Ridtur två och tre!

Stall Lövholmen

Igår red jag andra gången efter fredagens premiär, lördagen bestod ju mest av att stå ut med all träningsvärk, har nog aldrig varit så stel och haft ont överallt av att rida! 😉 Igår var det rätt jobbigt att rida också, men något bättre idag!

Fredo följde med mig och hjälpte till att ta in Ph, det är värst med att leda dem då jag är så långsam och svag i vänsterbenet om de skulle hoppa åt sidan eller springa ”på mig” att jag inte hinner undan. Normalt sett är jag väldigt bekväm med att leda alla möjliga hästar oavsett istadigheter men nu är detta moment det svåraste att utföra. Själva uppsittningen är hyfsat enkel och även att komma av och ridningen i sig går ju också helt ok, i alla fall över förväntan.

Det var sjukligt ömt på insidorna av låren sedan fredagen, jag skrittade en rätt lång stund igår, vi tog en runda i skogen först, väldigt mysigt! Fredo följde med på promenaden också 🙂

igräset

Sedan in på ridbanan och skrittade även där en stund och tänkte att jag provar väl lite galopp, öh… det gick sådär, det gick liksom inte att hålla om runt alls med benen, de var totalt svaga och ömmade båda två och ont i magmusklerna (om jag nu ens har några?!) och ja överallt egentligen.

halt

Så jag fick skrittjobba en stund till och sedan gick det så småningom att galoppera och väl i galopp en stund så kunde jag i alla fall rida så pass länge att det gav något för Ph. Över en timme blev det till och med.

hövarv

Känner inte av något i knäet direkt, har ändrat stigbygeln så att den vänstra är ett hål längre och den högra är nu på nr 2 på stiglädret 😉 Bättre än 1 i alla fall. Vänsterbenet orkar knappt driva alls, det går att hålla i sig med låret rätt bra men vaden är helt ”ur funktion” och det går inte att trampa ned i stigbygeln.

galopp

Gör lite ”sjukgymnastik” i sadeln i form av att stå i lätt sits i skritt och att ”rida lätt” i skritt också. Klarar att rida i någon sorts ”rida lätt” sits i långsam trav också men det är med mycket hjälp av armarna som stöder på manen och att jag lutar mig mot framvalvet på sadeln. Finns ingen stabilitet i vänster alls och Ph passar förstås på att ligga lite på insidan då 😉 men jag får förstärka skänkeln genom att peta på med spöet lite där och kanske ska jag ta på en sporre på vänster sidan för att hon inte ska arbeta för olika i varven.

solsalvaKänns rätt hopplöst att min lätta sits som jag normalt sett är bra på nu är helt borta och till och med väldigt långt borta innan jag kan stödja så pass mycket med korta läder igen…

Däremot känner jag mig inte sned i kroppen och det känns inte som att det är så jättestor skillnad i varven frånsett att vänster innerskänkel då är lite inaktiv. När jag ridit är Ph lite lugnare att ta ut till hagen igen så det brukar gå bra, på med flugspray och solsalva och så strosar hon nöjt iväg. En riktig tur att jag har henne nu, annars hade jag inte haft någon lämplig häst att komma igång på igen, hon är så snäll!! 🙂

Det gick något bättre idag när jag red, träningsvärken har minskat lite men sitter fortfarande i och kommer väl göra det i minst en vecka, sedan hoppas jag att det börjar släppa så det går att jobba med och bättre när jag ska rida. Är sugen på att komma ut i skogen och rida lite också, det är så tråkigt att bara rida på banan även om det finns lite bommar och skrittövningar att göra.

Gick ut och hälsade på hästarna i hagen igår kväll, det var en väldigt fint kväll vilket det varit nu flera dagar i rad med så blåsigt väder så blir det så där härligt stilla på kvällen. Hästarna brydde sig inte så mycket om mig utan hade fullt upp med att äta! Tur det, då kan man smyga omkring och titta på dem lite istället 🙂

hagenkvällen

Fortsättning följer i min comeback med ridningen, ska bli spännande att se hur fort framåt det kommer gå eller inte gå?!

galopperar