Sommar slö

Stall Lövholmen

Som rubriken säger – jag känner mig riktigt sommar slö just nu. Sover evinnerligt länge varje morgon och har inget go i mig alls. Skönt förstås men en aning enerverande då jag har en lång lista på vad som behöver göras. På vintern är det jobbigt att vara plogberedd och spendera sisådär en heldag på det om man har otur med vädret och sätta alla andra planer åt sidan. Men på sommaren är det nog egentligen mycket mer jobb, gräs och sly växer så det knakar på alla håll, husväggarna ser torra ut och i behov av ny färg, hängrännor och stuprör är fullproppade av hösten löv. Hagarna är på något konstigt vis åter fyllda med gödsel att rensa och grusbehovet i hagarna verkar aldrig upphöra.

Fredo har varit ihärdig med slyklippning och själv måste jag ta mig i kragen och börja klippa i hagarna. Skaffar man sig maskiner skaffar man sig också jobb… sedan John Deere traktorn kom med i maskin-familjen så går det ju att göra så mycket mer ”nytta”… jobb man inte tänkt på fanns innan…??

Chindra har badat.

Något jag skulle tagit tag i för läääänge sedan är att bada Chindra. Hon är en väldigt renlig häst, hade hon varit ett annat djurslag hade hon helt klart varit en katt som ville ha sin egen fina kattsäng och slickat sig ren flera gånger i minuten troligen. Men nu är hon ju en 650 kg stor häst som inte kan hålla sig ren själv mer än att ha sin fina ordning i boxen och a.l.d.r.i.g rulla sig.

Hon njöt kan kan säga. Hon rörde sig knappt under duschen och så glad är hon inte i vatten så då måste det ha varit väldigt rätt beslut med ett bad tänker jag ha ha ?

Även för mig är det förstås en njutning när hästarna är fina och rena!

Det underlättar skötseln av dem väldigt mycket, ändå kan det sitta så långt inne att få tummen ur ibland, det är konstigt. Jag sitter ofta på tummen inser jag nu när jag skriver det och för att inte gå ännu ”djupare” in på ämnet så sätter jag punkt där…?? Jag tror ni fattat vad jag menar..?

Bästa hovoljan.

När jag ändå var igång passade jag på att smörja lite hovar också eftersom det är en rätt så torr sommar.

Har köpt den här oljan via min hovslagare, den kanske är vanlig i butiker men jag har inte hittat någon så här bra olja tidigare, den ger verkligen effekt. Me like!?

En ny inneboende.

Just det, höll nästan på att glömma berätta att vi ju fått en ny ”inneboende” eller ny familjemedlem eller kalla det vad man vill – en katt i alla fall! Säg hej till Smirro!

Detta är då min mammas katt från början och eftersom hon inte längre bor hemma pga sin sjukdom så blev han vilsen och pappa med. Det skulle tydligen bli bättre om vi tog över katten tyckte han så vi provade och förvånansvärt nog så tyckte Smirro idén va en bra sådan. Katter kan ju annars ha ganska ”egna” åsikter…

Eftersom jag nu erkänt att jag känner mig totalt sommar slö så blir inte det här inlägget längre än så här för jag tänkte strosa vidare och inte anstränga mig alltför mycket idag, så kan det gå när en arbetsnarkoman kommit ned i varv. Då blir det baaaara chill istället?