Roligt att rida

Stall Lövholmen

I tisdags var det första hoppträningen för mig på länge, det var verkligen jättekul!!
Vilken motivations- och insprationsåterhämtning efter decembers dvala….!

Vi har ju lagt upp det lite annorlunda med Per träningen nu, om den nu kommer kunna fortsätta eftersom det är få som kan under våren, och det innebär att för att gruppen ska kunna starta i alla fall lite senare eftersom alla har svårt att hinna hit till 17 som det var förut så rider jag kl.17 själv och sedan börjar gruppen 17.30. Passar ju förstås utmärkt för mig, värsta lyxen!!

Vi gjorde några mjölksyreövningar på volt en stund och Skrållan som är i ok kondition och form tyckte väl att det var lite väl jobbigt ändå mot slutet och studsade irriterat med rumpan ett par gånger, hon brukar tjuta lite också om det är riktigt illa 😉

Efter det blev det några enkla linjer med varierat 5 och 4 galoppsprång som avslutning och hon hoppade så himla fint! Per höjde lite de sista gångerna och inte för att det var märkvärdigt högt men för Skrållan var det nog det högsta hon hoppat, kanske 1.10-1.15 och det gjorde hon ju lätt som en plätt. Det roliga är att hon kan liksom sega sig igenom en träning och verka allt annat än så där pigg som på tävling, men så helt plötsligt känner hon att ”nu är det på riktigt” (givetvis för att piloten måste koncentrera sig extra om bommen åker upp) och då tänder hon till och kör liksom tävlingsrace direkt, hon är rolig…

Inspirerad av denna kom-igång-träning gjorde jag idag samma övning som mjölsyre-övningen i tisdags fast denna gång bara med bommar, vi hade små hinder då. En otroligt enkel övning som kan vara så svår! Jag hade 4 bommar  på en volt och jobbade med att bibehålla form och ställning genom hela varvet. Det gick till slut jättebra, innan dess hade Skrållan fullt upp med att kolla på skottkärran i hörnet vi ingången, hoppa till för minsta droppe utanför (det regnade som vanligt) och fundera över om det skulle storma in en isbjörn genom ytterdörren och äta upp henne… allt enligt varje-dag-rutinerna för henne och eftersom hon inte törs röra sig i ridhuset utan mig (sin beskyddare) står hon snällt och väntar medan bommar tas fram och rör sig bara efter mig om jag går mot utgången förmodligen tänkandes: ”kan man bli lämnad själv i det fasansfulla ridhuset mån tro? Bäst att gå med!”

Phantasia känns mycket fin nu också, hon är på gång kan man säga! Kom på första efter jag ridit henne idag att hon kanske också skulle gjort bomövningen eftersom hon får gallopera nu och ridas som vanligt i 30 min. Ska bli så roligt att komma igång och hoppträna med henne också, blir dock inte förrän tidigast om några veckor, hoppas kunna vara med på Haking kursen vi ska ha i februari med henne, det är 4-5 februari.
Passade idag på att använda nya benskydd som jag köpt på Hööks och gått och sugit på att använda sedan typ ett halvår, det kändes som att det var dags för dem idag. Fina va?