Regional dressyr i Sorunda!

Stall Lövholmen

Alla prinsessorna har varit på sin första regionala dressyrtävling tillsammans. Rutinerade som de är tillsammans nu så gick allt väldigt bra med åkandet och det praktiska med byten av hästar, väntetider osv på tävlingsplatsen.

hibbiHibbi var först ut och vi visste ju att det här var för svårt för henne men ska man ge hästen erfarenhet är det bara att åka på det som finns så regional LA fick det bli denna gång, runt 54 slutade procenten på och trots den låga siffran tyckte vi inte alls att det gick så tokigt, tvärtom.

Hon skötte sig jättebra men går förstås inte riktigt i rätt form för nivån och inte heller kan hon detaljerna för att få normala eller snarare högre poäng ännu. Vi var jättenöjda i alla fall!!

Skrållan gjorde en jättebra insats igen och Gullan var väldigt nöjd. 59 ungefär landade det på där och det var väl kanske lite lågt tyckte vi, över 60 hade känts mer rimligt för den ritten men nu blev det inte så, det räckte inte till någon placering men vi var jättenöjda med henne också!

 

 

 

skr

Madde var med och hjälpte till och vi tyckte Sorunda var en trevlig tävlingsplats med nära till allt, ridhuset var väl kanske lite murrigt men skönt att slippa dressyr staket i och med kort bana och litet ridhus.

phgullanPhantasia som tar lite tid på sig under säsongen att komma i form eller snarare slappna av inne på banan hade verkligen en bra dag, allt stämde med undantag från lite travinslag i skritten (den är svår att få bort ha ha) så var det verkligen en jättebra insats av både henne och Gullan, det ledde till placering med 66%!!! Himla nice med placering på regional nu också eftersom Ph ändå inte gått så mycket dressyr under hösten!

”Tyvärr” blev det vit rosett och ingen prisutdelning för Ph som vi tycker är värd att få gå in och hämta sitt pris vilket det varit dåligt med denna termin när hon placerat sig eftersom Skrållan fått göra det eller som på några fler dressyrtävlingar med vita rosetter…
…men vi gjorde istället en foto session i bilen och det var näst intill omöjligt att få Ph att stå still då hinken som HON vann lockade alldeles för mycket med alla morötter och äpplen. Hon fick förstås så mycket godis hon kunde få in samtidigt så hon ville till slut inte ha mer ha ha 😀

Både Ph och Skrållan har ju mycket ticks för sig i bilen när de bli uttråkade av att vänta på att något ska hända, Hibbi står snällt och ser möjligtvis lite ängslig ut till och från men Skrållan och Ph håller låda på ett eller annat sätt, en liten film på detta nedan!

Detta var sista tävlingen för i år och det känns faktiskt skönt att tävlingarna är över nu då det blivit en intensiv men rolig period med både hopp- och dressyr tävlingar de senaste månaderna!
Nu blir det nya tag till våren, i februari tror jag vi kör igång, och till dess blir det dels lite lugnare ridning och också en del vila för hästarna. Jag åker iväg en sväng på lite egen semester inom kort och även Gullan ska iväg på en trip kring jul. Vi och hästarna laddar helt enkelt tävlingsbatterierna inför 2014! 🙂