Snart tävlingsdax!

Stall Lövholmen

Imorn blir det tävling för Chindra, Activia och Phantasia, turen går till Södertälje. Activia kommer att starta upp med 90 cm och Phantasia hoppar 1 m. Chindra ska göra 90 cm debut och har tränat med Jennifer här hemma igår. Hon har inga problem med höjden kan vi åter igen konstatera… 🙂

Banan som nu stått i säkert 1,5 månad eller ännu längre på utebanan fungerar fortfarande lika bra som träningsbana för hästarna där de får hoppa ett par gånger i veckan. Vi började på 40 cm med Chindra för några veckor sedan, inför pay´n jumpen. Sedan blev det 80 cm förra veckan och nu är vi uppe i 90 cm!

Efter den första rundan föreslog Jennifer att vi skulle ta fram grinden till den bruna oxern, Chindra är ju inte så tittig men hon är dock orutinerad och tittar till av den anledningen på nya hinder. Första försöket gick hon mycket riktigt åt sidan, andra försöket var Jennifer beredd och styrde över henne, språnget blev väl kanske lite vingligt men högt!

chsprång2

Tredje försöket då så tänker man att hon hoppar lite mer normalt, nä, det blev ett lika stort språng igen!

Chhopparhögt

Här är det på film också!
2:a gången..

..och så 3:e gången..

Det är mycket hoppning i den hästen alltså, hon har mycket kraft och påskjut i språnget och kommer inte att ha problem med att hoppa större hinder då hon har både dels kraft men också längd i sina språng, att lära dem hoppa uppåt också kommer ofta längs vägen av sig själv. Trots sin vingliga galopp så hinner hon ändå med att vara snabb i frambenen också så tekniken finns också!

Jag har verkligen fått bekräftelse på att jag nu fått fram en avkomma med Activity som grund, även om Aquileya är mamma till Chindra, där jag lyckats utöka kapaciteten vilket Activity saknade, men samtidigt också bibehålla framåtandan, inställningen och tekniken i kombination med högre ridbarhet.
Det känns väldigt bra och lyckat att det kunde bli så, jag som tappat tron lite på att avla eftersom bara Chindra blivit kvar av de avkommor jag haft, de andra har inte känts rätt för mig men hon kan förhoppningsvis bli det. Activia är ju inte min uppfödning, så därför är inte hon med i resonemanget här, hon har ju också många kvalitéer men än så länge lite frågetecken kring kapacitet då hon är lite försiktigare än Chindra som liksom bara dundrar på…

Jag väntar än så länge med att ta ut något i förskott kring Chindra förstås, hon har ju andra sidor också som inte Activity hade – hon var alltid så cool i allt – chindra är det lite mer go i på ett annat sätt… men jag blir såklart inspirerad av att se det här inför min egen ridning med Chindra! Det känns dock som det är ett tag kvar innan jag tänker hoppa henne så här, jag har fullt upp med att bara hänga med i den stora och långa galoppen och bara tanken på att styra på ett hinder känns inte möjligt i den galoppen ha ha 😀 Kan inte förstå att det ens fungerar så jag är väldigt glad och tacksam att Jennifer tycker det går bra!!

PhiridhusetJennifer hjälpte till med stallet igår och red även Activia så jag hade en nästintill heldag i studion. Red för en gångs skull inte på morgonen som jag alltid gör utan det fick bli en kvällstur med Phantasia i ridhuset.

Phantasia som är en underlagskänslig häst älskar ju att gå i ridhusets underlag som är väldigt fast och fint. Efter vattning och saltning som jag gjorde häromdagen var det naturligtvis ÄNNU bättre att rida där och faktum är att Phantasia kändes som en dröm att rida igår.

Jag vet inte om det var för att jag vattnat, för att jag var trött på studion och VILLE rida eller om hon kanske fått hjälp nu av borrelia tabletterna? Eller så hade vi bara flyt igår, hon är ju rätt ojämn i formen så det är långt ifrån varje dag som det känns så här! Känslan vi hade igår är den som gör det värt att rida och hålla på dag ut och dag in med så här många hästar! Det behövs verkligen sådana dagar ibland!

Idag blir det lite gymnastisering för alla tre hästar inför tävlingen imorgon, för min del känns det bra ringrostigt så här med första tävlingen, kommer inte ihåg vad jag ska ha med mig och inte heller hur jag brukar rida ha ha 😀 Hoppas det kommer när jag är på plats. Jag återkommer imorn då med rapport! 🙂