Stängsling

Stall Lövholmen

Min favoritsyssla är att stängsla.. NOT! Det är nog det tråkigaste som finns. Nåja, är det lagom varmt väder med lite sol och lite vind är det ok, men inte annars! Tyvärr kan man ju inte välja vad man vill göra om dagarna, just nu har jag ett extremt strikt schema vad som ska hinnas med varje dag och idag är det stängsling som gäller oavsett vad jag nu tycker om det.

Först och främst ska hagarna på kortsidan av ridbanan rivas, fram till nu har det varit två stycken mindre gräshagar där, väldigt smidigt att kunna använda dessa som extrahagar till hyresgästernas hästar men eftersom jag behöver all mark jag kan få till mitt nya stall måste denna del rivas och tillhöra min nya hage för mina hästar, det kommer bli lerigt nog ändå även fast hagen nu utökas lite… Phantasia som inte får gå på det kraftiga gräset fick i alla fall ha mig som sällskap under dagen, hon verkade yppreligt nöjd med att i alla fall få vara först i det fin gräset på den plätt jag nu rev ned staketet på 🙂

Sedan har jag fått göra om en hel del kopplingar till de två beteshagarna där hyreshästarna går, det är som vanligt ett fågelbo kring vissa kopplingar och det är bara att nysta upp dessa och göra om, strömmen måste bli bättre i dessa hagar så därför har jag gjort om systemet för detta och ska inhandla ett nytt aggregat. Det blev en väldigt lång dag det här, ont i fingrarna eftersom jag alltid glömmer handskar så blir det så när man ska ta upp tråden och knyta den igen och ta upp och knyta osv osv. Framåt eftermiddagen var jag sådär jättetörstig och såg vattenglas åka förbi framför ögonen som om jag vore i öknen, jag är dock väldigt bra på att göra klart något innan jag går och dricker vatten, går på toa eller andra nödvändiga behov så när jag då väl är klar kan jag knappt ta mig till toaletten och dricker 4 liter vatten på en gång. Därför skickade jag efter öl-expressen (Fredo) som kom som ett skott med en varsin inspirationskälla till oss båda, en Mariestad!

Pappa har beslutat sig för att bidra med en bänk till allmänheten som promenerar runt gården, främst kanske till mamma såklart som gillar att sitta och filosofera i naturen under sina dagliga promenader. Så jag och avanten körde rakt över beteshagen med diverse stora gupp så bänken höll på att trilla av och placerade den i en väldigt trevlig glänta som finns vid stigen som går runt gården, blev väldigt mysigt!

Nu är jag så mör och trött att jag verkligen måste sova bums! En hage återstår med fix av stängsel sedan hoppas jag att det inte ska behövas mer av detta i år, speciellt med tanke på förra årets byte av stängsel till polarband… 🙂