Sista Haking träningen

Stall Lövholmen

Känner mig en aning mosig efter årets sista Haking träning, red både Hibbi och Phantasia så jag antar att en dag med träningsvärk väntar nu…

Jag är ju inte direkt van vare sig fysiskt eller psykiskt att träna två hästar efter varandra, löjligt egentligen men kände mig en aning snurrig i huvudet under lektion 2 och var lite okoncentrerad till och från, brukar inte bli så trött men det här vädret och kylan gör mig bara mosig mest varje dag tycker jag. Vill inte ha mer snö nu!!

Hibbi red jag själv för Haking ca 1 timme, det var nog det jobbigaste passet hittills för henne, fick massor med hjälp och är jättenöjd med lektionen! Själv var jag skönt varm och genomjobbad i kroppen också men tänk att det ska vara så svårt att bara rida rakt fram och ha jämnt stöd, rida fram till handen och få bjudning i hästen?? Hallå vad har jag pysslat med de senaste veckorna, jo ridit på något slags skört äggskal ha ha, jag har verkligen bara åkt med och varit ”snäll” i både skänkel och hand med Hibbi för att hon är så ”grön och inte kan något”, nä men då kanske jag ska börja lära henne något nu då eller?  😀

Ja, det var verkligen på tiden med en sådan uppfriskning av något jag redan vet (!) att även unga och gröna hästar måste ridas så här redan från början, Hibbi blev till och med lite seg på slutet, hon som brukar vara så pigg. Känns bra för då har hon jobbat och jag vet precis hur jag ska gå vidare nu! Hoppade gjorde vi inte så mycket, det blev mest markjobb, lite travbommar och något enkelt språng över ett kryss. En annan sak jag också måste komma ihåg är min hand, den blir lite för låg ofta vilket ger en bromsande effekt, har även det problemet generellt på alla hästarna tror jag, förstår inte varifrån jag får dessa ovanor?! Vill minnas att jag för länge sedan jobbade bort min då för höga hand och nu har den alltså blivit för låg.

Men å andra sidan är det ju det som träningen är till för, att bli påmind, kanske lära om något och utvecklas vidare i rätt riktning. Jag är verkligen nöjd med Haking träningen, den har gett så mycket sedan jag började och jag ser fram emot nästa termin, hade varit super om han kunnat komma varje vecka bara!

Phantasia kändes sådär, hon är besvärad i munnen helt klart, måste få ut någon som ser över henne omgående. Frånsett det så var hon också ganska seg och kändes kall/stel väldigt länge. Valde att inte hoppa några högre höjder idag då jag inte kunnat rida ordentligt nu när jag varit sjuk och fortfarande känner mig seg och snorig/hostig för den delen (tar det aldrig slut?!) så jag ville inte att hon skulle bli överansträngd. Mot slutet lossande det dock till det bättre.

Mitt rid problem med Phantasia ligger mer i att jag blir för noga med att tänka på yttertygeln och att rida rakt fram både före och efter hindren, så jag glömmer att också driva på efter hindren och detta blir också en bromsande effekt. Sista rundan tänkte jag verkligen på att ”komma vidare” direkt i landningen och då flöt det på mycket bättre!! Kände mig okoncentrerad mot slutet, det känns som att det här med drivningen kommit av sig lite för tillfället, jag brukar ju inte direkt rida utan det utan snarare tvärtom, jag får skylla på min förkylning ha ha 😉 och att jag inte ridit ordentligt på två veckor.

Nu dröjer det ganska länge innan nästa Haking träning, det börjar först den 22 januari, så det är gott om tid att öva och träna på alla svagheter. Kommer troligtvis försöka rida båda hästarna på träningarna framöver men bäst hade förstås varit om det hade gått att rida dem en och en och en gång i veckan istället för två efter varandra varannan vecka men nu är det ju som det är att Haking bara kan komma varannan vecka.