Smygpremiär..!

Stall Lövholmen

Velade länge och väl om hästarna skulle få stå inne i nya stallet i lördags eftersom det var tävling på söndagen, de är ju vana att vara ute och kan lika gärna bo i ligghallen som i stallet egentligen. Dessutom är det ju kul att ha en riktig invigning innan hästarna flyttat in men nu är det ju ett tag kvar tills det är helt klart och flera tävlingar innan dess.

Bestämde mig i alla fall för att prova och det innebar ju såklart en väldans hets med att flytta över de sista sakerna från gamla stallet, städa i nya stallet (dammsuga med betoning på damm!!) och lägga in gummimattor och till slut ströa upp boxarna!

Inte heller har jag tagit tag i att städa utanför, trämaterial och plastplank och massor med småsaker som legat där jättelänge och skräpat, var sak tar sin tid och idag blev det typ allt på en gång!

Väldigt skönt att få det gjort i alla fall och det är ju väldigt roligt att fixa iordning i stallet! 😀

 

Vet inte hur många gånger jag dammsugit där inne nu men det börjar bli en vana, man kanske skulle sluta med att sopa gången om dagarna och dammsuga istället? Faktiskt ganska effektivt trots att golvet har en aning svårsopad struktur – dock inte så svårt som jag först trott utan sopen fungerar fint trots stenmönstret!

Det kändes lite vemodigt att lägga in ströet faktiskt, fina nya stallet ska nu bli ”saboterat” av hästarna som ska bita, sparka och dregla på allt… hi hi… men så är det ju också ett stall och inte ett boningshus som man nästan börjar tycka att det blivit 😉

Phantasia har intagit favoritplatsen nu vilket är i ligghallen vid dörren in till själva stallet från den sidan, där kan hästarna stå och kika in i stallet och hänga med i vad som pågår, väldigt uppskattat!

Det tog typ hela dagen att få allt klart och jag var inte inne förrän 22.30 på kvällen, det blev ju såklart lite oroligt först när hästarna kom in men det var inte många minuter förrän de nöjt tuggade i sig hösilaget och såg ut att stormtrivas! Tror jag det i detta drömstall!!!! 😀

Vilket stall det blivit, en fantastisk miljö för mig och hästarna och lugnet och tystnaden och möjligheten att få rå om sig själv känns nästan obeskrivlig, att ha sällskap omkring sig i form av andra hästar och människor är ju väldigt trevligt och socialt men detta är något helt annat, jag som också tycker om att vara själv får ju såklart en dröm oas i mitt eget stall som jag designat och byggt i minsta detalj!

Det var den första känslan jag fick på denna s k smygpremiär av stallet och jag hade svårt att slita mig för att gå in och faktiskt sova eftersom det var tävling dagen efter och jag vill vara pigg, men till slut var det i alla fall klart för kvällen och hästarna fick sova i boxar första gången på hela sommarbetes perioden och överhuvudtaget vistas i stallet för första gången!!!! 😀