Provar Röösli hoppsadel!

Stall Lövholmen

För några dagar sedan var det äntligen dags att få se på Röösli hoppsadeln som jag sett fram emot att få prova en väldigt lång tid! En sadel beställdes till mig utan köptvång så jag skulle få prova den först. Tyvärr gick ju det inget vidare att prova den nu med mitt ben, så Gullan fick agera provsittare!

gullanhibbiBåde Hibbi och Phantasia fick prova sadeln, på Hibbi verkade den ligga bäst.

Det som är problemet med passformen för Hibbi i mina egna sadlar är att de hamnar lite i bakvikt vilket blir jobbigt med balansen när man ska rida.

Det är möjligt att göra om panelerna i mina sadlar så det går säkert att få dem att passa men nu ville jag först och främst prova en sådan här Röösli för att det är riktiga kvalitetssadlar och jag är inte helt hundra nöjd med kvaliten i lädret på Devoucoux och då menar jag att de är känsliga för regn och vatten och färgar av sig väldigt mycket – speciellt på vita ridbyxor! Min dressyrsadel är ju en Röösli också och den är och verkar oerhört tålig i lädret! Jag gillar det så man slipper var så väldigt rädd om sadeln i alla situationer.

Rööslin var i alla fall väldigt snygg! Inte alls så klumpig som jag fått för mig att den skulle var såsom många andra tyska sadlar. Tvärtom så var den nätt och väldigt lik Devoucoux i sin utformning.

röösliodevoucoux

Jag hade beställt sadeln med mer foam vid knä, dock så är det inget Röösli normalt sett gör så det var inte riktigt så mycket foam som jag velat ha om man jämför med min Devoucoux, där är det rejält stoppat vid knäna och detta ger mycket bra stöd och balans, dessutom är det skönt för knäna med denna ”vaddering”!

kåpor

kåpa-framifrånKnästödet jag valde är ett medium, det var nästan identiskt i storlek som på min Devoucoux.

Gullan tyckte dock att sadlarna var väldigt olika att rida i, åf av Röösli säger att en sådan sadel tar tid på sig att ridas in, då är det ju väldigt svårt att veta hur den kommer bli anser jag…

Men hursomhelst så kunde ju inte jag prova nu så det går inte att avgöra i alla fall och åf var snäll och kunde tänka sig att återkomma om en månad och se om jag då kan bara sitta i sadeln och få en uppfattning.

Gullan tyckte i alla fall inte att det var självklart att Rööslin var bra att rida i så där direkt, inte dålig heller förstås men då måste ju jag känna själv, hade den känts väldigt lik hade det varit en annan sak.

röösli-framifrånFärgen på denna sadel heter rödbrun, hade förväntat mig en ljusare färg än vad den är men tycker att den är fin i denna nyans! Var bara inställd på den färg som bilderna visat.

Jag är dock förtjust i mina egna sadlar för de ljusa partier de har på undersidan, tycker om träns som skiftar i två nyanser av brunt också så visst är det kanske lite svårt att övergå till en helt brun sadel även om det alltid är snyggt också.

Dock är det ett mindre bekymmer i det hela, är sadeln bra och jag sitter bra i den och den passar hästen spelar inte det någon roll. Jag har provat så otroligt många sadlar och märken att jag fått svårt att gilla något annat än Devoucoux så jag hoppas verkligen på att jag kommer att gilla den här sadeln eftersom den låg bättre på Hibbi än mina.

Så jag ser fram emot nästa provning och hoppas det också går att sitta upp då, annars får jag vänta lite längre. Rida blir det ju inget av men det brukar för min del gå att få en uppfattning av att bara sitta i sadeln.