Segt att komma igång

Stall Lövholmen

Ledigheten för både mig och hästarna under jul och nyår har gjort att det nu känns lite segt att komma igång med allt igen för mig, hästarna är förvisso rätt pigga så de har nog inga problem att jobba men själv känner jag mig riktigt ringrostig – igen, det går fort till det stadiet numera 😉 Om det bara är benet nja, det är nog all julmat och känslan av att det är skönt att vara ledig snarare som sätter käppar i hjulet.

Det är ju najs att vara ”jul-ledig”, kolla på alla julfilmer som har gått på TV och bara mysa mest hela tiden… men det går ju inte! Nä, jag måste försöka samla ihop mig och få igång de vanliga rutinerna med hästarna. En sak som helt klart försvårar det hela på ett väldigt onödigt sätt är mina sovtider, jag gillar att gå upp tidigt OM jag är pigg dvs utvilad, har jag då sovit för lite dvs lagt mig för sent eftersom det är roligare att vara vaken än att sova 🙂 ja då kommer jag inte upp så tidigt som jag vill.

Klockan 6 på morgonen tycker jag är lagom att komma upp, då hinner jag sitta en stund och vakna till, äta frukost i lugn och ro, fixa lite administrativt kring företaget vilket jag tycker är skönt att få gjort just på morgonen och sedan komma ut till hästarna runt 7.30-8 när det börjar ljusna för att börja rida. Vid 12-tiden äter jag en snabb lunch och jobbar sen i studion resten av dagen (om inget annat i verksamheten måste göras) och avslutar i studion tidigast kl22, ibland väääldigt mycket senare ;)…. är ju arbetsnarkoman när det kommer till musikproduktion så 10 timmar per dag är helt normalt för mig.

Så som det ser ut just nu är dock helt annorlunda än mitt motto ovan, jag somnar typ 01.30 i bästa fall, vaknar typ 8.14 efter att telefonen snoozat i ca 2 timmar (!) och går i sömnen ut till stallet vid 8.15 med förhoppningsvis 2 bananer med i handen, rider Hibbi halvt sovandes till dess att hon hoppar till för något och jag hastigt måste vakna till. Känner mig supertrött efteråt men rider såklart Ph också efter intag av banan nr 2… Sedan är jag klar, äter en snabb lunch och får förstås värsta sov attacken efter maten eftersom jag redan från börjat sovit för lite men brukar släpa mig ned till studion till 13 tiden då (istället för 12 eller till och med 11 som jag ofta hinner till NÄR jag väl kommer upp tidigt…) sedan blir jag sittandes där allt mellan 10-12 timmar eftersom jag aldrig kan sluta i tid och så börjar allt om igen nästa dag…. suck 😉
Så ”trött” är väl sammanfattningen på denna ledighetsrutin så att säga ha ha 😀

Märkligt nog, eller så märkligt är det ju inte, alla vet väl detta förstås, men om energin inte finns då är ingenting kul. Energin är verkligen bränsle till allt, humöret, orken och motivationen. Utan energi blir ingenting bra för mig i alla fall, så sömnen har stor betydelse, synd bara att det är så tråkigt att gå och lägga sig 🙂

Men förhoppningsvis får jag vända rutinerna snart igen när det blir mer ordning på allt, det är ju trots allt nytt år nu och man måste ta nya tag!

hibbivagnHästarnas rutiner är att de har mer eller mindre fri tillgång på hösilage i hagen, inte massor med hö men jag ser till att det alltid finns lite i häcken så de har att göra. De tas in vid 22 på kvällen om det inte är väldigt dåligt väder då får de gå in lite tidigare och fodras runt 22 eller senare beroende på hur mina tider dagen efter ser ut.
Chindra och Hibbi äter fri tillgång i boxen medan Ph får betydligt mindre 😉 Hon får därför morgon hö också medan Hibbi och Chindra inte äter morgon hö då de är nöjda med sitt kvällshö som räcker i typ flera dagar.

Hibbi kan tycka om att plocka lite med hö medan jag borstar och fixar iordning henne men annars är hon totalt ointresserad av mat på morgonen.

På det här sättet sparar jag in tid på att vänta på att hästarna ska äta, så jag rider Hibbi först och medan jag gör det äter Ph sin frukost och då hon inte får så mycket hö är hon klar när jag ridit klart Hibbi och har hunnit smälta maten lite också 🙂 Att ha förmånen att få hjälp med mockning som jag har just nu är något jag ”unnat” mig ekonomiskt ett litet tag framöver, det underlättar jättemycket och jag kan lägga mycket mer fokus på hästarna, mocka har jag gjort och kommer att göra så mycket ändå så jag njuter verkligen av situationen just nu.

Vi har ju kanske lite udda rutiner både jag och hästarna om man ser till tiderna ovan men det funkar jättebra med det här systemet, jag får knappt in hästarna på kvällen ens, de verkar vilja stanna ute och förstår väl inte alls vad de ska in och göra, det finns ju redan mat i häcken tycker de??

Igår longerade jag Hibbi istället för att rida eftersom hon var så himla pigg i förrgår! Hon var väldigt pigg igår med men det gick bra till slut.

hibbilongering

Ph red jag ute på, hon kändes fin och jag kan inte riktigt bestämma mig för om hennes knä krånglar eller inte, det gjorde ju det ett tag i våras men genom rätt träning försvann det sedan, men ibland känns det som om det är tillbaka lite och ibland inte, jag rider på ett tag till och ser hur det utvecklar sig. Även idag kändes hon bra även om det liksom för mig är en liten startsträcka innan det lossnar, för oss båda ha ha 😀 Hon är i alla fall mycket piggare nu än före vilan (när jag var i Göteborg) så det känns bra!

Hibbi var mer sansad idag och det gick rätt bra även om hon var lite spänd i ridhuset. Det regnade idag så det fick bli inne ridning 🙂 Njuter verkligen varje gång jag rider i ridhuset hemma och liksom bara känner den där otroligt lyxiga känslan av att rida i sitt eget ridhus, trots att det är flera år sedan det byggdes så finns känslan ändå kvar 🙂

Imorgon blir det hoppning för båda, flera i stallet skulle hoppa idag så det passade bra för oss att köra imorgon då. Ska bli kul och snart, snart är det träning igen!!! 😀