Målning nya stallet

Stall Lövholmen

Måla, måla, måla och åter måla. Har rejäl träningsvärk faktiskt efter utsida och insida av sadelkammaren i nya gula stallet! Men fint blir det.

Som bilden visar är det alltså så att sadelkammaren är ett litet ”hus” i huset, det ska likna mamma o pappas gula hus så färg, fänster och så småningom dörr kommer vara lite kopierat från det! 🙂

Fredo och pappa har förstås redan konstaterat att man kan ha en korvkiosk (pappa) vid det där nedre fönstret eller en bar (Fredo) kanske?

Som ni ser är det inget galler för fönstret vilket betyder att hästarna kommer åt det MEN vi har satt in säkerhetsglas i det som hästarna når så vi ska slippa ha ett fult galler över fönstret!!

… och så var det insidan i sadelkammaren.

Här blev det en ljus, ljus gul/aprikos ton och var det blev det var ju för att pappa köpte fel färg till utsidan av sadelkammaren så jag fick helt enkelt använda den på insidan för att spara pengar och låta färgen gå åt och göra någon nytta. Det blev faktiskt jättebra med den färgen.

Dock är det ju lite lustigt att inte så mycket blivit som jag tänkt mig med det här nya stallet, det har blivit jättebra men inte som jag tänkt mig, hade ju tänkt ha lasyr på insidan och utsidan i någon slags timmerbrun bets, men det blev alltså väldigt gult på utsidan och svagt gul på insidan till pappas stora förtjusning eftersom han fullkomligt älskar gult!
Taket är dock vitt inne i sadelkammaren.

En liten kommentar angående belysningen, det är definitivt inte den bästa idén att ha spotar som jag nu valde, det blir inte tillräckligt bra belysning! Måste förmodligen köpa nya mycket kraftigare spotar alt sätta in en annan belysning här för att det ska bli något slags ”arbetsljus”…

Sadelkammaren har ju två våningar! Våning två blir mest för förvaring medan våning ett är tänkt för sadlar, träns och allt krims-krams som hör därtill. Trappan på bilden, upp till våning två, kommer så småningom att betsas, den sitter där nu för att passas in eftersom den natugtlivis har slagit sig rejält efter att ha legat ett tag efter tillsågningen, så den är inte klar så som den ser ut nu.

Nu ska det bli fortsatt spännande att se hur inredning och golv kommer bli när det är på plats! Längtar! 🙂