Salu-tour

Stall Lövholmen

Oj, jag vet inte var jag ska börja. Det blev inte som jag tänkt mig med denna salutour och det har varit så fullt upp att jag fullständigt stupat i säng om kvällarna men nu ska jag väl äntligen få till en blogg rapport!

På torsdagsmorgonen förra veckan startade jag glad i hågen resan mot Jönköping med en första omväg till Valdemarsvik för att se på den första hästen. Dagen bjöd på fint höstväder.

Strax innan jag är framme vid den första hästen tänds motor-varningslampan i bilen – inte bra! Det har hänt en gång tidigare (på samma motorväg E22!!) då blev jag stående ett tag innan jag körde vidare och sedan hände det inget mer den gången, men nu hände det igen!

Bekymrad över detta kollade jag på hästen, ett 6 årigt sto, som hoppade väldigt trevligt och snärtigt, fin exteriört och lagom stor men dessvärre alldeles för seg i ridningen vilket i och för sig kan utvecklas men har efter funderingar beslutat att avstå från den här hästen för tillfället och av den anledningen.

Efter denna anhalt var klar var det bara att ringa närmsta verkstad vilket jag kunde hitta redan i Söderköping och genom en enklare korrigering av dem gick det att köra vidare hela vägen till Volkswagen i Jönköping där de fick byta en tändspole som var felet. På vägen till Jönköping var det värsta (!!) snöstormen och jag som hade sommardäck på bilen, det var en jobbig resa och jag blev rätt försenad till nästa häst, till slut kom jag dock dit och provred då ytterligare ett 6 årigt sto, mycket välstammad och också i ganska lagom storlek. Fick en väldigt bra känsla och hästen var framåt och mjuk att rida. Vi bestämde att jag skulle rida hästen dagen efter också, och hoppa lite då. Samtliga hästar jag tittat på är ston och inte så mycket utbildade, detta urval tack vare min ekonomiska situation.

Senare på kvällen hann jag även med ytterligare en häst, ett 4 årigt sto, som jag just då bara såg lös i ridhuset pga en ev nyligen uppkommen skada, den märktes dock inte av så vi bestämde också att jag skulle provrida lite lätt dagen därpå. Hästen såg väldigt trevlig och rörlig ut, väldigt söt också 🙂

Efter detta bar det av hem till familjen Susanne Eckert-Johansson där jag skulle få bo två nätter, de som köpt både Activity och Aquileya av mig, alltid väldigt mysigt hos dem! Vi tog ett glas vin och småpratade lite på kvällen men sedan var jag tvungen att sova bums, supertrött efter dagens aktiviteter och bilproblem!

På fredag förmiddag åkte jag och Susanne först en tur till Tidaholm för att se ett 3 årigt sto, hon löshoppades och jag provred en kort stund men kände direkt att det inte var något för mig… så vi åkte raskt vidare för att göra ett besök på Charlies som hade invigning i nya lokaler och 25% på allt!!! De hade huuuur mycket fina saker som helst!!!


Shoppade faktiskt en hel del och alldeles för mycket till och med! 😀

 

Det blev bland annat superbra vinter-ridstövlar från Ariat som gör de absolut bästa ridskorna, Animo ridbyxor och en fräsig luva med en massa bling och Veredus dressyr/markarbetesskydd som jag funderat länge på att köpa!

Jag hittade också några smarta hönät att ha i lastbilen och en väst på extra rea, går alltid åt i vinter!

Så nu kan man väl säga att jag handlat för ett tag framöver! 😀 😀 😀

Efter Charlies åkte vi hem till Susanne igen och fixade lite med hästarna, jag skulle rida Activia som är 3 år och en av Activitys avkommor, hon är just nu dräktig med Diamant de Revel men ännu inte så långt gången så det går fint att rida lite lätt. Hon är inte riden på ett bra tag nu och ändå var det bara att sitta upp och rida, super enkel och trevlig häst med ett bra huvud! 🙂

Efter snöovädret som kom dagen innan så var vädret på fredagen riktigt trevligt, men kanske lite kallt, kände en begynnande förkylning komma! 🙁 Myste en del med Aquileyas årsföl Corlea e. Corlensky G som är lika trevlig som Chaccindra i sättet, det är förvånansvärt att Leya skulle ge så stabila avkommor som hon verkar göra, Lea är lika snäll och lugn och cool som Chindra, synd att hon inte är typ 5 år, då skulle jag köpt henne nu!! 😀 Inte heller Activia har rätt ålder ännu och är ju dessutom dräktig…

 

Efter att ha ridit Activity var det dags att hoppa det 6 åriga stoet, hon är omkring 163 cm hög och mörkbrun med stjärn, trevlig i sättet och framåt att rida vilket jag söker. Jag red i ridhus denna gång och upplevde hästen lite annorlunda än dag ett men hon hoppade väldigt bra så det var kul. En häst i den åldern är också annorlunda än ex en 4 åring, även om de är på samma utbildningsstadie har de helt andra mentala förutsättningar, dock tyckte jag att hon tramsade/tittade lite väl mycket och var spänd för vissa saker denna dag. Med tanke på att Skrållan är en spänd häst som kräver ett visst tålamod är det inte något jag vill ha hos fler hästar egentligen. Frågan kvarstår dock efter att bara sett en häst korta stunder hur den egentligen är?

Åkte vidare till det 4 åriga stoet jag bara sett springa i ridhuset dagen innan. Hon var cool och otittig att rida, trots stora rörelser kändes hon inte stor att sitta på men red inte så länge eller mycket eftersom hon fått ett överben nyligen. Galoppen var väldigt obalanserad för stunden och det är svårt att veta hur denna häst känns att hoppa eftersom det inte gick att göra nu pga överbenet och att hon inte varit igång på en månad.

Väl hemma igen på kvällen mockade vi i stallet och tog oss sedan en drink innan det bjöds på en supergod middag, revben i ugnen och sallad och bröd till, riktigt mumsigt!! Jag stupade i säng lika trött som dagen innan och såg fram emot att åka och se den sista hästen på min salu-tour.

Det blev is-skrapning och avfärd kring 9 snåret på lördag morgonen mot Oskarshamn där ytterligare ett 4 årigt sto väntade, den här hästen visste jag lite mer om från början och trodde väl mycket på den. Det har nu i efterhand visat sig att säljaren oväntat dragit tillbaka försäljningen så det är ingen mening att gå in på några detaljer kring detta mer än att det var väldigt synd! Lite surt också att göra den rese-omvägen i onödan!

Det tog tid att komma hem och det blev en förhållandevis seg hemresa trots att det isiga väglaget hela vägen till Oskarhamn avtog några mil innan och sedan inte var ett problem resten av vägen mot Stockholm, men det blev mörkt och frös på igen framåt kvällen så jag tog det lugnt och tog tid på mig och kände mig därmed lite seg efter en lång resa när jag väl var hemma. Totalt på hela resan körde jag omkring 100 mil vilket kanske inte låter så mycket men med alla stopp och ett späckat schema så blev det mycket.

Gullan och jag träffades senare på kvällen och åt lite gott och pratade om resan och alla hästarna hemma, dagen efter var det dags för årets sista dressyrstart så Gullan var taggad och jag trött efter dagen 😀

Den här ”salu-touren” och att se på dessa hästar har gett mig nya erfarenheter, jag uppskattar ännu mer de hästar jag faktiskt har, det är helt rätt hästar för mig, och det känns så bra att det är så även om jag verkligen önskat att det inte var något fel på Skrållan…

Jag upplever också att det kommer bli svårt att hitta rätt häst om jag nu ska köpa en till häst (?) jag har blivit lite tveksam efter att ha sett dessa saluhästar om jag ska gå vidare, inte för att hästarna i sig inte varit bra utan mer för att det kostar med en häst till och det är mer jobb och ska jag lägga ned den tiden och pengarna måste känslan vara 100%. Kanske ska jag vänta och inte köpa en projekthäst? Svårt att veta, hoppas på att rätt häst och rätt känsla dyker upp samtidigt helt enkelt.