Sommarlov..

Stall Lövholmen

..ja, det känns som det blev sommar först nu efter tävlingen. Dagen igår bestod förvisso av en del måsten men ingen ridning som tagit tid i alla fall, hästarna njöt de med av vilan i hagarna och jag strosade runt med diverse göromål på gården hela dagen. Framåt eftermiddagen fick hästarna gå ut i beteshagen också vilket alltid blir livat och de är så lyckliga där och allting känns bara som om det vore sommarlov nu!

På förmiddagen igår så var det verkligen sovdags för Hibbi och Phantasia, de slog sig ned intill varandra och sov som bara den i säkert två timmar!

PhoHsover

Jag passade förstås på att fota i mängder, de har ju inget emot att jag är där och sitter bredvid dem 🙂 <3

Phligger

Det snarkades om vartannat och Phantasia galopperade i sömnen, hon kanske funderade igenom omhoppningen i söndags? 😉 ha ha..

phsömnen

Hibbi har verkligen ett gulligt sovsätt, hon lägger ned huvudet som på en kudde! 🙂

Hsover

Filmade också lite:

Till och från så tror jag inte ens de märkte att jag var där för de sov så djupt!

PhsoverHade tänkt mig en dag när jag inte skulle göra något alls igår men det var en del att ta igen eftersom förra veckan bestod av intensiv ridning och förberedelse för tävlingen.

Visade stallplats på morgonen och det har nyligen redan blivit bokat av trevligt tillskott till stallet inför hösten så det känns jättekul!

Det är ett supergäng i stallet nu, så det ska bli så roligt i höst när träningarna drar igång igen, alla är vi förstås träningssugna!
jagoHJa, inte just nu då kanske?… Ph kunde aldrig sluta gäspa när hon väl klivit upp och stod trött och vinglade av och an på benen.

Hibbi hon fortsatte bara sova och sova och sova… jag gick till slut därifrån för de hade onekligen bestämt sig för en riktigt lång sovmorgon båda två! 😀

höIgår kom det äntligen hö också – nyskördat dessutom!

Alla i stallet gick och insöp den lantliga, mysiga och fräscha lukten av hö utanför, riktigt grönt och fint såg det ut, mumsigt för hästarna!! 😀

Senare på eftermiddagen så bestämde jag mig för att låta hästarna komma ut i beteshagen äntligen, ville vänta tills efter tävlingen så de inte skulle äta så fasligt innan, men nu var de verkligen värda att få ha det skönt där och det blev förstås livat vid ihopsläppet!

Allaleker

Chindra brukar ta täten vid dessa upptåg förstås…

chinaction

Men Activia är inte sen att hänga på heller, hon är ju rätt ”aktiv” så att säga, efter sin mamma förstås, Activity och Activia, passande namn. Första avkomman Adrenaline var också ett passande namn för den virrpannan.

Agalopperar

Lyckades få till en bild som egentligen var sjukt oskarp men den blir bra som ny banner till sidan ”hästar” här på hemsidan som nu är uppdaterad! Alla nuvarande hästar måste ju vara med så ut med det gamla och in med det nya helt enkelt! 😉

bannerhastar1407

De sprang till ”baren” och drack förtjust av det rena vattnet som var serverat också, Activia gillar att leka med vattnet och stoppar gärna ned hela nosen inklusive näsborrar i karet? öh… hon kanske vet hur man håller andan??

Adricker

Det slickades saltsten, och så var det dax att klias lite… det var en fröjd att bara stå och se på dem, det är livskvalitet det! 🙂

kliarPhCh

Jag tyckte de verkade gå bra ihop så här till en början, idag fasar jag för att gå ut och se vilken häst som ska ha boxvila härnäst???… 😉 hoppas de tycker gräset är mer intressant än att irritera sig på varandra!!! 🙁

HhuvudVad ska jag göra nu då?? Nästa vecka när det drar igång med ridning igen känns avlägset nu, den här veckan är verkligen helig. Myser på morgonen med blogg och surf istället för att gå ut och mocka och släppa ut hästar och har egentligen ingen lust med någonting, äta och ha det bra liksom, det räcker väl eller?

AhuvudHar sanerat lite bland tävlingarna och gjort en plan för de fortsatta starterna nu i sommar, nästa anhalt är Sundbyholm i slutet av juli, då ska både Hibbi och Phantasia hoppa riksmästerskapet är det tänkt. Activia får nog åka själv på sina dagar och hoppa sina kvalklasser och Chindra, ja hon är väl kvar hemma och strövar runt i hagen tills det är dax för henne att få blomma ut. När det nu blir? I nästa vecka väntar ultraljud på gaffelbanden och så blir det till att göra en plan sedan då för vad som ska gälla med ridning framöver.

PhhuvudHar genom de senaste tävlingarna fått en riktig nytändning att åka iväg och tävla faktiskt. Genom åren har det till och från ändå varit lite trögt att komma iväg även om det varit kul på plats när jag ska in på banan och göra mitt.

Tror det beror på att det fungerar så bra med hästarna och förstås också att tävlingarna varit på en lagom nivå nu och inte för svårt.

Så småningom blir det väl så att både Phantasia och Hibbi ska avancera om det ska bli någon utveckling i det hela men än så länge så känns det här perfekt och tävlingarna blir roliga istället för svåra som det kanske känts då och då tidigare. rosetterAntar det varit så för att jag inte förberett vare sig mig själv eller dem tillräckligt mycket, det är ju mycket jobb och tar tid med rätt ridning och träning hemma före tävling och finns det inte engagemang, tid eller lust för det fullt ut ja då blir det ju inte heller så kul på tävlingen…. Det var lite reflektioner bara så här efter helgens tävling, inspirationen blir ju inte direkt heller sämre av att få med sig en massa rosetter hem ha ha 😀

Nu ska jag fundera på vad jag ska göra med mitt ”sommarlov” denna vecka och jag hoppas innerligt att jag får lust att fixa i huset, det är verkligen behövligt nu eftersom hästarna lätt får för mycket tid av mig annars 😉