Sköna mockfria riddagar

Stall Lövholmen

Har haft några sköna riddagar sedan i söndags, förra veckan kom jag inte riktigt igång men nu har jag bestämt mig för att komma igång ordentligt (själv) med båda hästarna flertalet dagar i veckan. Det har gett resultat direkt och vädret och har varit toppen. Great!

Hibbi kändes stretig i söndags när jag red henne första gången på ett tag, men idag var det betydligt bättre, jag red förvisso utomhus då och hon är ju mycket bättre på utebanan, men är ändå glad och fick liksom lite feeling att jag ”kan ” rida henne nu och inte behöver känna mig så osäker. Benet tycker det är lite jobbigt med 2 hästar, och min kondition tycker också det ha ha.. 😀 därför tar jag alltid Ph som nummer två, henne kan jag åka lite mer på bara! 😉

Ph fick gå ut i lösdriften på dagen nu sedan Molly åkte, Ph älskar mat om det inte framgått tidigare och har såklart bosatt sig helst i höhäcken som numera fungerar som en dessert buffé för henne…
Hon är således inte så sugen på att springa när vi ska motionera 😉 Har fått rida lite extra för att få igång henne men så är hon också lite ur form efter vilan – som vanligt! Om hon ska gå kvar där återstår att se men ska prova mig fram och se om hon dämpar ätandet lite efter någon vecka, annars får det nog bli ett slowfeeding nät där kanske? Dyrt bara med så stora slowfeeding när som täcker balen..

Det har i alla fall varit väldigt roligt att rida båda flera dagar i rad, förvisso har jag varit rätt ledig i övrigt då Fredo och jag har besök av hans mamma Ewa nu, då brukar vi ta oss lite ledigt och njuta av fika och tv tittande och umgänge hela dagarna. Gott om tid i stallet med andra ord när studion får vara utan mig några dagar. Väldigt mysigt med besök också, det har vi inte så ofta 🙂 <3

Har fr o m denna månad också hjälp med mockning i stallet, har tagit mig den lyxen att slippa mocka måndag-fredag och det har verkligen blivit ett lyft, energin och motivationen är på topp och jag känner mig så driven att rida när jag vet att jag BARA ska rida. Inte för att mockningen är jobbig, den är väldigt enkel, men det är ju att rida som är det roliga, inte mocka. Mocka har jag gjort så otroligt mycket i mitt hästliv, och sådana mängder sedan! Puh.. Det varar väl inte för evigt med denna lyx såklart men lite under vintern ska jag unna mig detta och är så tacksam att du, Alexandra, ställer upp och tjänstgör åt mig!! <3

Imorgon är det Pelle träning på schemat, Hibbi ska få hoppa lite, det blir kanske mest markarbete imorn men det ska bli kul i alla fall. Måste verkligen klippa hästarna så det får bli morgondagens aktivitet på dagen och det tar ju sin tid, maskinen är inte modern direkt. Men ett måste att göra det så det finns inget val.

På återseende!