Sommarhage-sår…

Stall Lövholmen

Ja, dessa sår i sommarhagar tar väl aldrig slut. Chindra är ju en mästare på detta men i år (hittills) är det Hibbi som står för oturen!

För ett tag sedan fick hon ett då ganska litet sår på ena bakbenet, det gick över på några dagar även om hon var ganska tjock i benet då med, men nu har hon rivit upp detta sår igen (bitit sönder verkar det som?) på något sätt så nu är det igång igen och mycket värre. Så himla typiskt! Dessutom skedde detta då på en fredagkväll när veterinärerna precis går in i helgjour – extra dyrt och bra! 🙁

lösdrHon fick 39 graders feber ganska snabbt efter att benet tjocknade så hon och Chindra fick helt enkelt flytta in i lösdriften för att Hibbi behövde stå ”inne”.

Jag, Natalie och Fredo fick fixa iordning allt hastigt och kl.23 på kvällen och när vi väl var klara så gick de och la sig direkt och sedan sov både hon och Chindra länge där inne i hallen, även på morgonen låg de och drog sig 😉

Efter det har hon inte haft feber och jag försöker till varje pris undvika att medicinera henne om det kan gå att få ordning på det utan detta, än så länge går det bra och benet har gått ned lite men inte mycket. Imorn måste jag ringa ut veterinären om det inte släpper. Feber har hon i alla fall inte haft nu på flera dagar.

sårbandageEftersom jag alltid har så bra (NOT) timing så ska ju detta såklart också ske den enda veckan på HELA sommaren som jag ska åka bort 4 dgr. Perfekt..

Kanske har jag nu tur att det inte blir värre och hon klarar sig med bandage hela veckan och slipper penicillin denna gång. Bilderna visar hur det såg ut i lördags.

Har haft lite olika bandage på hittills, dels med Sorbact och sedan spritbandage men Sorbact känns helt klart mest effektivt mot detta så det är ett tips! Enkelt också att inte behövs bandagera in hela benet med bomull osv, Sorbact räcker om det ligger mot såret och sedan ett vanligt stallbandage över! Smidigt. Fick tips att använda back on track som bandage. Hon var något bättre idag efter det men om det sedan hänger på det vet jag inte.

Tur i oturen då att hon ”ändå” hade sommarvila nu.