Skrållan får ny prognos?

Stall Lövholmen

Igår åkte jag med Skrållan till kliniken i Strömsholm för ett andra utlåtande kring hennes rygg. Även om det inte är så långt dit så blev dagen lång utan att vi gjorde särskilt mycket åtgärder just igår. 

Veterinären på Strömsholm anser att Skrållan kan opereras för sin kissing spines, det finns alltså en ganska enkel typ av operation för just den typen av problem som Skrållan har och den görs med enbart lugnande och lokal bedövning och hästen står upp under operationen.

Alla hästar blir inte bättre av operationen, men många blir det så prognosen för Skrållan nu verkar ganska god. Dock kan man inte veta om hästen verkligen blir bättre och svarar på operationen så att säga förrän hela konvalescens perioden är klar.

Efter operationen ska hästen skrittas i 3 veckor och sedan tömköras i 3 veckor, därefter börjar man rida igen, så efter 2 månader från operationsdatum ska man kunna se ett resultat!

Väldigt kort konvalescens men Skrållan har ju inte varit igång på ett tag så det kommer ju ta tid innan det blir någon vettig ridning och OM det nu blir det vill säga.

Besöket på Strömsholm gick ut på att dels göra en till check på henne med annan veterinär och hon hade frånsett ryggproblemen inga hältor eller reaktioner på böjprov, däremot så haltar hon lite ibland när hon longeras vilket beror på ryggen så det är ju mycket som klarnar nu varför hon tidigare sett halt ut ibland och ibland inte.

Känns skönt att hon i alla fall inte verkar ha några sekundära hältor. Ryggen röntgades om och sedan sprutades hon i området i ryggen som är inflammerat för att förbereda för operationen som prel. ska äga rum om 3 veckor om inget annat kommer emellan och att någon av inblandade veterinärer skulle få en annan uppfattning.

I nuläget har ju Chris och Strömsholm olika åsikter så jag hoppas på att samtliga parter ska tycka att detta är det bästa alternativet när jag pratat vidare med dem om detta.

Känns förstås bra att det kan gå att göra något så Skrållan kan bli bra men har inga förhoppningar än så länge, även om operationen lyckas så kan det ju bli framtida problem igen. Det får bli ett steg i taget och hoppas på det bästa!