Så bra känsla!

Stall Lövholmen

Även om vi blev utan rosett på senaste tävlingen i Botkyrka så var känslan så bra! Hibbi och Activia har kommit i så mycket bättre form den senaste tiden och denna gång tyckte jag nog att Activia kände sig mer varm i kläderna och Hibbi fortsatte att imponera med sin numera helt normala inställning till tävling och hinder. Det var dock en utdragen dag med hem-och-byta-häst läge och att ladda om mellan klasser på det viset när det tar en stund är inte riktigt min grej. Kör och så är det klart. Det gillar jag. Även om det är jobbigt med tidiga morgnar så är inte sena kvällar bra det heller. Aldrig är det bra ha ha…?

Activia felfri precis utanför placering.

Activia gjorde en superfin runda, jag ville inte rida på så fasligt i omhoppningen eftersom hon fortfarande kan verka lite förvånad över att vi nu ska börja svänga snävt. Hon pinnar förstås också på i svängarna som den piggelin hon är så blir det för abrupt så kan det komma fram lite åsikter från madam också. Det får bli några omhoppningar till innan några ”Hibbi-svängar” blir aktuellt.

Tyvärr blev det ingen film på Activia så ni får nöja er med fina bilder av Bo Bennergård istället ?

Hem emellan.

Activia startade i rätt normal tid på dagen, kanske runt 13-tiden medan Hibbi inte gjorde sin start förrän vid 18.30 så valet att åka hem med Activia och byta häst var det rätta istället för att kånka med sig sällskaps-shetlands-ponnyn a la Phantasia. Det blev lugnare för hästarna så här, de blir en aning mer okoncentrerade minst sagt när alla ska med. Att det är 10 min till denna tävlingsplats gjorde därmed inte valet så svårt att ta. Även för en velig människa som jag.

Tyvärr åkte jag precis utanför placering med Activia. Attans. Men rundan var super.?

I vanlig ordning så känns hästarna alltid bäst precis på typ sista tävlingen för året och det är just vad denna tävling nu är då det är alltför många reserver före mig på den tävling som skulle blivit den sista.

Men så blir det å andra sidan en bra känsla inför vårsäsongen.

Hibbi snabb men ett pet.

Hibbi har verkligen med sig i kroppen redan från början att svänga enkelt liksom hon redan från start bytte galopp trots väldigt vinglig galopp som 4-åring. Så med Hibbi försökte jag hänga på lite i omhoppningen men fick då med mig en bom. Så blir det ibland.

Fina bilder blev det på Hibbi också.

Kunde inte bestämma mig för vilken som var bäst så jag tog båda?

Skönt med paus.

Trots att det med tanke på hästarnas fina form och läget att gå upp och debutera 1.20 nu med Hibbi (igen – för tredje gången i rad denna tid på året) så känns det ändå skönt med paus. Jag har inte den där geisten som krävs för att tävla, tävla, tävla längre som jag gjorde förr. Lagom e bäst.

Visst gnager det ibland att det är så numera, samtidigt är jag nöjd med mitt nya jag som balanserar (i alla fall bättre och bättre) alla mina göromål med en lagom dos på varje post.

Nu ser jag fram emot våren då det finns lite mer tävlingar att välja mellan och apropå det så hittade jag lite bilder jag inte tidigare sett tagits på mig och hästarna så här kommer de!

Activia i Sundbyholm hösten 2016 ovan…

…och Hibbi i Mälarhöjden också hösten 2016.

Å så slutligen Activia också ifrån Mälarhöjden.

Fotat dessa har fotograf Malin Larsson gjort.

Det är roligt att det blivit så vanligt med fotografer på tävlingarna nu, då kan man ju få både stillbilder och inte bara film som fina minnen att spara.

Till våren finns en liten förhoppning om att få med Phantasia och Chaccindra i tävlingsgänget igen. Läget med Phantasia har ändrat sig något åt det positiva hållet. Än så länge mest i teorin eftersom behandling inte skett ännu, och med Chindra återstår det att se vid vet check i nästa vecka hur läget ser ut. Så, om det blir hela eller delar av gänget som dyker upp får visa sig nästa år!