Sluta regna!!!

Stall Lövholmen

Aaah! Jag blir gaaaalen på detta regnande, var är solen???! Allt är blött och tråkigt ute, hästarna blir smutsiga och allt man ska göra om dagarna blir ju fruktansvärt tråkigt… Jag är nog väldigt väderstyrd tror jag i och för sig, är det sol blir jag alltid på bättre humör och regnar det är det tråkigt nästan allt förutom, faktiskt, det jag gör just nu vilket är att sitta i mitt s k arbetsrum vid skrivbordet för att jobba med nya hemsidan till stallet, det är jättekul! … och det spelar ingen roll att det regnar, ha ha! Här har jag det bra med utsikt i skogen och varmt te bredvid. Dricker förresten kopiösa mängder te om nu någon som läser min blogg och inte träffar mig i stallet inte skulle veta det, jag är nog te-beroende 🙂

Nä, nu tappade jag bort ämnet, eller.. vad va egentligen ämnet?! Regn, hur kul är det att prata om det, inte alls. Övergår till att berätta att det igår var hoppträning för Pelle och jag o Skrållan var med, hon kändes lite trött faktiskt och tror att det beror på första natten i lösdriften då de inte riktigt hittat sina positioner ännu med varandra och vem som ska sova vart och när osv, brukar ta några veckor innan lösdriftsrutinera har ombildats när flocken förändrats. Det gick ändå ok och hon känns inte alls så ojämn i kroppen längre som förut, skönt!

Tömkörde dagen innan vilket gick ovanligt bra, hon var mycket mer framåt än vanligt och jag som ni fått lite mer motivation att tömköra (kan vara fasligt tråkigt för mig men nyttigt för hästen) ser faktiskt fram emot att göra om det snart igen med Skrållan.

Hon har liksom varit lite seg så själva tömkörningen tidigare har mest bestått i att smacka sig hes i 45 min utan någon större fysisk ansträngning för hästen i alla fall, men inte denna gång! Har nog också kommit igång lite tack vare att Quramie nästan enbart tömkörts nu i sin igångsättning och hon är ju jättebra att tömköra, framåt och jobbar bra. Köpte (äntligen efter mycket letande) ett underlägg till gjorden i brunt (finns ju aldrig hemma i någon butik!) i förra veckan så det invigdes såklart omgående!

Ser nu fram emot nästa veckas tävling 1 maj i vallentuna, då hoppas jag att det bli debut i 1.10 sådär en månad försent i min planering men vad gör det, hästen är ju fräsch efter lite oro kring det så jag är glad att det inte var något med henne!

Nä, nu får jag jobba på med nya sidan så det blir någon ny sida någon gång, snart får man ju kalla den nya sidan gamla sidan med tanke på mitt arbetstempo… 😉