Så här efter midsommar…

Stall Lövholmen

Nu är det efter midsommar som liksom är lite sommarens höjdpunkt, det har blivit sommar men den är inte slut, dock går tiden fort efter midsommar tycker jag. Redan i augusti kommer ju faktiskt hösten. Usch! En del har hänt sedan sist, en uppdatering är på plats och jag sammanfattar allt i ett inlägg här tror jag 🙂

Helgen före midsommar var det full fart i stallet, alla städade flitigt eftersom det var årets sommarstädning på gång, det blev väldigt fint och rent överallt. I vanlig ordning hade vi även korvgrillning såklart 🙂

städgänget krov

På onsdagen vilket var sista dagen för terminens Pelle träning beslutade vi i teamet kring mina hästar att de ALLA tre skulle vara med och hoppa, konstigt att ingen tänkt på det tidigare?! Det blev i alla fall en trevlig ”säsongsavslutning”! Natalie red Phantasia, Gullan Hibbi och Tessan Skrållan som övrigt snart ska åka på pay´n jump innan det blir sommarvila för allihop, ofrivilligt faktiskt eftersom de mår bäst av att vara igång men eftersom ingen ridhjälp finns i juli så blir det så nu.

träning

midsommarmiddagMidsommar firades i Enhörna och det blev en väldigt trevlig kväll, precis sådär lagom.

Fredo skulle upp tidigt morgonen därpå så vi avrundade rätt tidigt på kvällen men hann såklart med allt viktigt såsom sill lunch och grillmiddag med tipspromenad emellan och promenad till vattnet intill detta mysiga hus med pool!!

Med tanke på mina kryckor och husets alla trappor för att ta sig någonstans fick jag själv hålla mig till mest läsk hela kvällen även om en och annan dryck av annat slag slank ned då och då 😉

Nästa år måste vi kanske ta med oss badkläder om det blir ett tredje år med samma sällskap, det såg härligt ut när alla plaskade i vattnet och tjoade för fullt!

grilltpoolen

hibbiHästarna har det bra här hemma nu och myser i sin fina beteshage, fullt med gräs och glada i varandras sällskap är de också.

Ttrots att Phantasia och Skrållan inte skulle släppas med övriga förrän lite senare pga min oro att Skrållan och Hibbi inte skulle fungera så bra med tanke på tidigare händelser så ordnade de själva till detta genom att helt enkelt gå igenom staketet in till de andra så nu är de en enda stor lycklig flock och inga sura miner som jag väntat mig!!

Ibland löser det sig av sig självt får man väl säga om det hela då.

Dock har Hibbi dragit på sig ett par sår men det verkar mest vara hennes egen klumpighet som är orsaken 😉 Hoppas det inte blir något som måste behandlas, orkar inte med mer skador nu men visst finns ju risken ju fler som går tillsammans men vad ska man göra när de är så lyckliga tillsammans? 🙂

grållornabetech

 

cyklarBenet och jag har börjat cykla, har lokaliserat en något omodern och obekväm motionscykel uppe hos mamma och pappa och där försöker jag vara duktig och cykla 10 min per dag.

Dock med vissa undantag under midsommarhelgen då det inte heller blivit någon sjukgymnastik – inte bra!! Jag som varit så ambitiös med detta, nu måste det bli ordning och reda på detta igen.

Vet inte riktigt hur mina framsteg är just nu med benet, jag går i alla fall med en krycka och kan även ta några tveksamt snygga steg utan dem även om det inte är det mest balanserade så går det i alla fall utan att det gör ont!

På torsdag är det dags för sjukgymnastik igen, denna gång med vikarie då min ordinarie är på semester. Undrar om jag har någon nytta av att gå dit nu? Känns som om det mesta nu handlar om att gå och träna upp benet på alla bra sätt som finns det för frånsett vardagliga sysslor som faller sig naturligt när jag nu kan belasta det. Men jag får väl se på torsdag antar jag.

kylskåpEn absolut icke hästrelaterad grej är att vi (jag och Fredo) köpt ett nytt kylskåp!! Väldigt tråkigt inköp men väldigt praktiskt, det förra var verkligen gammalt och helt igenfrostat!! Nu får vi dessutom plats med det vi handlat!

Satt en lång stund ikväll och pratade och hade trevligt med Gullan och Natalie hemma på gräsmattan i solen, blir sugen på att rida när vi planerar och pratar men det känns som om det tar tid nu innan det är dags 🙁

”Alla” som haft liknande skador som jag pratat med verkar tycka att det går väldigt fort att ”bli av med” kryckorna men det känner inte jag. Tvärtom. När hoppar man på lätta fötter över ett dike igen liksom? Det är många reaktioner och styrkor som måste finnas i benet innan man ska hantera hästar eller rida igen.

Hursomhelst fick vi en väldigt trevlig stund i kvällssolen och funderade lite inför hösten och hästarna och vi hoppas det i alla fall kan hinnas med en tävling för Gullan innan säsongen är slut?

gon

I och med hästarnas ofrivilliga sommarvila krävs sedan igångsättning igen och som bekant så inträffar det ju också alltid saker – Men att det ska bli någon tävling hoppas vi i alla fall! 😀