Runsten dag 2

Stall Lövholmen

Det blev en till dag på Runsten i lördags, Phantasia kändes ok i fredags dagen emellan tävlingarna så jag beslöt mig för att rida en klass till och det blev också en 1.20. Dagen började dock inte så bra och det var även denna gång väldigt rörigt på tävlingen.

PhluvacloseNär jag åker så korta sträckor som till Runsten vilket bara tar 20 min så brukar jag brodda innan jag åker eftersom denna tävling är på gräs. Från att först ha varit i god tid sprack planen totalt när gängtappen gick av I BRODDHÅLET!! Åh, jobbigt jobbigt….

PhtravväRingde till tävlingen och de lovade att skicka hovslagaren och möta mig när jag kom, så jag åkte, annars hade jag nog inte gjort det…

Väl framme kommer det ingen hovslagare, vi väntar och väntar men till slut måste jag gå banan. Jag hade tidigt start nr och funderade på hur jag skulle göra nu?

Pratade med veterinären på tävlingen och vi diskuterade huruvida jag kunde rida med bara en brodd.
Fortfarande ingen hovslagare. Han skulle varit där 12.30, klassen började 13.15…
Jag beslutade mig efter lite vånda att prova att rida med en brodd.

Phtravarvä

Phantasia kändes inte så pigg trots att hon dagen innan var i fin form efter torsdagens klass, jag fick rida fram ordentligt och rida fram den energi som hon behöver på banan.

phgalvä

Bestämde mig av den anledningen att rida lite lugnare i denna klass än jag gjorde på torsdagen när jag tyckte att det blev lite forcerat faktiskt. Hittar inte riktigt hittat 1.20 rytmen ännu 😉 I Sundbyholm gjorde vi ju en väldigt bra runda men det var nog både tur och timing just då, det är inte lätt att varje start få till det där…

Phframhoppn2

På framridningen halkade hon inget alls så det kändes ok med en brodd, de ringde förresten medan jag red fram och sa att hovslagaren kunde komma 14.30… Aha, men va bra – då är ju klassen slut!?! 🙁

Hursomhelst så halkade hon till inne på banan en gång och hon är ju väldigt försiktig med underlag Phantasia så jag red ännu mer lugnt och stadigt efter det, fick tyvärr ett pet på ett enkelt räcke, konstigt nog har hon hoppat väldigt bra på oxrar den senaste tiden, så jag måste försöka rida mer noga nu på räckena framöver!

Jag red i nytt schabrak med nya logon på!!! 😀 Kommer snart mer information på hemsidan om detta, himla fint var det i alla fall!

Phgalhö

Fredo var med och fotade och filmade och det var skönt att inte vara själv på tävlingen denna gång <3

fredogroomar

På kvällen var vi iväg på en födelsedagsfest och hade det trevligt, lite musicerande blev det också där 😀

festsaraoa

Hästarna har det nu bra i hagarna och jag njuter av ”lediga” morgnar när jag inte behöver passa en tid, de får dela på ligghallen så Activia och Chindra bor där på dagen och kan sova medan Hibbi och Phantasia får ha den på natten.

myseriligghall

Chindra älskar ju att sussa i spånet och Activia vaktar under tiden! Hon är en riktig vakthund hon alltså ha ha 😀 Chindra får inte gå många meter ifrån henne innan hon är där och vallar…

Hibbi och Phantasia fick efter tävlingen komma ut i den tredje av mina hagar som har lite lagom med gräs för dem att beta in på, de var så glada!

HoPhbetar

Känns härligt med sommaren för hästarna nu innan det blivit så där jättevarmt och jobbigt med myggor, bromsar osv. Helt klart fördelen med lite kallare väder!

Hibbibetar

Phantasia verkar hålla (mag)formen också än så länge trots några dagar på gräs nu 😉

phbetar

chbehandlasChindra har äntligen fått sitt sommarlov nu och i veckan när Ada var här och behandlade kunde vi konstatera att hon troligtvis är inne i eller på väg in i en växtperiod just nu så det passar ju bra med vilan då, jag undrar hur stor hon tänker bli??

Alla hästarna fick sig en omgång var av Ada men med Phantasia och Hibbi var det ganska bra denna gång, tänk vad lätt hänt det är att de får spänningar i muskler osv, jag tror detta koncept när Ada kommer ofta och går igenom dem är ett hållbart sådant. Då hinner vi förhoppningsvis stoppa problemen i tid innan de leder till hältor.

Jag har haft några ridfria dagar denna vecka och istället jobbat i studion där jag måste bli klar med ett jobb före midsommar vilket nu är om bara 2 dagar så det känns lite stressigt…

Chext2

Varvar arbetet i studion med att gå ut och mysa med hästarna i hagen några gånger om dagen, klappa dem lite och ha en pratstund, det rensar huvudet lite ifrån texter, musik och mixning som jag gör i studion och jag kan för femtioelfte gången konstatera att jag skulle inte kunna sitta enbart i studion varje dag året om och inte ha något andningshål med annat så hästarna fyller rollen som livskvalitet i mitt liv 🙂 <3

Chext
N
yvaken Chindra myser i hagen…

flaggamidsstångTanken är nu att nästa tävling blir veckan efter midsommar, måste bara rulla igång med ridningen igen… puh.. lägger lätt av mig med energin när jag tar ledigt, det är som att luften pyser ut.

Men före dess ska jag njuta av midsommarhelgen, jag har alltid gillat midsommar och jul lite extra, då är det lite mittpunkten på vintern resp sommaren och man känner sig lite extra ledig!

På midsommar ska vi först ha sill-lunch för familjen hos oss och senare på dagen blir det besök av lite bekanta för grillning och häng, ska bli trevligt!

Nu är det dags att börja dagen och hinna med allt före helgen! 😉

Phojagsjön