Stallet växer!!!

Stall Lövholmen

Nu har det hänt lite mer sedan senaste rapporten, dörrar både ytterdörrar och hästdörrar har kommit på plats, det blir superbra detta!! Sedan har min egen deisgnade två våningssadelkammare börjat ta form, kommer också bli supernice!! Så himla roligt detta med att kunna bestämma och fundera ut vilka lösningar man ska ha för att få det både praktiskt och snyggt utan att bli ruinerad… Praktiskt och snyggt blir det, men jag blir nog ruinerad också… 😉

Börjar med en utomhus bild ovan, här ses den bruna ytterdörren monterad!

Här är då sadelkammaren!! Kommer vara två fönster en på undervåning och ett på övervåningen och hela sadelkammaren byggs med panel för att bli ett ”hus i huset” och det kommer även att vara panel invändigt för att ge en varm och träig känsla, se nedan!

Här ses en del av stallet invändigt, stora dörren är huvudingång och dörren med galler är en av hästdörrarna, denna går direkt ut till lösdriften så att man dels kan släppa ut hästen som står i denna box i lösdrifthagen direkt men också enkelt ta in hästarna i lösdriften för att pyssla fodra och fixa med dem! Super praktisk lösning! Det kommer även bli en dörr från spoldelen där hästarna från ligghallen kan gå direkt in på spolplatsen så man enkelt kan spola leriga ben utan att gå långa sträckor med alla pållarna.

Nedan ses andra sidan av stallet som då har en utgång (dörren med glas) direkt ut i hagen och intill den dörren ytterligare en hästdörr som ska leda ut i en liten sjukhage/fölhage från den fölbox som är innanför!

Blev en bonusbild på gula boningshuset i det fina vintervädret! 🙂

Det var en februari rapport från nya stallet, otroligt kul med detta projekt såklart! Längtar tills det är inflyttningsbart och man får njuta av alla genomtänka funktioner och hoppas på att de är så bra som jag tänkt mig!