Smarta täckeshängare!

Stall Lövholmen

I förra veckan fick jag besök från Carlund Horse, ett företag som tillverkar smarta inredningsdetaljer för stall, jag hade sedan tidigare hitta dem på nätet och var nyfiken på deras täckeshängare och det blev mycket riktigt köp av några olika typer av täckeshängare!

Carlund har en del smarta alternativ att erbjuda när det kommer till förvaring i sadelkammare också, men eftersom jag redan byggt mitt stall och sadelkammare så är det tyvärr inte mycket av den inredningen jag kunde ha nytta av nu, men dessa hängare samt ett kommande torkskåp de tillverkar – för torkning av täcken för mindre stall – är precis vad jag söker!

Så här ser den korta hängaren ut, man klämmer bara fast täcket i mankdelen och hängaren klarar rejält tunga täcken, en riktigt genomtänkt lösning dock är det viktigt att de inte sitter så att hästarna når dem!

Egentligen är det tänkt att de ska sitta på en ergonomiskt bra höjd dvs inte som jag gjort och satt dem högre upp mot taket så att man behöver en pall för att få upp täckena, vilket är ett visst bök-moment, men jag var ju tvungen att göra så eftersom de annars sitter i vägen och kan skada hästarna. För att ta ned täckena behövs ingen pall och de lossnar lätt från själva klämman. Jag satte upp alla hängarna i min spoldel så kan de hänga där på förvaring när spolrummet inte används och även till viss del fast det används så länge man bara spolar benen 😀 Man måste köra compact living i mitt stall, det har inte så mycket utrymmen förutom för hästarna 🙂

Så här blev det på ena sidan med två hängare av den kortare modellen:

Jätteskönt att kunna ha svettäcken och ridtäcken framme hela tiden istället för att rota omkring i skåpen i sadelkammaren hela tiden, ser faktiskt inte alls så rörigt ut som jag trodde heller utan det blir ganska prydligt i och med att täcken hänger en bit upp från golvet – enkelt att sopa och hålla rent under!

Mittemot dessa hängare så monterade jag en lite större variant av hängare som jag kommer använda för torkning.

De kan också användas för fövaring såklart men jag kommer att torka täcken som inte är fullt så genomblöta här i stallet, de som inte torkar måste förstås bort till andra stallets torkrum eller tvättrummet som jag använder nu, det går ju bra men det optimala vore såklart att köpa Carlunds torkskåp som ska komma under våren.

De har redan en variant de säljer men för 8 täcken som enligt uppgift ska torka täckena på 4 timmar i detta skåp!! Dessutom drar det väldigt lite ström så det kanske är värt en investering?!

Det skåpet jag har i åtanke är dock för 4 täcken – en mer budget variant, så det blir spännande att se hur det kommer att se ut och vad prislappen landar på… Tillsvidare får i alla fall dessa tjänstgöra som torkning i kombination med tvättrummet då 😉 Väldigt smart upphängning på dessa hängare också, man klämmer fast själva mankdelen på täcket och slänger sedan över bogstycken på täcket så hänger det stadigt! 🙂

Detta borde vara kanske den bästa lösningen för många stall där man saknar bra förvaring för täckena, dessutom är det ju så att många stall inklusive vårt inackorderingsstall har några år på nacken och kanske dras man med en smal stallgång som enligt djurskyddet inte tillåter täckeshängare – där kommer dessa små hängare väl till anvädning, de kan ju sitta precis i takhöjd och på så vis inte vara något problem för dessa bestämmelser såvitt jag tolkar det.

Jag funderar helt klart om inte detta vore en optimal lösning även i stallen för verksamheten med inackordering här på Lövholmen!