Sjukgymnasten har talat

Stall Lövholmen

Igår var jag åter hos sjukgymnasten, det var ju ett tag sedan sist, nästan 3 veckor.

På den tiden har jag hunnit med en hel del. Sist jag var där kunde jag knappt röra foten och knäet gick bara att böja 90 grader. Jag belastade ingenting på benet heller.

Mitt arbete med sjukgymnastiken hemma har gett resultat! Nu är foten nästan normal!!! Knäet böjde jag 110 grader igår och hon tyckte också att jag gick väldigt bra 🙂

VI pratade förstås om mina utsikter framöver. Jag känner mig ju inte nöjd med läkarens svar i onsdags och ganska förvirrad kring min rehabtid vad den ska innefatta och inte. Hon tyckte nog att jag kunde följa den plan om att benet är ”läkt” vid 12 veckor och att jag då kunde börja rida försiktigt så jag kommer att köra på det dock med modifikation.

1. Kunna gå utan problem

2. Rida

Så det är ett tag kvar innan jag rider känner jag, igår fick jag också belasta mer på benet och även fast jag själv tyckt att jag redan gjort det så hade jag inte det kan jag säga! Det var svagt benet när jag gjorde övningar med ”full” belastning så nu har jag fått en del att jobba på vilket känns kul med nya utmaningar!

Jag fick också cykla första gången, det gick jättebra! Måste rota omkring hemma då jag har för mig att vi har en motionscykel någonstans?? Kan minnas fel, men det känns i alla fall som väldigt bra sjukgymnastik att cykla för att få upp rörlighet och styrka så annars kanske man får leta reda på en billig variant på blocket eller nåt 🙂

Eftersom allt kändes lite bättre igår än i onsdags – då vi egentligen planerat att fira lite att allt gått så bra, så blev ju inte känslan då, tvärtom – jag tappade allt kände jag, så fick jag nu tillbaka min motivation igen och beslöt mig att fira det hela med en pizza!! Fredo och hans mamma var också med då hon är på besök hos oss denna helg så vi mumsade för fullt i oss varsin pizza! Sedan blev det full fart i studion resten av dagen med en ny spännande låt.

Nu siktar jag för fullt på nästa ”steg” dvs att kunna gå igen!! 😀

pizza