig och hästarna är jag igång och rider igen, i övrigt händer inte så mycket just nu, inbillar mig att jag har lite semester ett tag till..? 🙂

Eller semester, vad är det egentligen? Det har jag väl aldrig eller?? Med eget företag och arbete förlagt hemma till mer eller mindre 100% flyter alla begrepp ihop till slut, vad är ledig tid och vad är inte ledig tid liksom? Att åka hemifrån är nog mest vad andra tycker är ”semester”… för mig är det nog att göra det man vill en hel dag utan några åtaganden.

Att ha 4 hästar igång, även om jag ”bara” rider 3 eftersom Jennifer har hand om Chindra, det är ju nästan ett halvtidsjobb bara det. En fritidssyssla utan inkomst liksom som tar minst 4 av dygnets 16-18 vakna timmar.
Motivationen att gå ut och ta tag i hästarnas träning och motion varje dag är inte alltid på topp kan jag säga. Varje gång händer dock samma fenomen vilket är att motivationen är på topp när jag är klar. Kroppen är glad och även knoppen, det hör liksom samman 🙂

Jag stör mig inte så mycket på att motivationen kommer och går för frågan är om det går att alltid vara super motiverad när man ska göra något man gjort varje dag i 28 år, dag och in och dag ut, år efter år… Det borde vara naturligt att det går upp och ned som allting annat, det är bara att åka med på tåget så att säga.

Just nu skulle jag väl säga att motivationen är lite trög mest för att jag vill vara ledig ett tag, från ALLT.

Ja, jag vet, jag tjatar om ledighet hela tiden nu, för andra kanske mitt liv ter sig som enkelt och behagligt med egna tider att styra över och bara en massa ”roligt” att göra men det är å andra sidan inte så många förstå-sig-påare som känner mig ”på riktigt”… de skulle i så fall veta att jag alltid har (för) många järn i elden och alltid haft det så, det blir såklart urlakat med energin till slut och en boost behövs för att komma igen.
Driva en hästverksamhet med 16 hyresgäster, ha 4 egna hästar och streta på som låtskrivare och producent som i sig är som två heltidstjänster… Det är väl inte så tråkigt?
Nä, absolut inte tråkigt, men oerhört energikrävande, och det gäller ALLTING av det jag nämnde.

– Rida flera hästar = fysik som elitidrottare för att orka med RESTEN av dagen!
– Stallverksamheten = Vara chef, kompis, kollega, organisatör vid rätt valda tillfällen och ha tretton olika personligheter samtidigt för att på bästa sätt anpassa sig efter ANDRA människor. Därtill dyra omkostnader som måste gå ihop, nya investeringar som måste göras och underhåll på anläggningen som aldrig tar slut. Bara tanken gör mig matt.
– Musiken = Kreativitet 24/7. 100% balans på livet för att hits ska bli gjorda. Mer behöver väl inte sägas om den inriktningen i min verksamhet. Tålamodskrävande, nästan ideellt i många fall och oftast utan officiell framgång och stora inkomster, till en början i alla fall. Än är det definitivt inte slut! 😉

Ha ha, ja gräset är ju alltid grönare på andra sidan eller? Hör ibland antydningar från andra som tycker det verkar enkelt och kanske banalt med det jag gör, och jag känner bara att  jag så många gånger önskat att jag hade ett vanligt jobb utan extrem kreativ tankeverksamhet som faktiskt BÖRJAR och SLUTAR på bestämda tider och sedan är det ”FRITID” av resten… det hade varit skönt. Nu blir allt bara en stor gryta som bara jag kan röra i och få till rätt ingredienser för att soppan ska bli god. Eget företag är kanske fritt men ack så svårt att få till arbetstider, framgång, vardag, helg, fritid och semester samtidigt och i rätt ordning och timing när det ska drivas av EN person, jag själv.

Oj nu rann jag iväg på totalt fel ämne, funderade bara lite kring min ledighets-hets…

I alla fall, igår var jag och Fredo iväg på ärenden under dagen och jag red sedan på kvällen, inte min grej med kvällsaktiviteter i stallet, har bäst och mest energi på morgonen….
Hade väl lite vag motivation när jag kom hem att ge mig ut och rida Phantasia och Activia som stod på schemat igår men så gick det så bra sedan att jag blev jätteinspirerad!

aprofilActivia har nämligen helt plötsligt ändrat sig totalt i ridningen, från att ha gått i sin ihopkrullade form och ångat på har hon helt plötsligt bara slutat med det och går med huvudet framsträckt och inte alls i sin inte-så-bra-form, så skönt! 🙂

Hon är inte heller lika stark i handen just nu vilket också är skönt att slippa, blir faktiskt väldigt nyfiken hur hon kommer vara att rida när hon kommit i ordentlig form, om hon fortsätter att vara en stark häst i handen eller om det kanske kan släppa helt och hållet?

Ska väl nämna också att jag bytte träns/bett av en slump häromdagen och kanske är det anledningen?
Jag vet inte, ”plötsligt händer det” i alla fall 😀

Som individ har hon ändrat sig också, hon är väldigt social, kommer alltid fram i hagen och till och med gnäggar ibland när jag kommer, väldigt trevligt!

AnosHon lyssnar mycket på rösten när jag rider vilket är mysigt, jag pratar med henne mycket och berömmer massor när hon gör rätt och öronen går av och an hela tiden, hon är mycket uppmärksam och läraktig och det är tydligt att hon tycker om sin dagliga uppgift med ridning och utbildning.

Phantasia kändes förvånansvärt fin efter två dagars vila, nu är det en vecka kvar till 1.20 start och på torsdag ska jag prova en ny tränare som kommer hit, det blir bara jag och en till i stallet som ska hoppa, tydligen vill han ha små grupper om 2..? Två, det är väl ingen grupp heller?! 🙂 Men glad för det är jag förstås för inget är ju roligare än att rida ”privat lektioner”, dessutom till bra pris, så det ska bli mycket spännande att se hur denna träning är om det kan vara något att fortsätta med och komplettera till verksamhetens övriga träningar under hösten.

Med tanke på hästantalet är det ju svårt att få in alla på träningarna hemma för att inte tala om kostnaden som blir om alla ska träna… Men tänker ändå försöka få ihop det ekonomiskt med så mycket träning som möjligt, någonstans är det ju därför jag håller på, för att hålla igång mig själv och hästarna med roliga aktiviteter.

Hibbi ska igång idag efter sin veckovila och Chindra åker vi som sagt till kliniken med på onsdag.

Igår fick jag reda på att Quramie fått sitt föl förresten. Det lät som ett riktigt fint sådant! 😀
När jag sålde Quramie skrev jag in i avtalet att jag ville ha möjlighet att köpa tillbaka en avkomma, ett sto förstås var ju tanken. Jag ”beställde” förstås ett med bläs och 4 vita strumpor ha ha 😀

Nu är det så att det verkligen också blev ett föl, fux, med 4 VITA LÅNGA STRUMPOR OCH BLÄS!!! 😀 Inte klokt ju, men förstås också en hingst. Fan. Vilken otur 🙁
Så nu går tankarna hur jag ska göra, jag ville ju ha ett sto men å andra sidan kan jag inte ha hur många ston som helst heller, avel är ju inget jag satsar på just nu, kanske längre fram, det är mest att jag vill ha möjligheten till avel om hästen får en skada.

Kanske får jag konvertera snart…? Mmmm, ska fundera lite på det. Har blivit lovad bilder idag så jag antar att det kommer att bli svårt att stå emot en så antagligen bildskön unge till Quramie som själv är jättefin också. Frånsett det var det skönt att höra att fölning och allt gått bra och att båda mår bra. Vi får väl se så småningom då om det blir en hermelin bland katterna 😉