Rullar på

Stall Lövholmen

Det märks att tankarna är mer på Ikea och Mio än hemma, dagarna går och inläggen lyser med sin frånvaro! 😉 Här kommer en vecko update i alla fall!

Börjar med kliniksrapport.
Liksom förra gången var hästarna mycket samarbetsvilliga med att åka, Hibbi först in och Chindra kliver på helt utan problem därefter, hon uppskattar nog sällskapet, vänder gör hon också bra där inne vilket varit ett problem tidigare, och så Ph sist. På kliniken tog Ph täten och visste precis att vi skulle in i samma stalldel om 3 boxar som sist och ställde sig direkt tillrätta i boxen, inte alls lika upprörd som förra gången, lugnt och skönt.

Chindra var först och vi checkade hennes ben till att börja med, hon var fortfarande lite halt men Chris tyckte det var mer på det andra frambenet?! Vi la inte så mycket energi på det hela med hennes hälta eftersom hon håller på att utveckla ett överben som måste läka i sin takt. Möjligheten finns att det läker på ett sätt som gör att trycket på gaffelbandet faktiskt lättar, det finns alltså en chans att hon kan komma igång igen och slippa operation. Det vore verkligen toppen! 🙂 Frågan är bara om det blir så och hur lång tid det tar. Än har jag inte gett upp hoppet om att hon ska komma igång i år och kvala till 4 års… Vi får se!

Chindra kollades också i halsen och infektionen var mycket bättre, hon var jättesnäll att undersöka, hon fick dock lugnande men brukar kunna vara stökig ändå… Efter det fick hon en tandkoll och raspades och hade också tappat några rejäla tänder längre bak i käken, riktigt stora och läskiga hål där var det!

hibbitänderHibbi var nästa på tur, Chris tyckte hon var i jättefint skick och hon hade inte ont eller reaktioner någonstans, riktigt härligt att höra!! 😀 😀 😀 Hon var med till kliniken för att kollas tänder så jag ville mest bara göra ett micro check på hennes form när det fanns en minut över 😉 Hon var lite vass och raspades också, himla smidigt att Dylan finns tillgänglig på plats och det är super praktiskt att åka till Hölö med alla tre, ändå nära och bra och mycket bra veterinärer.

Sedan kom vi till Ph och det blev tyvärr lite mer komplicerat. Chris har hela tiden trott att det är hennes knä, eller båda framknän, som krånglar. Efter en utdragen undersökning med bedövning i allt från hovled, knä flera leder och bog och armbåge blev vi inte klokare. Hon visade ingen större reaktion någonstans trots rejäla tag med böjningen. Himla konstigt detta, vi vet alltså inte vad som egentligen är fel nu. I värsta fall kanske vi talar om någon sena eller ligament historia, det vore inte kul. Hon är ju inte så dålig, mest knackig liksom men det är tillräckligt för att det inte känns ok att rida på, hon står emot och det är inte rätt.

Eftersom hon visade en del ömhet i ryggen provade vi med en behandling där och en veckas vila på metacam och så åker jag tillbaka på onsdag i veckan som kommer så gör vi en till normal hältutredning igen och bedövar några andra leder, kommer vi ingen vart denna gång heller så blir det nog scint eller magnet röntgen som blir nästa steg. Hoppas förstås att det ska vara så enkelt att hon var öm i ryggen och att hon är superfräsch på onsdag men så enkelt är det nog inte. Hoppas kan man alltid! 🙂 Har de hältor och avlastar och krånglar kommer ofta ryggen på köpet, så den är nog snarare ett sekundärt om ens ett problem i det hela.

Activia fick alltså vara kvar hemma denna dag, helt själv i hagen och Fredo tittade till henne under dagen, hon var så lugn och duktig ensam hemma, visst ser hon de andra hästarna men ändå. Hon kom springandes när hon såg bilen så hon har nog fattat grejen med den ”vita lådan” att den tillhör princess stallet 😉 <3
Både Chindra och Activia behöver fortsätta med kortison sprayet lite längre tyvärr, riktigt drygt med denna passning morgon och kväll, hästarna är trötta på det också även om de är snälla båda två att behandla.

Activia har dock haft paus från behandlingen några dagar när jag och Jennifer provat rida, det har gått bra och hon känns fin och har inte tappat så mycket form, mer kondition. Vi rider ju extremt låg intensivt och korta stunder eftersom det fortfarande är lite problem med hostan, men lite kan hon röra på sig så vi håller igång med henne några dagar i veckan i alla fall.

Aridhuset

Liksom varje gång jag ridit Activia är hon alltid lika cool att sitta upp på även om hon vilat och man känner sig trygg och stabil med henne, hon är otroligt lättriden slås jag lika häpet av varje gång också men kan nog tänkas bli stark i munnen som färdig gräddad, hon ligger på lite redan nu och det gäller att hantera detta rätt så hon inte får lära sig att dra eller bli för stark. Än så länge är hon lätt i handen så länge hon inte vill springa på, men blir hon pigg så använder hon sin kraftiga hals till att jaga iväg lite och tar tag i bettet, men det ordnar sig nog och jag är VÄLDIGT sugen att komma igång med henne så hostan måste bort NU!!!!

På onsdagkvällen tränade jag med Hibbi för Pelle, kul att vara med och hoppa igen och trots att jag var riktigt trött efter kliniksbesöket som tog precis hela dagen så kom jag igenom träningen och det kändes väldigt bra efteråt.

Har varit väldigt igång den här veckan med ridning och annat aktivt om dagarna så mitt ben har inte riktigt hängt med och protesterade lite på torsdagen. Torsdagar är min ridfria dag så Gullan hade hästarna då och på fredagen red jag Activia och Jennifer tog Hibbi eftersom Activia är betydligt lättare att rida med balansen för mig än ex Hibbi. På träningen med Hibbi försökte jag bitvis stå i lätt sits lite men det var stört omöjligt, benet vek sig bara.. Har vilat idag från ridning och tänkte tar en tur imorgon med någon av dem då Jennifer tar den andra, Hibbi eller Activia alltså. De andra är ju på paus.

Möbel manin fortsätter och jag och Fredo ägnar i princip varje torsdag till att göra klart olika planeringspunkter med huset, denna vecka har vi med mycket möda lyckats beställa golv till den enda yta i huset, den övre hallen, som vi tänkte köra nytt golv på. Vi har varit på Ikea och Chilli i Barkarby istället för kungens kurva eftersom utbudet är lite olika. Det var kul men efter en heldag på möbelvaruhus är man ju helt slut! Tror dessutom att jag har någon form av pollen känning för på morgonen är jag så trött att det känns som om jag gått 13 gym pass på kvällen innan jag la mig. Irriterande att energin är så off så nu pepprar jag i mig vitaminer och ska minsann få det att vända!

Stilen vi tänker oss i huset pendlar från allt mellan retro, modernt, nordiskt, lantligt, sterilt, hemtrevligt och tusen adjektiv om hur man vill ha det där emellan, vi är obeslutsamma alltså! Undrar hur det blir när vi blir klara. Det vi först tänkt är helt omvänt för att nästa sekund återgå till ursprungsidén, galet förvirrande!
Start för flytten är nu i alla fall planerad till slutet av maj då vi ska få flytthjälp och mycket ska ske innan dess så det är bra att vi ligger i med planeringen!

Tyvärr blir det ingen tävling imorgon med Hibbi då hon fick lugnande i samband med tandundersökningen och därmed inte får tävla inom 7 dgr pga karenstid. Jag som laddat så för denna tävling men men, inget att göra åt. Nästa söndag då SKA det bli av!!! Då blir istället första tävlingen för i år alltså 🙂